Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené cannelloni s masovou náplní

Hodnocení receptu je 4,9 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 311 kJ /
1 986 kcal
Bílkoviny134,68 g
Tuky124,20 g
Vláknina15,73 g
Cholesterol 405 mg
Sodík 1,13 g
Sůl2,60 g
Sacharidy78,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na hlubší pánvi rozehřejeme olej, přidáme najemno nakrájenou cibuli, orestujeme do sklovata, přidáme mleté maso a za stálého míchání restujeme, až je maso oddělené od sebe a cibulka začíná zlátnout. Krok 2: Poté vsypeme na jemno nakrájený česnek, přidáme protlak, rajčata, orestujeme, okořeníme, přidáme bylinky nakrájené na hrubo, nakrájené žampiony, zasypeme moukou, zamícháme a mírně podlijeme vínem (vodou) a necháme dusit. Dle potřeby jemně podléváme a dosolíme. Krok 3: Do měkkého masa přidáme nakrájenou zelenou cibulku. Směs musí zůstat šťavnatá, ale nesmí "plavat" v omáčce. Dáme prochladnout. Krok 4: Mezitím si připravíme bešamel: Do rozehřátého másla vmícháme mouku, za stálého míchání (aby se neutvořily hrudky) zalijeme mlékem, jemně osolíme, povaříme na hladkou omáčku a ochutíme muškátovým květem. Vypneme a necháme na sporáku připravené na vmíchání sýra. Krok 5: Neuvařené cannelloni plníme prochladlou směsí a skládáme vedle sebe do máslem vymazaného pekáčku (dělám do menšího a skládám na 2 patra). Když máme první vrstvu hotovou, ohřejeme bešamel a vmícháme strouhaný sýr. Až se rozpustí, nalijeme část omáčky na vrstvu těstovin, pekáčkem jemně zahýbáme aby se omáčka dostala mezi těstoviny a navrstvíme další plněné cannelloni a zalijeme zbytkem bešamelu. Je dobré mít omáčku jemně nad poslední vrstvu těstovin, nepřipékají se. Krok 6: Navrch můžeme ještě poklást plátky sýra a dáme zapéct ho předehřáté trouby na 175°C asi na 20 - 40 min. dorůžova. Prvních 10 min. zapékám pod pokličkou a na zbytek doby odklopím. Doba pečení je závislá na tom, jak máme vysokou vrstvu v pekáčku.

Zveřejněno 2. 4. 2009

Poznámka autorky mirca75

Recept vypadá složitě, ale je to tím že jsem ho rozepsala dost podrobně.

Příprava směsi a naplnění trvá cca 30 min. a pak jen přičíst čas na zapečení. Jídlo je opravdu moc dobré a stojí za tu trošku piplačky při plnění cannellon ;-).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené cannelloni s masovou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pgkV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené cannelloni s masovou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pgkV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (27)

Vyzkoušeno a chutnalo. Zasloužený bodík:yes:

Jak píše Gabina: úúúpůně dole - jedenkrát jsem zkusil dělat toto plněné potrubí nastojato. Už nevím, jak moc to vypadalo zajímavě, ale bylo to poprvé a naposledy...:-))

Dexulko:-), děkuji za vyzkoušení recptu a za fotku a jsem ráda, že vám chutnalo;-).

Dělala jsem dle receptu,jen malinko zdravěji bez mouky - místo bešamelu jsem jen potřela kysanou smetanou a posypala sýrem.I tak nám moc chotnalo :-p Posílám bod i foto :yes:

Tak už jsou v troubě a doufám, že se vyvedou! :-K

Dnes jsem dělala a musím moc pochválit:yes:.
Plnění nakonec není nijak hrozné, recept nechávám v oblíbených na čestném místě.Prima obměna lasagní.+9

Miruš, na Tvůj recept jsem narazila díky jiným plněným Canneloni. A ty Tvé se mi líbějí víc! Ukládám a vyzkouším. . . :-p:yes:+

dobrý, známý recept. kdo není strašně moc vytížený, doporučuji si ještě vyrobit vlastní cenneloni, to pak je pochutnání.

Alimak:-), těší mě, že jsi vyzkoušela a že chutnalo:-).

Dnes jsem je udělala a byly výborné! Určitě je budu dělat pravidelně. Všem nám chutnali, dokonce i našemu tříletému synkovi.

Můžu se zeptat nevím kde se dají koupit cannelloni v praze tak mi prosím někdo poraďte

Ondřeji (neregi.):-), děkuju za pochvalu:-K. K té spodní vrstvě - asi se Ti bešamel nedostal pořádně až na dno a tak zůstaly cannelloni bez "vláhy";-).

Zdravím,
recept jsem dnes delal podle receptu Mirči a chutnalo to výborně... jen envím, co jsem udělal špatně, že jsem spodní řadu měl zespod takovou tvrdší..:-) ale každopádně díky za recept!

Pavlíno(neregi.) nejsi slepá;-).Opravdu mi v psaném postupu vypadly:-8,ale naštěstí ve fotopostupu jsou psané.Děkuji moc za upozornění,nápravu už jsem učinila;-).Pěkný den:-K.

Pavlína 9. 2. 2010 13:53
Nějak v receptu nevidím ty rajčata - nebo jsem slepá?:-8

Děkuji za vysvětlení,těhle těstovin jsem si v obchodech nikdy nevšimla,ale určitě je vyzkouším,:-O:-O:-D

Jiřinko K.:-)Přidala jsem sem fotku těch Cannelloni které kupuji já(tyhle jsou z Lidlu).Moc prima se s nimi dělá a jsou dobré i naplněné jen zeleninkou a zapečené pod sýrem:-p

Elizo:-)děkuji:-8:-8

Mirčo, Tvoje fotografie už poznám na první pohled :-), jsou krásné a tak barevné a barevně vyladěné...
Canneloni také různě plnívám, zkusím i podle Tebe. Podobně dělám lasagne, takže úspěch zaručen (a bodík pro Tvůj recept taky). Díky za inspiraci :-).

Děvčata omlouvám se:-( ale dopoledne jsem stihla jen pár fotek a tak tam zbytek cpu,teď zatím co se kluci koupou.Papriko já ti to pak vysvětlím na pokecu;-),jen co se kluci přestanou mučit a bude chvíli klidu;-):-D Jo a jsem moc ráda že se receptík líbí a všem díky za bodíky:-8(hele:-O ono se to rýmuje:-D:-D:-Dno to je síla:-))

Znám a dělám, jsou super:yes:

Canneloni jsou těstovinové trubičky o velkém průměru (cca 3 cm).

A já zase nevím co jsou canneloni aby se daly naplnit :-O:-O:-D

Mirco - nádhera :-p:yes:. Jenom mi řekni, jak to děláš. 3 děti, malá dvojčata a tady je od tebe stálý přísun skvělých receptů. No to jsi buď u sporáku nebo u klávesnice :-D:-D Máš můj obdiv. Já nestíhám ani vlastní s.... ;-)

Mirco, super!!!:yes:

Canneloni i lasagne máme rádi. Někde v časopise jsem viděla zapečené canneloni, které se dávaly do kulaté formy nastojato. Vypadalo to taky zajímavě.:-O

Tématické fráze:
caneloni, caneloni plněné masem, riscossa recept, canelloni recept, zapečené caneloni, plněné caneloni, caneloni recept, canelloni, těstoviny cannelloni, plnené cannelloni, zapecene canelloni, canneloni, canelony, plněné canneloni, canelloni recepty, recept na caneloni, zapečené torteliny, plněné canelloni, canneloni recept, recept caneloni

Suroviny:
cannelloni, maso mleté, olej, cibule, česnek, protlak rajčatový, bazalka čerstvá, koření oregáno, sůl, pepř mletý, rajče, mouka hladká, cibulka jarní, žampióny, víno bílé suché, máslo, mouka hladká, mléko, květ muškátový, sýr nastrouhaný, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu