Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 152 kJ / 3 382 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,72 g |
Tuky | 133,24 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 464 mg |
Sůl | 1,32 g |
Sacharidy | 476,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky ušleháme s polovinou cukru do pěny, pomalu přidáváme horkou vodu. Přidáme olej, mouku s práškem do pečiva, citronovou kůru. Z bílků, špetky soli a 4 lžic studené vody ušleháme tuhý sníh, přidáme druhou polovinu cukru. Sníh opatrně vmícháme do těsta.
Krok 2: Pečeme v horkovzdušné troubě na 150°C dorůžova.
Zveřejněno 4. 8. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rokoko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DALn
Moje poznámka
Rokoko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DALn
Nejnovější recepty
Kuřecí polévka s pórkem
Přidáno před 6 hodinami
Žampiony se zeleninou pečené v pečence
Přidáno před 12 hodinami
Sezamové sušenky
Přidáno před 14 hodinami
Ředkvičky naložené v jablečném octu
Přidáno před 14 hodinami
Hrnkové řezy s tvarohem a marmeládou
Přidáno před 17 hodinami
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
Přidáno 30. 3. 2025 16:22
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Asijský pikantní zelný salát
Sahula před 4 hodinami
Kuřecí na pepři a slanině
Janet.P před 5 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Milanito před 6 hodinami
Obalovaný gothaj
radekfiala před 6 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
83spacir před 8 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
TherreSka před 8 hodinami
Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování
Fitulka před 8 hodinami
Carpaccio z pečené červené řepy
Fitulka před 8 hodinami
Banánová buchta - hrnková
gahim před 8 hodinami
Miliónová polévka
Fitulka před 8 hodinami
Tématické fráze:
dort rokoko,
dort rokoko recept,
recept na dort rokoko,
cukroví rokoko,
krém rokoko,
řezy rokoko,
rokoko dorty,
rokoko krém,
rokoko řezy,
rokoko olej,
rokoko dort,
rokoko rezy recept,
rokoko,
moučník rokoko,
rokoko dortíčky,
dortíky rokoko
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
voda,
olej,
kůra citronová
Komentáře (5)