Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík dušený na víně s jablky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Vareniste.cz Vareniste.cz

Snadný

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 845 kJ /
441 kcal
Bílkoviny1,63 g
Tuky33,60 g
Vláknina7,12 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy22,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králíka osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno. Krok 2: V kastrolu rozehřejeme olej a králíka z obou stran necháme zatáhnout. Krok 3: Poté králíka vyjmeme a cibuli orestujeme dozlatova. Přisypeme mouku, zarestujeme a podlijeme vínem. Víno necháme lehce probublat, zalijeme vodou a přidáme koření. Jablko nakrájíme na kostky a vložíme do kastrolu spolu s králíkem. Lehce osolíme a dusíme cca 90 minut do změknutí. Pokud je potřeba, podlijeme ještě trochou vody.

Zveřejněno 28. 8. 2015

Poznámka autorky Vareniste.cz

Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík dušený na víně s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mPDE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík dušený na víně s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mPDE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

to by mi velmi chutnalo:yes::-D

Líbí se mi verze s jablky :-)

Tématické fráze:
dušený králík, králík s jablky, králík, králík na s jablky, kralik na jablkach, králík na víně s jablkem, kralik na vine s brusinkami, kachna pečená spolu s králíkem

Suroviny:
králík, olej, víno bílé suché, cibule, mouka celozrnná, jablko, povidla švestková, bobkový list, koření nové koření, tymián sušený, voda, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu