Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí kýta pečená s divokým kořením

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

suslajda suslajda

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie985 kJ /
235 kcal
Bílkoviny3,84 g
Tuky0,50 g
Vláknina12,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 26 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy35,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hmoždíři si rozdrtíme divoké koření s čerstvými bylinkami. Omyté maso osolíme a potřeme směsí koření a bylinek, necháme přes noc v chladu odpočívat. Krok 2: Do pekáče dáme cibuli, česnek, bobkový list, okořeněné maso podlijeme pivem. Krok 3: Vložíme do vyhřáté trouby na 200°C necháme péct asi 20-30 min, teplotu snížíme na 160°C. Za občasného přelévání výpekem pečeme maso doměkka. Přílohu si zvolte dle své chuti.

Zveřejněno 3. 9. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí kýta pečená s divokým kořením

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pPNy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí kýta pečená s divokým kořením

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pPNy

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

JENDA70: Koření na divočinu - směs,obsahuje taky jalovec;-)

Dávám místo jalovce koření na divočinu.Asi tak 1/2 lžičky.<3

Dal ještě par kuliček jalovce a parada :-D:yes:

Také bych si dala :-) musí to úžasně vonět:yes:

:-p:-p:-p:-p:-p:yes::yes::yes::-K jehněčí maso máme moooc rádi.

Tématické fráze:
recept na jehněčí kýtu, omačky k divokemu masu, pečeně jehneci, jehněčí recept, jehněčí kýta videorecepty, pečená kýta, pečené jehněčí se zelím, pečené jehněčí maso, pečená jehněčí kýta, jehněčí kýta recepty, jehněčí kýta se zelím, pečené jehněčí maso teplota, pečená jehněčí kýta na tymiánu, pečeme skopové maso, divoké koření na maso recepty, pecene jehneci s bylinkami, jehněčí kýta, top recepty jehněčí, recepty jehněčí kýta, jehněčí kýta jalovec recept

Suroviny:
kýta jehněčí, cibule, česnek, sůl, pivo černé, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, jalovec, rozmarýn čerstvý, tymián čerstvý

Přidat fotografie receptu