Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramboráky ze suchého chleba

Velmi úsporný recept na smažené placky ala bramborák. Připravíte je ze zbylého dobře usušeného chleba. Spotřebujete tak zbytky jinak, než je obvyklé. Jídlo bude velmi syté a doplněno třeba miskou kysaného zelí pro odlehčení může být chutným obědem.

Hodnocení receptu je 5,0 (97×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Usušený nezaplísněný chléb namočíme do studené vody. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek utřeme nebo prolisujeme. Krok 2: Z rozmočeného chleba vymačkáme vodu, hmotu dáme do mísy a přidáme vejce, vegetu (místo soli), kmín, majoránku a pepř. Krok 3: Přidáme tolik česneku, kolik ho běžně dáváme do bramboráku. Přidáme cibuli, trochu hladké mouky. Směs pořádně promícháme. Měla by mít konzistenci klasického těsta na bramboráky. Krok 4: Rozpálíme olej, na pánvi tvoříme klasické kulaté placky a smažíme je z obou stran dorůžova.

TIP: Co se starým chlebem

Zveřejněno 1. 4. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboráky ze suchého chleba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g5nk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboráky ze suchého chleba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g5nk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (142)

Prosím musí být chleba opravdu tvrdý usušený? Nebo lze dělat i staršího, ale měkkého?

Doporučuji v létě přidat na cibulce podušené houby. V zimě používám sušené, namočené a podušené houby nebo uzeninu i uzené maso. Velká dobrota. Zkusila jsem upéct v troubě, ale na pánvi jsou chutnější.

Trochu jsem doladila uzenou červenou paprikou,po bramborácích se jen zaprášilo!! Doporučuji...

Výborný nápad, jak zužitkovat starý chleba, když nemáme doma zvířectvo. Já už takto dělám polévku Žebračku. Jsem ráda i za tento recept, určitě co nejdříve vyzkouším. Děkuji.:-)

Mana boží. Nevěřila bych, že to bude tak dobré. Tohle se u nás asi bude dělat častěji, proto ukládám a děkuji autorce/autorovi :-K Křupavé...děti nepoznali, že tam nějsou brambory. Chuťově snad lepší než bramborák. Já tam akorát přidala osmažený uzený bůček (domácí) a smažila jsem na sádle. <3 Původně vařeno pro manžela a děti, já držím ketodietu. ALe včera jsem kvůli tomu dokonce zhřešila(poprvé) a snědla 3 kusy. Ale nevadí, jede se dál :-D Jen dodám, že ze čtvrt chleba nám vyšlo asi deset bramboráčků.

misula29: díky ;-)

Ač na mě představa rozmočeného chleba nepůsobila zrovna nejlépe, šla jsem do toho kvůli přebytku chlebíku a musím uznat, že to bylo fakt dobré. Akorát jsem dělala menší placky, protože se mi to trhalo. ...a bodík letí:yes:

Prosím o postup. Nějak mi tady chybí. Děkuji

Co s tím chlebem prosím? To neznám.

:yes::-p známe,a ted jdu opět na ně ;-):yes::-K:yes:

Šmakuláda - to mluví za vše:no:

Martina: Já děkuji za vyzkoušení. Není to samozřejmě žádná novinka, ale vím, že když už se k nim dorvu, nikdy ještě nezbyly :-)

Hledala jsem, co se dá vykouzlit ze starého chleba (také mi zbyl domácí žitný kváskový) kromě chlebové polévky, protože z toho se u nás v rodině chlapi nenají, a google mi vyplivnul tenhle poklad! Byly vynikající!
Akorát mizely hned z pánve (doslova, stáli tam s vidličkami a talířky a pak hodinu fňukali, že si popálili jazyk), takže jsem nestihla fotku. A přidala jsem i poněkud ztvrdlý eidam a zelí, aby toho bylo víc. Děkuji za poňouknutí a skvělý recept! :-D

tereza: Určitě je lze čímkoliv vylepšit :-)

Luxusní ...už jsem dělala 2x a pokaždé vyjezeny talíř...:-D do druhých jsem přidala nakrajenou klobásku a :yes:

Irule: Zkus, možná nepoznáš rozdíl :-)

Jani, tak tohle ještě neznám. Už jsem si to uložila a určitě to vyzkouším, zajímá mě to ;-):-K

pomenka5:;-) díky:-)

ano vyzkoušela jsem a oblíbila jsem si. Obzvlášť s kyselým zelím.http://www.rychle.4fan.cz/?p=185

Navir: Vyzkoušej, už je to starý recept a myslím, že ti bude chutnat;-)

Comtesca::-D;-)

No, tak toto mě vééélmi zaujalo, to musím vyzkoušet:yes::-O

Kdybych si potají neoddělala jednu placku při smažení, ani bych neochutnala. Manžel byl ze zažátku skeptický, když jsem mu to řekla, ale jak se olizoval a děti s ním:-) dávám bodíka:yes:;-)

Helinka: Jsou skvělé, není to žádný HNUS;-), jak píše Zdeněk (neregistrovaný/á)

No to je pecka, to mě nikdy nenapadlo...děkuji za typ, určitě vyzkouším :-D:-)):-))

jajiti: Moc děkuji :-)

Děkuji za recept, chutnalo - přidávám bodík!!!!:yes:

Lenka:;-)

Je to výborný a moc mi to chutnalo ;-):yes::-)):-D

Katastrophe: Tak je fajn, že člověk spotřebuje i to, co by jinak vyhodil, nebo dal slepicím :-D

Tématické fráze:
chlebové placky ze starého chleba, placky z chleba, bramboráky recept, bramboráky, tn.cz - chlebové bramboráky, placky ze starého chleba, recepty ze starého chleba, bramborové placky z chleba, cmunda z chleba, chlebové bramboráky, co ze starého chleba, bramborák, bramboráčky z chleba, recept na chlebové bramboráky, starý chleba recepty, jídla z chleba, recept z chleba, starý chléb recepty, starý chleba, recepty na bramboraky

Suroviny:
chléb, vejce, vegeta, kmín celý, majoránka, pepř, array, cibule, mouka hladká

Přidat fotografie receptu