Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hamburgerový dip

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

chute-sveta.cz chute-sveta.cz

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 6 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 649 kJ /
1 111 kcal
Bílkoviny65,75 g
Tuky80,55 g
Vláknina5,38 g
Cholesterol 342 mg
Sodík 1,16 g
Sůl3,41 g
Sacharidy29,66 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na pánvi orestujeme hovězí maso, vyndáme ho do mísy a slijeme přebytečný tuk. Krok 2: Na stejné pánvi osmažíme slaninu dozlatova, dáme na talíř, slijeme tuk, ale necháme na pánvi 1 PL. Krok 3: Přidáme cibuli a smažíme až zesklovatí, cca 5 - 7 minut. Krok 4: K cibuli přidáme česnek a smažíme krátce, jen asi 1 minutu. Krok 5: Sundáme z plotny a vmícháme hovězí maso a slaninu. Krok 6: Postupně přimícháme tvaroh, kysanou smetanu, oba sýry, Worcestershire a kečup. Krok 7: Nalijeme do zapékací mísy. Krok 8: Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 20 - 30 minut dozlatova.

Zveřejněno 20. 8. 2015

Poznámka autorky chute-sveta.cz

Dip je přílohová omáčka připravené z různých surovin a různé hustoty. Překlad omáčka je ale zavádějící, protože dip nesmíme zaměňovat s omáčkou, kterou se jídla přelévají. Slovo dip pochází z angličtiny a jedná se o omáčku, do které se další druhy potravin nakrátko ponořují, tedy namáčejí. Může to být maso, hranolky, chipsy, tortillové chipsy, čerstvá zelenina jako např. mrkev, okurka, celer, apod., ale také toasty, chleba, apod. Hustota dipu musí být přizpůsobena tomu, aby z namáčeného kousku nestékala, ale zůstala na něm. Dip může být jak teplý, tak studený.

Ve studených dipech je často základní surovinou majonéza v kombinaci s jogurtem, tvaroh nebo zakysaná smetana. Potom se přidává často zelenina nakrájená nadrobno nebo rozemletá. (např. známá salsa) V jiných studených dipech můžou být základem luštěniny (např. hummus, kde je cizrna), ale také maso, uzenina, vejce, různé sýry, ořechy, apod. Dip je potom okořeněn bylinkami, ale také třeba hořčicí, kečupem, apod.

Mezi neznámější teplé dipy patří fondue, tedy teplá sýrová omáčka z rozpuštěných sýrů. Teplé dipy můžeme připravovat i z osmaženého a podušeného mletého masa, které můžeme potom ještě rozmixovat, aby byl dip jemnější. V dipu by totiž neměly být větší kousky jiné suroviny, proto musí být vše velmi jemně nakrájené, nastrouhané nebo rozmixované.Další teplý dip lze připravit z rybího masa. Teplé dipy se podávají k masům, pro namáčení tortillových chipsů, hranolků nebo vrstvení na toast.

Dip se často podává jako předkrm.

Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hamburgerový dip

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5g5Z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hamburgerový dip

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5g5Z

Komentáře (15)

Jarko bezva! :yes: :-K

casino: "...teplé dipy se podávají k masům, pro namáčení..... nebo vrstvení na toust." ;-)
Myslím, že díky Jarčinu vysvětlení bychom mohli tuhle diskuzi považovat za ukončenou ;-):-K

"Hamburgerový dip"

No, řekl bych, že Jitkas: má zase pravdu:yes:

chute-sveta.cz:
Asi vám nerozumím, nebo si odporujete...
Cituji: "Slovo dip pochází z angličtiny a jedná se o omáčku, do které se další druhy potravin nakrátko ponořují, tedy NAMÁČEJÍ."

Pokud se stále bavíme o názvu rcp a být u receptu pouze suroviny, tak by se to NAMÁČENÍ snad i dalo okecat...:-)
Ale už od pouhého pohledu na vaše obrázky soudím, že v tomto dipu si nanamočíte a nenamočíte, ba ani nesmočíte (milá Lojzo):-D

Do poznámky jsem dodala docela podrobné vysvětlení :-) Hezký den všem!

Autorka se mi už ozvala. Omlouvá se, je momentálně na dovolené, kde se k internetu dostane jen občas, navíc má špatný signál, proto zatím nereaguje na dotazy a připomínky;-)

Tuším je to niečo ako nákyp...

Danca:To je nejlepší;-)nacpat recepty do oběhu a dělat mrtvého brouka:-8
Pro normálně myslící, bez upřesnění jak píše Jitkas, je název zavádějící.

spagetka: maris: ano, to by rozhodně měla!:-) Problém je, že na vzkazy vůbec nereaguje :-//

Jitkas: díky za osvětu, ale autorka by to opravdu měla nějak dopsat _ vysvětlit, myslím, že v našich luzích a hájích pečený dip moc lidí nezná;-):-))

Danca: dobře, ale tak to musí autorka upřesnit, vysvětlit, protože takto je to zavádějící ;-);-);-);-)

Jitkas: aha... tak jsem zase o něco chytřejší :-8 :-D:-K

Myslim, ze tam chybi slovicko "baked dip", peceny dip. Existuji v USA, neco jako nakyp, puding, nebo zapecena pomazanka, nevim presne, ovsem vim, ze nemusim, je tam toho na moje gusto moc. Ale na jeden si pamatuji, byly v nem syry, articoky a spenat, pred podavanim se zapekl, bez majonezy, se rozumi.

Danca:;-):yes:

spagetka, maris: Ohledně názvu jsem autorku kontaktovala, zatím bez odezvy...

a kde je ten dip ??
https://cs.wikipedia.org/wiki/Dip

Já tedy nevím, ale pro mne pojmenování "dip" znamená nějakou omáčku, do které se daný pokrm namáčí. V angličtině to znamená do něčeho nammáčeti..... Může to být i třeba hořčice apod. Ale ráda se nechám poučiti.

Tématické fráze:
dip, dip k masu, jak připravit různé dipy k masu, co je to dip, dip na hamburger, dip z majonezy, dip na hamburgery, recept na dip k masu, dip do hamburgeru, dip recept, dip s kečupem, fondue recepty dipy, hamburgerovy dip, dip na maso, dip z kečupu, dip recepty, dip na hamburger recept, dip a masu, dipy k hamburgerum, recept na dip

Suroviny:
maso hovězí mleté, slanina anglická, cibule, česnek, tvaroh plnotučný, smetana kysaná, majonéza, sýr mozzarella, sýr chedar, omáčka worcesterová, kečup sladký

Přidat fotografie receptu