Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kardamonové sušenky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Simply Food Simply Food

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 40 sušenek

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 178 kJ /
3 389 kcal
Bílkoviny42,94 g
Tuky144,28 g
Vláknina20,32 g
Cholesterol 901 mg
Sodík 287 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy469,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Změklé máslo ušlehejte s cukrem a postupně do něj zašlehejte vejce, aby vám vznikla hustá pěna. Krok 2: Do pěny postupně zašlehávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, solí a kořením. Krok 3: Kardamon jsou semínka v tobolce. Rozdrťte je nahrubo v hmoždíři a tobolky vyberte, pak pokračujte v drcení do jemného prášku. Krok 4: Hotové těsto dejte odpočinou na 15 min do lednice aby mírně ztuhlo. Krok 5: Z těsta lžičkou formujte hrudky, které lehce obalte v moučkovém cukru. Neděste se, těsto je dost řídké a lepivé. Krok 6: Obalené hrudky položte na pečící papír a ještě prsty jakoby zmáčkněte do vyšších homolek. Krok 7: Pečte v troubě rozehřáté na 175 stupňů přibližně 13 minut.

Zveřejněno 20. 8. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kardamonové sušenky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YRG9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kardamonové sušenky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YRG9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Tyhle susenky jsem delala podle tohoto receptu na posledni vanoce, a musim rict, ze vsem chutnaly. Jak pisete, testo lepive, ale vysledek vynikajici. Uvnitr heboucke a na povrchu krupave. Podobna konzistence jako Lady Fingers (ty davam do tiramisu, ne piskoty). Ta kombinace kardamomu a citronu je velmi osveziva.Diky za recept!:-K

Zkusim, vypada to dobre. Jinak k tomu nazvu, ja to znam pod nazvem CARDAMOM v anglictine. Je mi sedesat a vzdycky jsem si myslela, ze v cestine je na konci N. I ve sklonovani rikam z kardamonu, ne z kardamomu. Vsichni moji znami to rikaji s N na konci taktez. :-)

casino: Máte podle spisovné češtiny pravdu, Kardamovník a kardamom... ale v hovorové češtině je možné používat i libozvučnou variantu kardamon, která sice není správná, ale nepovažuje se za gramatickou chybu a já s dovolením zůstanu u toho n na konci :-)

"Kardamonové sušenky"
Kardamom, tedy kardamoMové sušenky ;-)

Tématické fráze:
kardamomove susenky, kardamomove sušenky recept, kardamo, cardanom susenky, mandlové sušenky s kardamom, sušenky z kořením, kardamom recepty, kardamonove cukrovi, recept na sušenky s kořením

Suroviny:
máslo, cukr písek, mouka hladká, prášek do pečiva, sůl, vejce, citron, kardamom, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu