Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený karlovarský knedlík podle magazínu Albert

Hodnocení receptu je 4,7 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jarda Kadic jarda Kadic

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 527 kJ /
1 560 kcal
Bílkoviny43,66 g
Tuky67,50 g
Vláknina8,90 g
Cholesterol 574 mg
Sodík 2,14 g
Sůl5,02 g
Sacharidy190,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pečivo (např. rohlíky) nakrájíme na kostičky. Krok 2: V misce rozšleháme žloutky s máslem a mlékem. Trochu osolíme, nalijeme na pečivo, lehce promícháme. Krok 3: Pak přidáme petrželku, posypeme moukou a opatrně vmícháme sníh ze dvou bílků. Necháme chvilku odpočinout, potom rozdělíme na dvě části, utvoříme dvě šišky a uhladíme. Krok 4: Troubu předehřejeme na 200°C. Krok 5: Knedliky dáme na plech, podlijeme trochou vody a pečeme asi 15-20 minut, až budou mít zlatavou barvu.

Zveřejněno 30. 8. 2015

Poznámka autora jarda Kadic

Recept je opsaný z magazínu Albert, fotka je MarcelyPa.

Takže, recept je její.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený karlovarský knedlík podle magazínu Albert

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M6LR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený karlovarský knedlík podle magazínu Albert

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M6LR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (19)

Je to zajímavý způsob, ale osvědčil se mi recept "Karlovarský knedlík, z televize okoukaný a s úspěchem vyzkoušený“ odsud z toprecepty.cz. Albert supermarket se mi osvědčil na nákup starších "gumových" rohlíků, které tam prodávají po deseti a levně.

Z bílého chleba a bez petrželky :-D:yes: Výsledek je perfektní :-D Přidávám 2 fotky. Díky za recept, budu ho prosazovat tady v Bulharsku :-D

:-K

Moc děkuji všem.:-K

Pečený neznám,moc se mi líbí:-K:-p:yes:

Vypadá a určitě chutná moc dobře :yes:

Drobek, Masula: ;-) ALBERT magazín, aktuální číslo i archiv najdete zde:
http://www.albert.cz/magazin-albert

MarcelaPa::-) Vypadá moc dobře !!!

MarcelaPa: určitě by to šlo, ale spíš k pečenému masu:-)

maris: no, vidíš, zase jiný rozměr.:-) A jíte to také k omáčce?

U nás se tomu říká nádivka, někdy peču i ve formě na muffiny:-)

jarda Kadic::-8

Masula: Kdyby ten knedlik Marcelka neuvařila a vyfoceny ho nedala do rubriky “Co dnes uvařit“,tak bych si na něj nevzpomněl:-O přitomjsem si ho v magazínu zatrhl,že ho budu muset zkusit;-) takže hlavní podíl má na tom Marcelka Pa:yes::yes::yes:

jarda Kadic: Jaroušku, nic nemaž, jsem ráda, že jsi sem recept dal,:-) také jsem o tom uvažovala. Přidala jsem ještě foto detailu. Hledala jsem zde stejný recept a opravdu tady takový není.

Zajímavé:yes::-)

Tématické fráze:
pečený karlovarský knedlík, pecene karlovarske knedliky, karlovarský knedlík pečený v troubě, karlovarský knedlík pečený, pečený knedlík, karlovarský knedlík recept, karlovarský knedlík, karlovarský knedlík v troubě, karlovarský pečený knedlík, karlovarské pečené knedlíky, bramborový knedlík albert recept, pečene knedliky, karlovarský knedlík z trouby, karlovarský pečený knedlík v troubě, karlovarske knedliky pečeně, karlovarské knedlíky pečené v troubě, pečeny knedlíky, knedlík pečený, pečeny karlovarsky knedlíky, knedlik v troube

Suroviny:
pečivo, žloutek, máslo, mléko plnotučné, petrželka zelená, mouka hrubá, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu