Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 063 kJ / 493 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,01 g |
Tuky | 1,58 g |
Vláknina | 11,82 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 32 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 67,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Porce králíka lehce poprašte hladkou moukou a zprudka opečte na oleji.
Krok 2: Ve výpeku z masa orestujte cibuli nakrájenou na kostičky a česnek nakrájený na plátky.
Krok 3: Králíka i cibuli dejte do pekáče a přidejte bylinky, sušená rajčata nakrájená na kousky a olivy. Lehce osolte, ale opatrně, protože jak sušená rajčata, tak olivy jsou dost slané. Vše zalijte passatou a bílým vínem.
Krok 4: Pečte v troubě rozehřáté na 180°C minimálně 2 hodiny. Občas můžete lehce podlít vodou.
Krok 5: Králíka podávejte s chlebem, ale skvěle k němu chutná polentová kaše. Tu připravíte velice snadno a pokud použijete instantní polentu, tak i rychle. 250 ml vody a 250 ml mléka přiveďte k varu.
Krok 6: Do vařící tekutiny pomalu zašlehávejte 90 g polenty. Neustále míchejte do zhoustnutí. V případě instantní polenty vám na přípravu stačí 5 minut.
Krok 7: Do uvařené polenty zašlehejte 20 g strouhaného parmezánu a můžete vylepšit lžící bazalkového pesta, nebo nasekanou bazalkou. Podle chuti dosolte a okamžitě servírujte.
Zveřejněno 20. 8. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík po toskánsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XREl
Moje poznámka
Králík po toskánsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XREl
Nejnovější recepty
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 24 minutami
Kořeněné cukroví
Přidáno před 1 hodinou
Vánoční stromečky
Přidáno před 3 hodinami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 4 hodinami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 6 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 6 minutami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 2 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 2 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 2 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 4 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 17 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 18 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 18 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 19 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 19 hodinami
Tématické fráze:
hovězí po toskánsku,
maso po toskánsku,
po toskánsku,
králík po italsku,
ryba po toskánsku,
recept peceny po italsku,
kralik po toscansku,
králík po toskánsku na rozmarýnu,
kralik susena rajcata,
králík recepty,
kralik recept po kanadsku,
recepty na králika,
wolowina po toskansku,
recepty toskánsko,
jak uvařit rychle králíka,
kràlik po.toskansku,
kralik po roskansku,
recept králík s parmazánem,
kralik po tosansku,
slaná polentová kaše
Suroviny:
maso králičí,
cibule,
česnek,
šalvěj,
rozmarýn,
olivy černé,
rajče sušené,
mouka hladká,
olej olivový,
víno bílé,
passata rajčatová,
sůl,
voda
Komentáře (1)