Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Letní burgery s avokádem a grilovanými paprikami

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

veganotic veganotic

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 081 kJ /
4 082 kcal
Bílkoviny164,24 g
Tuky59,52 g
Vláknina100,16 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2,44 g
Sůl5,38 g
Sacharidy673,16 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Řepy oloupejte a nastrouhejte najemno. Krok 2: Šťávu z nich vymačkejte do odměrky a doplňte teplou vodou do 170 ml (ne více). Krok 3: Vylijte do misky a do vody rozdrobte droždí. Promíchejte a potom zapracujte všechny ostatní ingredience a 20 g nastrouhané řepy. Vypracujte hladké pružné těsto, dle potřeby přidejte více mouky, aby se těsto nelepilo (velmi lehká lepivost je ok). Krok 4: Vložte do olivovým olejem lehce vymazané mísy, přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout asi hodinu. Krok 5: Poté těsto rozdělte na 6 stejných kousků, z těch vypracujte kuličky a dejte na pečícím papírem vyložený plech. Krok 6: Potřete rostlinným mlékem rozšlehaným s trochou oleje a posypte mákem nebo sezamem. Nechte ještě nejméně půl hodiny kynout. Krok 7: Poté pečte na 230°C v dobře předehřáté troubě asi 12 minut (po 10 minutách je radši zkontrolujte). Krok 8: Po vyndání nechte ještě pár minut na plechu, nakonec nechte vychladnout na pečicím roštu. Krok 9: Portobello klobouky zbavte nožiček a nakrájejte na menší kousky. Krok 10: V pánvi rozehřejte olivový olej, vložte houby a čerstvý tymián, dobře dosolte a dopepřete a nechte asi 10 minut opékat. Krok 11: Mezi tím v mixéru (food processoru - kutru) rozmixujte slité bílé fazole, datle, rozmačkaný česnek, tahini a sójovou omáčku. Krok 12: Přidejte lehce vychladlé houby a jednou či dvakrát zapulzujte, aby se houby maličko nasekaly, ale většina jich stále zůstala v celku. Krok 13: Směs přendejte do mísy, přidejte nasekané bylinky, strouhanku, citrónovou šťávu a vařenou rýži a promíchejte. Dle potřeby přidejte více strouhanky. Krok 14: Se směsí můžete pracovat ihned, nebo jí dát na pár minut ztuhnout do lednice. Krok 15: Ze směsi vypracujte 6 větších burgerů (měly by odpovídat velikosti houstiček), dejte na pečicí papír a potřete olivovým olejem. Krok 16: Pečte v troubě předehřáté na 210°C čtvrt hodiny, poté burgery obraťte a dopečte ještě dalších 15 minut. Krok 17: Po vyndání nechte plně vychladnout. Krok 18: Burgerové houstičky opatrně rozřízněte nožem na pečivo a krátce je na řezu opečte na pánvi. Krok 19: Poté spodek housky potřete hořčicí, proložte listem římského salátu a na ten navrstvěte avokádo rozmačkané s trochou černé soli (kala namak). Krok 20: Pokračujte opečeným burgerem, vrstvou grilovaných paprik a trochou natrhaného štěrbáku. Krok 21: Přiklopte horní částí housky, propíchněte špejlí, aby to celé lépe drželo pohromadě, a voila, můžete podávat!

Zveřejněno 1. 9. 2015

Poznámka autorky veganotic

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Letní burgery s avokádem a grilovanými paprikami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3Gk9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Letní burgery s avokádem a grilovanými paprikami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3Gk9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
řepa červená, droždí čerstvé, mouka celozrnná, olej olivový, sirup javorový, sůl, semínka sezamová, mák, žampióny, tymián čerstvý, fazole bílé, datle, česnek, tahini, omáčka sojová, rýže hnědá, koriandr čerstvý, strouhanka, citron, avokádo, paprika, hořčice, salát

Přidat fotografie receptu