Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné papriky ve smetanové omáčce s kapary

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 261 kJ /
1 735 kcal
Bílkoviny80,22 g
Tuky123,42 g
Vláknina15,78 g
Cholesterol 392 mg
Sodík 906 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy69,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Papriky očistíme a odstraníme semínka. Maso ochutíme solí, pepřem a naplníme papriky. Krok 2: Na trošce oleje zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme obě papriky i paprikovou pastu, zamícháme a hned zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a vložíme připravené naplněné papriky. Dusíme na mírném ohni minimálně 30 minut. Krok 3: Papriky vyjmeme, v trošce vody rozmícháme mouku a omáčku zahustíme. Necháme provařit 20 minut. Krok 4: Na závěr zjemníme smetanou, přidáme kapary a necháme přejít varem.

Zveřejněno 31. 8. 2015

Poznámka autorky maris

Do mletého masa můžeme přidat lžičku Solamylu, lépe drží pohromadě

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné papriky ve smetanové omáčce s kapary

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oP3k

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné papriky ve smetanové omáčce s kapary

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oP3k

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Jana Pá: Jani, já vím, že hodně lidí rýži dává, taky jsem několikrát dala, jenomže i když dusím papriky patřičně dlouho, většinou mi rýže v tom mletém mase zůstala nedovařená, tvrdá. Přiznávám, že se mi nechce kvůli tak malému množství ji předem předvářet, to by asi pomohlo;-):-)

Tonja: také dám rýži do masa a jak se to vše dohromady upeče, tak je to dobré, ale to si musí každý vyzkoušet sám. Každá rada může pomoci, ale musím sama zkoušet :-)

Jsme zvyklí dávat do masa trochu rýže, náplň se tím jakoby zjemní (je méně tuhá). Chutná nám to tak víc.

Takhle jsem plněné papriky ještě nedělala, ukládám na vyzkoušení :yes:

1974andrea: Andrejko díky, já vím - přesně takovoun zkušenostt s ním mám;-):-)

maris:Maruško, řídne ti to proto, že solamyl se nesmí víc tepelně upravovat. Když s ním něco zahustíš, už bys to neměla dál provářet nebo ohřívat. Prostě jenom vmíchat a už dál nevařit;-)

Děkuju:-)
Aničko, jsem moc ráda, že jste si pochutnali a díky za krásnou fotku:-):-K
casino - máte přehled;-):-)), Solamyl se opravdu dávat nemusí, ale já s ním mám docela dobrou zkušenost a někdy ho použiju - jen s ním ale nezahušťuju omáčky, sosy - asi to neumím,:-S protože mi to potom vždyky zřídne:no::-))

maris:
Gratuluji k vašemu půltisícímu receptu:-K
...ale dávat škrob (poznámka) do syrového mletého masa je opravdu, ale opravdu zbytečné ;-)

Maruško,děkuji za recept.Moc jsme si pochutnali:-K:-p:yes:
Kapary používám do salátů,tataráku a tatarky.Recept byl tak lákavý,že jsem neodolala a papriky ve smetanové omáčce jsem vyzkoušela.Drobně nasekané kapary jsem dala i do náplně a omáčku zahustila solamylem rozmíchaným ve smetaně:-p:yes:

Moc pěkné :yes::-K

Škoda,že som si recept nevšimla skôr...výnimočne mám kapary, ale mletým mäsom som naplnila patizóny.:-( Tiež robím len plnenú papriku v paradajkovej omáčke, je to nepostrádateľná súčasť leta...

Drobek: děkuju - snad vám budou taky chutnat:-)

maris děkuju, taky je děláme jen v rajské, toto bude krásná obměna. :-p
Bod už je tam:-8

hosta: jen přírodní - pečené - jsou taky výborné:-) Snad vám to s omáčkou bude chutnat - ony to jsou vlastně - " papriky na paprice " s kapary:-))

Já většinou plněné papriky jen peču na slanině a rajčatech, na smetanové omáčce zkusím podle tebe, kaprlata ráda:yes:

mika59: děkuju:-)

maiva: jasně, že kapary můžeš vynechat, my je máme rádi, bez nich to bude jemnější;-)

Plněné papriky máme doma moc rádi, i se smetanovou omáčkou jsem již dělala. Kapary nám nechutnají, tak bude bez a podle Tvého vyzkouším:-p+:yes:

Krása :yes:

cathleen: děkuju:-) u nás naštěstí je máme rádi všichni, většinou je ale dělám s rajskou, tohle je změna;-)

Plněné papriky u nás doma chutnají jen mně, miluji je:-) ale s kapary jsem je ještě nezkusila. Myslím, že by mi taky chutnalo:yes::yes:

Tématické fráze:
smetanová omáčka s kapary, plnena papeika a smetana, plněné papriky a smetanová omáčka, plnena paprika smetavy omáčka, kureci maso na kapary ve smetanové omáčce, plněné papriky se se se smetanovou omáčkou, plněné papriky, recepty s kapary, plnené papriky na smetaně recept, plněné papriky recept, plněné papriky na smetane, omáčka s kapary, plněné pspriky, papriková omáčka se smetanou, plnena paprika na smetane a kari, plněné papriky v omáčce, smetanová omáčka s kapari, smetanova omacka s paprikou, plněný paprikový ve smetanové omáčce, plnene papriky recept smetana

Suroviny:
maso mleté, paprika čerstvá červená, cibule, vývar zeleninový, smetana ke šlehání, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, kapary, pasta papriková, mouka, sůl, pepř, olej

Přidat fotografie receptu