Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí na česneku a dobromysli

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 492 kJ /
1 552 kcal
Bílkoviny167,65 g
Tuky84,85 g
Vláknina14,00 g
Cholesterol 650 mg
Sodík 612 mg
Sůl1,44 g
Sacharidy27,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné a odblaněné maso opláchneme, osušíme a podle potřeby ostrým nožem upravíme do hezkého, kulatějšího tvaru. Uvnitř masa po celé jeho délce prořízneme několik otvorů, které co nejvíce napěchujeme oloupanými, celými stroužky česneku. Hezky jeden za druhým. Krok 2: Maso utáhneme provázkem, ze všech stran vetřeme zázvor a olej a nejlépe přes noc uložíme do lednice. Krok 3: V kastrolu rozehřejeme olej s máslem, odpočaté maso prudce po všech stranách opečeme a z kastrolu vyndáme na talíř. Krok 4: Do výpeku dáme nadrobno nakrájenou cibuli a na tenké plátky nakrájený česnek, který nám zbyl po prošpikování masa. Restujeme do sklovita a poté vložíme na takto připravený základ osmažené maso. Krok 5: odlijeme cca 200 ml vody, osolíme, zasypeme dobromyslí a pod pokličkou slabým varem dusíme doměkka. Občas promícháme a hlídáme hladinu tekutiny, aby byla stále do čtvrtiny masa. Krok 6: Měkké maso vyjmeme ze šťávy, tu podle potřeby dochutíme a maso naporcujeme. Podáváme například se šťouchanými bramborami, přelité šťávou.

Zveřejněno 26. 8. 2015

Poznámka autorky Anna Kocikova

Já jsem maso dusila v papiňáku podlité 300 ml vody od doby varu 35 minut.

Kousky masa, které jsem odkrojila, aby mělo hotové maso lepší tvar, tak ty jsem také“prošpikovala“celým česnekem. Do uvařených brambor jsem zamíchala trochu horké smetany a zelenou nať z cibule.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí na česneku a dobromysli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JRv9

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí na česneku a dobromysli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JRv9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

paráda:yes::-D jehněčí u nás moc nemusí, takže vepřová plec to jistí;-)

cecilka:Cecilko děkuji:-KVelice jsi mě potěšila:yes:

:yes::yes::yes:. No fantastický obed:-!:-p:-K, čo najskôr urobím znova, našťastie, u nás majú jahňacinu pravidelne a za prijateľnú cenu.

mika59:Děkuji:-KMiladko,klidně udělej z vepřového:-)

Jehněčí asi mít nebudu, ale líbí se mi to :yes:

Děkuji:-KBudu ráda,když někdo vyzkoušíte:-)

:yes::-p, skvelý a jednoduchý nápad na sobotňajší obed.

:-O:yes:To je nádhera. Nacpaná k prasknutí,bych si klidně dala porcičku. Uloženo Aničko ! Bodík dám ihned,to nemůžu nezkusit.:yes:

:yes: Jahňacie, to je moje. Máš to chutne vyzerajúce. ;-)

Tématické fráze:
jehněčí kousky recept, co uvařit z jehněčího, jak uvarit jehneci, co uvařit z jehněčího masa, jehněčí recepty s s česnekem, jehneci kousky masa, jehněčí co uvařit, dobromysl recepty, jehněčí kousky recepty, jehneci v papinaku, jehněčí kousky na česneku, delka vareni jehneciho v papinaku, z jehněčího masa na česneku, jehněčí recepty, co uvařit ze skopového masa, jehněčí na česneku, jednoduchý recept jehněčí, jehněčí kousky masa recepty, recepty s dobromyslí, jehněčí krk na česneku

Suroviny:
maso jehněčí, česnek, zázvor sušený, olej, olej, máslo, cibule, dobromysl, sůl, voda

Přidat fotografie receptu