Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medová žebírka

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dzungila

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 788 kJ /
6 402 kcal
Bílkoviny156,71 g
Tuky569,40 g
Vláknina2,95 g
Cholesterol 450 mg
Sodík 9,39 g
Sůl22,10 g
Sacharidy161,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ingredience na marinádu pořádně promícháme, žebírka skládáme do pekáče a každé zvlášť mašlovačkou potíráme. Necháme přes noc marinovat. Krok 2: Pečeme asi hodinu zakryté, poté odklopíme a ještě asi 30 minut dopékáme odkryté. Během dopékání je dobré žebírka otáčet a potírat vypečenou šťávou.

Zveřejněno 3. 4. 2009

Poznámka autorky dzungila

Podáváme s čerstvým chlebem, zeleninovým salátem, jakýmkoliv dresinkem,hořčicí, tatarkou... Prostě co má kdo rád.

A hlavně splachujeme správně vychlazeným pivem!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medová žebírka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Lgvr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medová žebírka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Lgvr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Ač už tu váš recept je celkem dlouho, já ho našla až teď, ale zato jsem ho vyzkoušela okamžitě. Na rozdíl od vaší rady bych vynechala různé dresinky a hořčici, protože žebírka dle vašeho receptu jsou naprosto úžasná jen tak samotná. S manželem jsme se nechutně přecpali a myslím, že si to velmi brzy zopakujeme. Moc díky:-p.

My to jedli přímo od autorky a byla to fakt dobrota :-p. Už chystáme odvetu ;-).

Eli, i já to plácám všechno dokupy:-)):-D Ale vloni jsem si koupila nějaké marinády v Penny, vím, že nějakou snad pivní a pikantní a byly skvělé. Ale většinou doma vždycky něco mám, jen kdyby to nebylo tak narychlo. Děcka vždycky zavolají, že odpoledne jdem na zahradu a já to teprve tahám z mražáku a nakládám a to je málo:-// Ale ani tak nikdy nic nezbyde, jó, vůně grilovaného masa se nedá ničím nahradit.;-)

:yes::-p

:yes: Super! Počasí k tomu přímo láká, co? :-D

Už jsou taky naložený a dnes na chatě budou popravený. +bodík.

Já děkuji za pochvalu!:-D Krkovička na česneku u nás byla premiérově, ale určitě né naposledy!:yes:

Andrejko, zapomněla jsem pochválit fotky - měla jsem to v úmyslu!!:-) Takže dodatečně... :-)
A "vitanovou krkovičku na česneku" znám a používám, je moc dobrá...ta se jim povedla :-p.

Elizo, já jsem tu marinádu taky patlala jak mě to zrovna napadlo, ale ten medík na tom udělá ten správný karamelový šlem. Už aby bylo léto a vyzkoušíme to na grilu. Na dřevěném uhlí to bude ještě větší dobrota!:-p:-p:-p

Ráda zkouším nové marinády; zvlášť, když jsou tak precizně popsané jako tato :-). Někdy "naflákám" na maso co mi přijde pod ruku a výsledek je výborný (potom to složitě rekonstruuji a zapisuji pro příště), někdy přesně dodržím původní recept, který kdesi nebo komusi chutnal a také zapisuji...:-) No, receptů mám dlouhou sbírku a zdá se, že na některé ani nedojde, na to je jeden kuchařův život krátký...:-D Nicméně, medová žebírka vyzkouším, ukládám v oblíbené...

Jani, u nás by takové dlouhé kosti nezbyli, naše pidilidi by je ještě ohlodali ze všech stran, takže by zbylo jen takové kostní torzo.:-D:-)):-D
Jo, vypadá to velmi lákavě a tak ty žebírka brzy spáchám a to venku-já už se těšííííím:-);-)dávám bodíčka:yes::-p

Zdravím, Jani! Bylo to fakt obžerství!:-p:-p:-p Chtěla jsem to ještě vyfotit na talíři s těma všema ochucovadlama, ale z hladu, nebo spíš omámená vůní, která se bytem linula, jsem na to prostě zapomněla...:-)) Díky za bodíka!:yes:

No, a teď jsem já zbrkloň teprve zaregistrovala, že to můžu dělat i v troubě. No, už ať je za náma tahle soutěž a pak tady taky vyfotím jen ty kosti!:-)):-D:-)):-))

No, Andreo, už aby se grilovalo, bože, hned pak jdu na to!! Je prý to nezdravé, ale to mi je při pohledu na tuhle dobrotu úplně šuma fuk!!:-)):-D;-):yes: Plusííík!

Tématické fráze:
marinada na zebirka, marináda na žebírka recept, žebírka, medová žebra, medova marinada, medová žebírka na grilu, grilovaná vepřová žebírka, marináda na grilovaná žebírka, medová vepřová žebírka, grilovaná žebírka na medu, pikantní medová vepřová žebírka, marinada na zebra, marináda na žebírka pikantní, medova marinada na zebra, žebírka v marinádě, grilovaná žebírka, marináda na žebírka na gril, žebírka marináda, marinády na žebírka, grilovaná žebra na medu

Suroviny:
žebra vepřová, olej, med, hořčice plnotučná, kečup sladký, koření grilovací, koření krkovička s česnekem

Přidat fotografie receptu