Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Americké perníčky

Recept na americké perníčky určitě uvítají ti, kteří mají problém s trávením mléka. Použití rostlinného produktu umožní konzumovat perníčky i lidem s bezlaktózovou dietou. Perníčky jsou méně sladké a jsou slazeny třtinovým cukrem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

veganotic veganotic

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min + doba odležení

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, + doba odležení )

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 023 kJ /
3 352 kcal
Bílkoviny63,35 g
Tuky100,21 g
Vláknina26,43 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,32 g
Sůl4,16 g
Sacharidy515,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve větší míse dobře prošlehejte olej s cukrem. Přidejte mléko a melasu a opět prošlehejte, dokud se všechny tekutiny nespojí. Krok 2: V jiné míse smíchejte všechny suché suroviny a poté je prosejte do mísy s olejem a mlékem. Těsto promíchejte vařečkou v míse a poté přesuňte na vál. Ručně zpracujte a dle potřeby zapracovávejte další mouku, dokud není těsto pěkně pevné a nelepivé. Krok 3: Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte minimálně hodinu, maximálně 3 dny v chladu. Krok 4: Odleželé těsto vyndejte z lednice a nechte ho chvíli stát při pokojové teplotě. Troubu předehřejte na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem. Krok 5: Těsto rozdělte na půl a na dobře pomoučené ploše vyválejte první půlku asi na 4 mm silnou placku. Vykrajujte veselé vánoční tvary. Když je plech plný, vložte ho do předehřáté trouby a pečte 8 minut. Pokud máte perníčky opravdu velké, můžete péct o trochu déle, 9 až 10 minut, ale pozor, čím déle pečete, tím déle budou perníčky tvrdší. Krok 6: Vyndejte z trouby a nechte ještě pár minut na plechu, poté přendejte na mřížku a nechte plně vychladnout. Zdobte polevou z moučkového cukru a citrónové šťávy, případně jako na obrázku potahovací hmotou (marcipánem).

TIP: Cukrové ozdoby na perníčky

Zveřejněno 19. 8. 2015

Poznámka autorky veganotic

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz

Pokud nemáte hotové perníkové koření, dejte po lžičce muškátového oříšku, skořice a hřebíčku a 2 lžičky mletého zázvoru.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Americké perníčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NRqK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Americké perníčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NRqK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Hezky ozdobené :yes:

Nemohu posoudit chuť ani náročnost, protože jsem nepekla, ale musím říci, že je to oku lahodící.:yes:

Tématické fráze:
americké vánoční pečivo, dýňové perníčky, teplota trouby - prníčky, veganské perníčky hned měkké, rumové perníčky s marcipánem, veselé perníčky, americke vanocni pernicky, dýňové vánoční perníčky, vánoční dýňové perníčky, halloweenské perníčky obrázky, prníčky obrázky, vánoční americké pernicky, zázvorové perníčky fit, recepty na měkké perníčky s obrázky, halloweenské dýňové perníčky, fit recepty dýňové perníčky, podmáslí fit recept, americké veganské lívanečky, americky pernicek, pernicky tvrdsi

Suroviny:
cukr hnědý, olej, mléko sojové, melasa, rum, mouka polohrubá, kakao, koření do perníku, soda jedlá, kypřící prášek do pečiva, sůl

Přidat fotografie receptu