Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ananasové řezy s mascarpone

Vyzkoušejte naše lahodné řezy s ananasem. Lehounký krém z mascarpone a šlehačky, v kterém je cítit exotické ovoce, je příjemně osvěžující a výborně mu sluší i přelití ochuceným želé na povrchu moučníku.

Hodnocení receptu je 4,9 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bahula Bahula

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 891 kJ /
5 710 kcal
Bílkoviny132,60 g
Tuky412,91 g
Vláknina33,50 g
Cholesterol 1,82 g
Sodík 1,03 g
Sůl1,62 g
Sacharidy328,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Změklé máslo utřeme s cukrem a postupně přidáme vejce. Krok 2: Mouku smícháme s kypřicím práškem, kakaem a opatrně vmícháme do utřené směsi. Nakonec přidáme rum a dobře promícháme. Krok 3: Plech v 30 x 40 cm vyložíme pečicím papírem a těsto stejnoměrně rozetřeme. Vložíme do trouby a upečeme. Stupeň propečení zkoušíme vpíchnutím špejle, musí být po vyjmutí suchá. Krok 4: Mascarpone, tvaroh a vanilkový cukr smícháme, přimícháme smetanu. Krok 5: Z ananasového kompotu odlijeme přes síto 250 ml a odložíme na želé. Krok 6: Zbytek kompotu rozmixujeme a přelijeme přes síto do krému. Krok 7: Želatinový ztužovač připravíme podle návodu na obalu, přidáme do krému a vše důkladně promícháme. Krok 8: Krém rozetřeme na vychladlý korpus a dáme na hodinu ztuhnout. Krok 9: Dortové želé uvaříme podle návodu a nalijeme na ztuhlý krém.

TIP: Želatina, želé, agar - jak na ně

Zveřejněno 6. 9. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ananasové řezy s mascarpone

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yn0R

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ananasové řezy s mascarpone

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yn0R

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Tak nevím co jsem udělala špatně, ale korpus mi vůbec nevyběhnul a krém mám hrozně řídký a to jsem přidávala i ztužovač navíc. ;-(

spagetka: díky! :)

Naki:ČL = čajová lžička (PL = polévková lžíce)

to ČL znamená co? :)

:yes::yes: krása:-K

ivulinka:Děkuji :-K:-K:-K

Evi,
při prohlížení tvých dokonalých fotek s tak báječnými dezerty mám pocit, že neumím vůbec nic.
Smekám před tvou dovedností:yes:

Mascarpone je tuhé, jediné co je v tekutém stavu je smetana, kterou jsem tam jenom nalila. Jak vidíte drží. Já jsem ještě se ztužovačem problém neměla. Někdy taky stačí pořádně vymíchat, aby hmota zhoustla.:-K

krásne +1*

Dajda: Já s ním problém nemám, ale fakt se držím váhy...

Bahula: Jasně, chápu :-) Kostky udělajá pěknou strukturu na řezu, ale jak se do nich řízne...
A co ten ztužovač? Připadá mi ho na to množství opravdu málo ten 1ks? Jinak ho používám běžně, nemám s tuhnutím problém..

Ananas jsem rozmixovala, aby byl krém hladký. Přes síto jsem ho přelila kvůli případným dužinám, ale měla jsem ho dobře rozmixovaný, takže na sítu mi nic nezbylo. Pokud by byl ananas na kostky řezy by nešly, tak pěkně nakrájet.
Želatinový ztužovač se musí rozpouštět opravdu ve vlažné vodě, když je studená nedrží.
Děkuji :-K:-K:-K

Tessi: Želatinový ztužovač Dr. Oetkera za studena je na 700 g hmoty, takže by stačit nemělo. Bohužel v posledních měsících mám zkušenost, že mi málo ztuhne i v případě, když množství hmoty dodržím. :-// Tady to však vypadá, že krém drží jako helvétská (u casinů luterská) víra.

Vypadá úžasně, ale za mě..škoda rozmixovaného ananasu přes síto :-) Já bych ho tam nakrájela na kostičky celý ;-).. ale určitě vyzkouším!
Ještě...opravdu na to množství hmoty včetně rozmixovaného ananasu jen 1 ztužovač???

Jiřička 7. 9. 2015 07:52
Prosím, tu smetanu do krému nalít bez šlehání, nebo ji ušlehat. Děkuji J.

Tématické fráze:
řezy s mascarpone, ananasové řezy, řezy z mascarpone, mascarpone recepty, mascarpone řezy, řezy s maskarpone, recepty z mascarpone, ananasové řezy se zelatinou, ananasové řezy s maskarpone, ananasovy kolac s mascarpone, řez s mascarpone, mascarpone, řezy orgasmus s mascarpone, ananas maskarpone, řezy mascarpone, řezy z maskarpone, řez z mascarpone, řezy maskarpone, ananasový dort s mascarpone, ananasový dort s maskarpone

Suroviny:
máslo, cukr moučkový, vejce, mouka polohrubá, kypřící prášek, kakao, rum, mascarpone, tvaroh, smetana, cukr vanilkový, ztužovač želatinový, voda, kompot ananasový, želé dortové

Přidat fotografie receptu