Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapr podle rybářů

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jiri V. Jiri V.

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 253 kJ /
1 973 kcal
Bílkoviny100,38 g
Tuky173,40 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 682 mg
Sodík 3,93 g
Sůl9,80 g
Sacharidy2,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme si sardelové máslo smícháním 30 g sardelové pasty a 40 g másla. Krok 2: Rybu nakrájíme na podkovy asi 3 cm silné, osolíme, opepříme a potřeme sardelovým máslem. Krok 3: Porce ryby opečeme na oleji a necháme vychladnout. Krok 4: Do majonézy vmícháme nakrájenou cibuli, podle chuti dosolíme. Krok 5: Vychladlé porce ryby vložíme do misky a přelijeme majonézou s cibulí. Krok 6: Necháme v ledničce den odležet. Podáváme studené s chlebem.

Zveřejněno 23. 8. 2015

Poznámka autora Jiri V.

Zdroj receptu kuchařka Myslivec a rybář v kuchyni, autor Vladimír Doležal, vydalo nakladatelství Dona

V receptu je uvedené množství surovin podle receptu v kuchařce. Na foto je kapřík dělaný z menší porce. Přiměřeně je použito méně dalších surovin uvedených v receptu.

Pokud by měl někdo obavy z kostiček, může odstranit páteř, žebra a porce ryby proříznout co 2 až 3 mm až ke kůži ( viz poslední fotky), proříznutím přeruší drobné kostičky, které pak nevadí při konzumaci.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr podle rybářů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R790

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr podle rybářů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R790

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

došel jsem pouze po řádek pět.... sežral jsem to dvacet minut poté, co jsem to zaplácal majonézou!!!:-)):-)):-)):-))

a to jsem chtěl zítra kolem sádek jenom projet!!! ale vezmu malého tolstolobika, a zkusím... to se prostě nedá, tenhle receptík nevyzkoušet!!!:yes:

Dajda: Tak to jsme na tom podobně. ;-)

Dajda: Majonézu nemám rada, je na mňa mastná. Preto používam jogurt. A som rada, že casino odskúšal a podal informácie. ;-)

Děláte tu těmi detailními popisy pěkné chutě:-! Co se týče otázky, zda použít majonézu nebo jogurt, jsem pro remízu - obojí, hezky půl na půl. Majonézu většinou odlehčuji jogurtem Activia - nejde o éčka, ale samotná mi připadá moc mastná.;-)

casino: Taky děkuji za vyzkoušení a poreferování:yes:. Zítra mám dostat kapříka, takže už se těším, že vyzkouším, použiju jogurt :-p:yes:
Jo a díky za jednu informaci - chladnější jogurt než majonéza, to jsem vážně nevěděla ;-);-)

casino - děkuji za odzkoušení. :-K Jsem rád že chóry andělské zněly:-)):-p:-p

casino: Díky;-)

Ještě bych doplnil:
To, že ač majonéza i jogurt měly z lednice stejnou teplotu, tak jogurt je v ústech studenější... (vím, že je to normální:-)
...a cibule v majonéze změkla
...cibule v jogurtu zůstala chrumkavá:yes:

casino: Díky za testovanie. Teraz mi je to jasné. :-D;-)

Když jsme ochutnávali "majonézu", tak bylo slyšet pomlaskávání:yes:
Když jsme ochutnávali "jogurt", tak jsme slyšeli i Glóóória:yes::yes:
(s tím jogurtem je jídlo takové více svěží, jak jsme se my ochutnavači shodli:-)

Velice lákavě připraveno:-pJiříku,recept se mi moc líbí a vím,že bych si pochutnala:-K:yes:

casino - Nápodobně...taky nějaký kousek ,,odešel" dříve, než šel do marinády.:-p:-p Z foto je zřejmé, že jsem dělal dvě várky. Jednu z podkov a druhou z filetů.;-) Musel.:-p A té ptačí řeči taky nerozumím. A to jím ryby dlouho:-D:-D Asi to chce jinou rybu.:-)Ale ani ty chóry andělské nejsou marné, taky je rád po ochutnávce nějaké dobroty poslouchám:-p:-)

Jiri V.:
...tak už se to chladí:-)
Akoráte jsem udělal chybu, asi toho bude málo ;-)
Kapřík měl 3,5kg (cenu mají pořád jako o vánocích 75,-/kg)
Podkůvky jsem nařezal od ocasu; 3ks do majonézy a 3ks pro porovnání do jogurtu...
Říkal jsem si, proč paplat rybu rybičkama, ale rcp jsem dodržel. Po osmažení jsem kousíííček ochutnal jako ten pohádkový Jiřík toho kouzelného hada. I nadále sice ptactvu nerozumím ani slovo, ale zato jsem slyšel chóry andělské:-)) Těžko popsat tu nebeskou chuť ale do cibulových marinád šly nakonec pouze 4 kousky.
Uvidíme, co z toho zítra vyleze...:-)

Simona Skolakova - Talíře si vybírá manželka, já něco na talíř:-D:-D

cathleen:přesně tak :-)

casino: váš link na kapra, teda na to, ako sa zbaviť kostičiek a aj ypsiloniek je skvelý, no obávam sa, že si radšej kúpim už vykostené filety, nemám chuť konzumovať aj kúsky mojich krvavých prstov.:-D:-D:-D:-D

Coleta: nehledě na to, že může použít majonézu domácí (pracná nějak moc není), čistě bez éček;-)

Jirko, krásný recept. Tak co tam dáte, jestli majonézu nebo kysanou smetanu je čistě na Vás, ne? A u té kysané smetany bych si nebyla neexistencí éček v některých případech jistá, v některých je i hodně škrobu.
PS. Nemusíte celému světu sdělovat, že majonézu nemáte rádi.

:yes::yes::yes::-p:-p:-p:-D:-D:-D, ale súhlasím s tejajou a spagetkou, radšej kyslú smotanu + cibuľu, ako majonézu + éčka a konzervanty.

:yes:
...hihi, já neukládám, já konám a ráno kopnu do vrtule a vytočím se na sádkách:-)

Jak na kostičky (ypsilonky):-?
Zde prosím: https://www.youtube.com/watch?v=dUdjFtT79Wk

Moc pěkný receptík,akorát ty rybky moc nemám,ale jak seženu tak udělám,je to lákavé:-p:-pLíbí se mi moc ten talíř,má krásný dekor;-):yes:

Pěkné:yes:

Moc hezký receptík:yes: :-p+:yes::yes:

Mňam! Sbíhají se mi sliny už při čtení receptu :-p:-p:-8. Já osobně bych raději toho amura, ale ani kapřík by nebyl k zahození...:yes:

Jiri V.: Díky, vyskúšam. ;-)

tejaja - s jogurtem či smetanou jsem nezkoušel. Jen s tatarkou bez té cibule. Pokud vyzkoušíš, dej vědět. :-K
spagetka - kuchařka je tuším již 4. vydání. Já ji kupoval 2x, předchozí vydání mi po zapůjčení zapomněli vrátit:-)
Podle této kuchařky doma děláme http://www.toprecepty.cz/recept/38511-rybi-tlacenk...
nebo http://www.toprecepty.cz/recept/24089-pecene-mlici...:-)je v ní hodně zajímavých receptů.

Taky se mi moc tento jednoduchý recept líbí. Mám teď možnost dělat čerstvě ulovené kapříky na 100 způsobů, takže ukládám. Já určitě použiju jogurt, klasickou majonézu taky neradi.:-p:yes:
Po té kuchařce se mrknu;-)

:yes::yes::yes: Konečne normálny a krásny recept pre normálnych ľudí. ;-):yes: Mám v mrazáku kapra, žeby som skúsila? Len sa chcem opýtať, musí tam byť majonéza, nedá sa nahradiť napr. kyslou smotanou alebo jogurtom? Ja majonézu nemusím...;-)

Tématické fráze:
kapr v jogurtu, kapr recepty, recepty na kapra, recepty z kapra, kapr recept, recept od rybáře na kapra, rybarske recepty s kapra, kapr dělaný v troubě, kapr v majonéza, recept na kapra, kapr z mražáku recept, rybářské recepty, pečený amur se sardelovym maslem, marinovaný kapr s majonézou, rybářské recepty kapr, rady pro rybáře jak na kapra, co delat aby cibule zmekla, kapr smajonézou a jogurtem, kapr recepty rybáře, salát z kapra s majonézou

Suroviny:
kapr, pasta sardelová, máslo, olej, majonéza, cibule, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu