Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík po toskánsku

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Simply Food Simply Food

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 063 kJ /
493 kcal
Bílkoviny10,01 g
Tuky1,58 g
Vláknina11,82 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 32 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy67,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Porce králíka lehce poprašte hladkou moukou a zprudka opečte na oleji. Krok 2: Ve výpeku z masa orestujte cibuli nakrájenou na kostičky a česnek nakrájený na plátky. Krok 3: Králíka i cibuli dejte do pekáče a přidejte bylinky, sušená rajčata nakrájená na kousky a olivy. Lehce osolte, ale opatrně, protože jak sušená rajčata, tak olivy jsou dost slané. Vše zalijte passatou a bílým vínem. Krok 4: Pečte v troubě rozehřáté na 180°C minimálně 2 hodiny. Občas můžete lehce podlít vodou. Krok 5: Králíka podávejte s chlebem, ale skvěle k němu chutná polentová kaše. Tu připravíte velice snadno a pokud použijete instantní polentu, tak i rychle. 250 ml vody a 250 ml mléka přiveďte k varu. Krok 6: Do vařící tekutiny pomalu zašlehávejte 90 g polenty. Neustále míchejte do zhoustnutí. V případě instantní polenty vám na přípravu stačí 5 minut. Krok 7: Do uvařené polenty zašlehejte 20 g strouhaného parmezánu a můžete vylepšit lžící bazalkového pesta, nebo nasekanou bazalkou. Podle chuti dosolte a okamžitě servírujte.

Zveřejněno 20. 8. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík po toskánsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XREl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík po toskánsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XREl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
hovězí po toskánsku, maso po toskánsku, po toskánsku, králík po italsku, ryba po toskánsku, recept peceny po italsku, kralik po toscansku, králík po toskánsku na rozmarýnu, kralik susena rajcata, králík recepty, kralik recept po kanadsku, recepty na králika, wolowina po toskansku, recepty toskánsko, jak uvařit rychle králíka, kràlik po.toskansku, kralik po roskansku, recept králík s parmazánem, kralik po tosansku, slaná polentová kaše

Suroviny:
maso králičí, cibule, česnek, šalvěj, rozmarýn, olivy černé, rajče sušené, mouka hladká, olej olivový, víno bílé, passata rajčatová, sůl, voda

Přidat fotografie receptu