Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cizrnový salátek s fetou a pečenou paprikou na pečené dýni

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Vareniste.cz Vareniste.cz

Snadný

Suroviny

Porce: 1 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 648 kJ /
394 kcal
Bílkoviny19,44 g
Tuky13,36 g
Vláknina22,97 g
Cholesterol 45 mg
Sodík 1,02 g
Sůl2,51 g
Sacharidy38,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cizrnu namočíme přes noc do vody. Poté cizrnu propláchneme, vložíme do hrnce s vodou a s listem bobkového listu uvaříme doměkka. Krok 2: Troubu rozehřejeme na 180°C. Plech vyložíme pečícím papírem. Do trouby vložíme celou papriku. Krok 3: Dýni i se slupkou nakrájíme podélně na půlměsíce. Do mísy vložíme dýni, přidáme lžíci olivového oleje, rozdrcený římský kmín, větší špetku soli, lehce opepříme a posypeme asi ½ lžičky mleté papriky. Dýni pořádně promícháme s kořením a rozložíme na pečící papír. Necháme péct asi 30 – 40 minut, dokud není dýně lehce pěkně opečená. Krok 4: Když se na paprice začnou tvořit puchýře a začnou černat, papriku vyndáme z trouby a zabalíme ji do igelitového sáčku spařit. Poté papriku oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Na 1 porci bude stačit asi ¼ papriky. Krok 5: Kousek česneku utřeme se solí. Sušená rajčata vložíme do horké vody, aby změkla. Můžeme však použít i nakládaná v oleji. Fetu nakrájíme na malé kostky. Zelenou část jarní cibulky nasekáme nadrobno. Změklá rajčata osušíme a nakrájíme na tenké proužky. Krok 6: V misce promícháme 1 lžíci olivového oleje, česnek utřený se solí, asi čtvrtku nakrájené pečené papriky, nasekaná rajčata a cibulku. Přidáme fetu a scezenou, osušenou cizrnu a pečlivě promícháme. Krok 7: Dýni vyndáme z trouby, rozložíme na talíř. Na dýni navršíme salát.

Zveřejněno 29. 8. 2015

Poznámka autorky Vareniste.cz

Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cizrnový salátek s fetou a pečenou paprikou na pečené dýni

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oPGk

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cizrnový salátek s fetou a pečenou paprikou na pečené dýni

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oPGk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Cizrna je skvělá. Za mne doporučuji klidně více. nemusí se ani vařit. Stačí ji nechat namočit ve tmě na několik hodin a krásně změkne a je bez obtíží stravitelná. Navíc ji nevaříme a tím si uchová všechny své cenné látky. Více na https://www.rawmarket.cz/lusteniny/cizrna

Hedwika:OK, nevšimla som si, len som videla 300 g Hokkaido, potom tú cizrnu 3 dekovú...:-D

magdalenka: suroviny jsou uvedeny na jednu porci, tak by to tomu odpovídalo.

Naozaj 30 g suchej cizrny??? A 1-2 polovice sušených paradajok???
1/2 strúčika cesnaku???
Nemáš tam chyby???

Tématické fráze:
cizrna s fetou, jak použit fetu, cizrnový salát s pečenými paprikami, cizrna s tuňákem a dýní, recept na pečenou dýni, teplý cizrnový salát s fetou, salat s pecenymi paprikami, salát z pečených paprik a fetou, salát z cizrny s pečenými paprikami, 60 g susene cizrny

Suroviny:
dýně hokkaido, paprika čerstvá červená, římský kmín mletý, paprika sušená sladká, rajče sušené, cizrna, olej olivový, česnek, sýr feta, cibulka jarní, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu