Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vanilkový dort s čokoládovým krémem potažený marcipánem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

veganotic veganotic

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie28 851 kJ /
6 896 kcal
Bílkoviny176,46 g
Tuky240,12 g
Vláknina49,25 g
Cholesterol 38 mg
Sodík 695 mg
Sůl2,58 g
Sacharidy982,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Formu na dort vymažte tukem a vysypte moukou nebo jí vyložte pečícím papírem, troubu předehřejte na 180°C. Krok 2: Rostlinné máslo nechte chvíli povolit při pokojové teplotě, potom ho asi 3 minuty šlehejte s cukrem, práškem do pečiva a solí, dokud nemáte konzistentní, jemně nadýchanou směs. Krok 3: Poté přidejte všechny ostatní ingredience na dort, mouku a jogurt střídavě přidávejte jako poslední a šlehejte šlehačem ještě asi 3 minuty. Krok 4: Těsto by mělo být husté, ale stále tekuté. Krok 5: Vlijte do formy a pečte asi 45 minut, záleží však na tom, jak vysoká a široká je vaše forma (čím nižší a širší, tím kratší doba pečení). Krok 6: Po upečení nechte dort ještě asi 5 minut ve formě, poté vyklopte na pečící rošt a nechte plně vychladnout. Krok 7: Na krém rozpusťte čokoládu (ve vodní lázni či v mikrovlnce), v mixéru dohladka rozmixujte silken tofu s citrónovou šťávou, poté přidejte čokoládu. Krok 8: Mléko zahřejte a rozpusťte v něm instantní kávu. Krok 9: Vlijte do mixéru, přidejte dle chuti javorového sirupu a likéru, mixujte, ochutnávejte a dochucujte. Krok 10: Nechte dobře ztuhnout v lednici. Po vychladnutí dort rozřežte na tři části, promazávejte marmeládou a krémem, můžete prokládat ovocem (čerstvým či např. nakrájenými broskvemi z konzervy). Krok 11: Krém rozetřete také zvnějšku dortu a nechte opět dobře ztuhnout v lednici. Krok 12: Pod marcipán či potahovací cukrovou hmotu se nejlépe hodí čistě "máslový" krém s cukrem, krémy založené na vodě by hmotu mohli rozpustit. Pokud tedy neplánujete dort konzumovat ihned, potřete ho zvnějšku před potažením spíše tenkou vrstvou krému z rostlinného másla vyšlehaného s moučkovým cukrem. Krok 13: Marcipán či potahovací hmotu propracujte na hladké čisté ploše, podsypte práškovým cukrem či kukuřičným škrobem a vyválejte na tenkou, širokou placku. Ujistěte se, že je dost velká, aby pokryla i strany dortu, poté jí namotejte na váleček a přeneste na dort. Krok 14: Pomalu uhlazujte strany dortu a jednotlivé záhyby marcipánu. Krok 15: Přebývající marcipán kolem dortu odřízněte či podhrňte pod dort, dozdobte marcipánovými ozdobami a můžete podávat.

Zveřejněno 20. 8. 2015

Poznámka autorky veganotic

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vanilkový dort s čokoládovým krémem potažený marcipánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8l55

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vanilkový dort s čokoládovým krémem potažený marcipánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8l55

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
dort s mascarpone potazený marcipanem, dorty potažené marcipánem, alsan bio, vanilkový dort, čím potáhnout dort, dort k potazeni marcipanem, jak potáhnout dort krémem, dort s maslovym kremem pozszeny marcipanem, dort potažený marcipánem recept, vegan koláč s tofu krémem, recept na dort mascarpone a potažený marcipánem, dort potažený marcipánem, čokoládovo ořechový dort potažený marcipánem, čím protáhnout dort, dort s mascarpone krémem a marcipán, jak potáhnout dort s krémem, čím potahnout dort recept, krém do dortu z rostlinného másla, čím potáhnout dort pod z marcipanu, jaký krém pod marcipán

Suroviny:
máslo rostlinné, cukr, prášek do pečiva, sůl, likér banánový, extrakt vanilkový, mouka sojová, mouka polohrubá, jogurt bílý, tofu silken, čokoláda hořká, sirup javorový, šťáva citronová, mléko sojové, káva instantní, likér, jahodová marmeláda

Přidat fotografie receptu