Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maminčiny pečené brambory

Hodnocení receptu je 4,8 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory dobře omyjeme, rozpůlíme a uložíme na suchý plech řeznou plochou nahoru. Krok 2: Pokmínujeme je a pečeme při teplotě 180-200°C do doby, než jim na řezné ploše naskáčou hnědé puchýře (na fotkách vidět nejsou, hojně jsme použili kmín drcený). Krok 3: Podáváme na talíři horké s plátkem másla a solničkou - každý si dá másla a soli podle chuti. Můžeme zapíjet kefírem.

Zveřejněno 31. 8. 2015

Poznámka autorky cathleen

Na tyhle zcela obyčejně upečené brambory od maminky vzpomínám s velikou láskou, vždy mi připomenou dětství...a také i popálený jazyk od horkých voňavých brambor :))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maminčiny pečené brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5gBA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maminčiny pečené brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5gBA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

tak máme pečené brambory rádi.Neposypáváme kmínem a jíme s rozmíchaným tvarohem(tvaroh,smetana,cibulka,sůl):yes:

Zaslinil jsem stejně, jak při pohledu na pečenou kachnu...:-))

holky všimly jste si, jak se nám všem sbíhají sliny:yes::-D

Lenunka: Přesně vystiženo, naprostý souhlas :yes::yes::yes:

Lenunka::-D

To je krása, děkuji za připomenutí dětských chvil:-), a taky že je tu konečně normální recept, ve kterém nejsou suroviny, o kterých netuším, co vůbec jsou, natož abych věděla kde je sehnat, i kdybych náhodou chtěla, což vlastně většinou ani nechci:-)

Ještě jednou - díky všem :-8 i za vaše hezké vzpomínky.

Velice lákavé foto dobře připraveného"obyčejného"ale moc dobrého jídla,mňam:-p:-K:yes:To nám občas dělávala babička a tu chuť cítím dodnes:-*

Cath- Ivo, to se Ti parádně povedlo :yes: díky za skvělou připomínku. Hrozné je, že tolik /podle mnohých komentářů/ pamatujeme:-D
I z ohně jako Pipre aj. :-D Několik let jsem nedělala, musím napravit. Tvoje z fotky jsou lákavé, super:-p+:yes::yes:

Taká obyčajná potravina a koľko radostí a spomienok narobí.:yes::yes:

To je jednoduchá krása nesmírná:-*:yes:taky bych ráda ochutnala,doma se to nedělalo,ale jak vzpomíná Maris a Jitkas,tak též jsme dělali v popelu ,vždy jsme se nemohly jako děti dočkat až budou a ty pusinky černé od popela:-p:-D:-D:-DChtěla jsem je vnoučatům udělat když tu byli,ale zrovna pršelo,tak se nedalo.Zkusím tento receptík,to mi láká;-):yes:

maris: Maruško, tak na brambory pečené v popelu mám také krásné vzpomínky :-) Když jsme seděli někde v přírodě u ohně, tak vždycky, když už pomalu dohasínalo ohniště, tak jsme tam naházeli brambory a pak byla o ně "bitka" :-D

Jako maris, pecene v popelu, obcas to skriplo mezi zuby, zapachali jsme kourem na sto honu, ale bylo to uzasne....

yanull: ano, o tom jsem také četla, musí to být výborné:yes: Míchali to buď se sádlem a česnekem nebo sádlem a sekanými škvarky:-p

Když jsme na zahradě vybrali vlastní úrodu, vybrala jsem vždy ty nejmenší brambory, upekla a nasypala do velké mísy, kde na ně čekal utřený česnek se solí. Omaštěné lžící domácího sádla neměly konkurenci. :-p:yes:

casino: Technická - nejmenujete se náhodou Aleš? :-D

Naše maminky od sebe asi "opisovaly" :-)
Tyhle brambory peču i tehdy, když mě honí mlsná - očistím 2-4 brambory, vrazím je do remosky a...jak málo stačí, že?:-8

casino: ne, nemá. Potřebujete ho znát ke spokojenému životu? Nějaký bych si pro vás vymyslela :-p

No, též s láskou vzpomínám své maminky, ale fffčíl nevím zda nám nebyla za krkavčí, když nám toto nedělala...;-(;-)

cathleen:
Technická:
Má to nějaký hlubší důvod, že ke svým rcp dáváte zpravidla 2 nebo jako tady 3, takřka stejné obrázky:-?

Já jsem asi jediná, kdo si nevzpomíná, že bychom je doma dělali, ale mám krásné vzpomínky na pečené brambory v popelu;-):-).
Já je ale v troubě takto peču, tak možná mé děti si na ně někdy vzpomenou:-), je to dobrota:yes:

My jsme jim doma říkali pečáky :-) také je mám moc ráda už od dětství a k tomu mám ráda podmáslí nebo kýšku :-) :yes:+

Také jsem zavzpomínala na dětství :-p;-):yes:

Jídlo mého dětství - říkali jsme tomu "pečenáče", a doma u nás to bylo často, takové voňavé a k tomu mléko, no, boží strava :-p:yes:

No, stále se snažíme něco vylepšovat a přitom ta jednoduchost je nejlepší:yes:.

A s trochou tvarohu nahoru je to už úplný luxus a vyměním tyhle brambory za steak :-p:-K
Že je tam bod ode mne je snad jasné.

:-)dají se dochutit všelijak a pokaždé jsou jiné, ale maminčiny byly (a jsou) vždy jen tyhle zcela nejobyčejnější, s máslem.
A maminčinými jsou i pro mého dnes už dospělého syna, kterému jsem je také pekla a on si je také zamiloval:-8

V těchto parných dnech je takový jednoduchý recept k nezaplacení.:yes: Mňam! Sice to není stejné, ale najednou jsem dostala chuť na brambory "na loupačku".

... a já přidávám ještě plátky česneku. Poté se na jistou dobu vzdaluji lidské společnosti.:-D

krása, vrátane spomienky.

Tématické fráze:
brambory pečené v popelu, pečené brambory v ohni, brambory v popelu, pečené brambory v popelu, pečene brambory v ohništi, brambory v ohni, pečené brambory na ohni, brambory na loupačku v troubě, popáleny brambory, branborak maminčiny recepty, pecene brambory, recept na pecené brambory, brambory na ohni, brambory pečené v ohni, recept vse co mam rada brambory, všechno co mám ráda 5.9.2019 maminčiny recepty, na sucho pečené brambory, brambory pečené na sucho, pečené brambory na loupačku, pečené brambory v troubě na sucho

Suroviny:
brambory, kmín celý, máslo, sůl

Přidat fotografie receptu