Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cibulovo-sýrový quiche

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

chute-sveta.cz chute-sveta.cz

Náročný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 75 min

85 min (10 min příprava + 75 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 8 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie80 274 kJ /
19 187 kcal
Bílkoviny537,48 g
Tuky378,94 g
Vláknina1 895,20 g
Cholesterol 1,68 g
Sodík 7,89 g
Sůl13,59 g
Sacharidy2 985,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto: Krok 2: do mísy kuchyňského robotu (nebo na vál) dáme mouku a sůl a několikrát zapulzujeme (promícháme). Krok 3: Postupně přidáváme máslo a pulzujeme, asi 10 krát, dokud se nevytvoří hrudkovité těsto. Krok 4: Přidáme 3 PL vody a opět zapulzujeme, až se těsto začne spojovat. Krok 5: Následně přidáme 1 PL vody a zase zapulzujeme, až se z těsta vytvoří koule. Pokud je těsto stále sypké, resp. sušší, přidáme další PL vody až se těsto krásně spojí, ale není lepkavé. Krok 6: Z připraveného těsta uděláme placku a zabalíme ji do fólie, kterou vložíme alespoň na 1 hodinu do lednice. Krok 7: Náplň: na pánvi osmažíme slaninu dokřupava, potom ji vyndáme na talíř, ale vysmažený tuk necháme na pánvi. Krok 8: Přidáme cibuli a smažíme do měkka, asi 6 - 7 minut. Krok 9: K cibuli přidáme první třetinu piva (tedy 1/4 hrnku, 60 ml), přikryjeme pokličkou a dusíme, dokud se veškeré pivo neodpaří. Toto opakujeme celkem třikrát, až spotřebujeme všechno pivo. Krok 10: Sundáme z plotny, vmícháme hořčici, Worcestershire a směs vložíme do velké mísy. Krok 11: Přidáme slaninu, smetanu, vejce, polovinu sýra (1/2 hrnku, 50 g), dochutíme solí a pepřem. Krok 12: Dokončení: jakmile jsme připraveni koláč péct, předehřejeme troubu na 200°C. Krok 13: Máslem vymažeme kulatou formu velikosti 29 cm a těsto vyválíme na vále do kruhu velikosti cca 33 cm. Krok 14: Těsto vložíme do formy, a přebytečné těsto odřízneme nebo ho zatlačíme do formy a upravíme. Krok 15: Směs nalijeme na těsto a posypeme zbylým sýrem. Krok 16: Pečeme dozlatova, cca 25 - 35 minut.

Zveřejněno 18. 8. 2015

Poznámka autorky chute-sveta.cz

Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibulovo-sýrový quiche

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pP3r

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibulovo-sýrový quiche

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pP3r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

adamos:moc děkuji :-)

Díky Famóóózní - máš ode mne 100 bodů;-)

Tématické fráze:
syrovy quiche, cibulovo sýrový koláč, sýrový kisch, syrovy quish, quiche s cibulí a slaninou, syrovy quiche recept, recept kisch, quiche sýrový, syrový kiš, sýrové quiche, cibulovo slaninovy kolac, quiche recept lc, recept na kiš syrovy, cibulovosyrovy quiche recept, quish koláč sýrový, cubulivo sýrový kisch, syrovy quich, quiche se sýrem recept, syrivy quiche, sýrový quische

Suroviny:
mouka hladká, sůl, cukr, máslo, voda, slanina anglická, cibule, pivo světlé, hořčice hrubozrnná, omáčka worcesterová, smetana 33%, vejce, sýr tvrdý, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu