Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládové řezy s arašídovým máslem

Pokud máte rádi čokoládu a arašídové máslo, jsou tyto řezy pro vás ty pravé. Čokoládové těsto provoněné kávou a vanilkou potřete náplní z arašídového másla a na náplň rozetřete polevu z čokolády a arašídového másla.

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

chute-sveta.cz chute-sveta.cz

Náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 35 min

65 min (30 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 27 kusů

24 - 32 ks

27kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie41 565 kJ /
9 934 kcal
Bílkoviny149,26 g
Tuky537,29 g
Vláknina44,80 g
Cholesterol 1,38 g
Sodík 3,61 g
Sůl8,90 g
Sacharidy1 103,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 160 °C a hluboký plech na pečení velikosti 31x24 cm vyložíme pečicím papírem tak, aby na protilehlých stranách přesahoval. Krok 2: V míse smícháme kakao, instantní kávu a vodu dohladka. Přidáme najemno nasekanou hořkou čokoládu a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Krok 3: Vmícháme rozpuštěné máslo a olej. Přidáme vejce, žloutky, vanilkový extrakt a mícháme, dokud se vše řádně nespojí. Krok 4: Postupně vmícháme cukr a řádně rozšleháme. Krok 5: Nakonec gumovou stěrkou vmícháme mouku a sůl a promícháme dohladka. Krok 6: Těsto vlijeme do připraveného plechu a pečeme cca 30-35 minut. Necháme zcela vychladit. Krok 7: Na náplň v kuchyňském robotu nebo ručním mixerem ušleháme arašídové máslo, máslo a sůl dohladka. Krok 8: Snížíme rychlost a postupně přidáváme moučkový cukr a mléko, nakonec vanilkový extrakt a šleháme, až bude náplň jemná a řádné ušlehaná. (Pokud bude moc suchá, přidáme více mléka vždy po lžíci) Krok 9: Náplň rozetřeme rovnoměrně na vychlazené čokoládové řezy. Krok 10: Na polevu v míse vhodné do mikrovlnné trouby rozpustíme arašídové máslo a mléčnou čokoládu nasekanou najemno. Rozmícháme dohladka. Krok 11: Směs nalijeme na arašídovou vrstvu a stěrkou rovnoměrně rozetřeme. Krok 12: Před podáváním necháme vychladit v lednici, alespoň 2-3 hodiny. Krok 13: Před krájením vytáhneme řezy z plechu za pomoci převislého pečicího papíru. Nakrájíme čtverečky. Krok 14: Skladujeme v lednici ve vzduchotěsné nádobě - cca 5-7 dní.

TIP: Jak připravit vanilkový extrakt

Zveřejněno 8. 9. 2015

Poznámka autorky chute-sveta.cz

Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládové řezy s arašídovým máslem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QRV5

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládové řezy s arašídovým máslem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QRV5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Lenunka:autorka receptu nižšie píše:
..."pokud vás množství cukru, másla, smetany, apod. pohoršuje nebo snad uráží, stačí si zakroutit očima, zaťukat na čelo a nebo ho vůbec neotvírat."
Reagovala som na to že ak recept neotvorím, netuším, koľko je v ňom cukru, masla, atď. Preto mi nie je jasné, pre koho a za akým účelom sa recepty pridávajú.
Komentáre sú tu pre to, aby sme si vymieňali názory, skúsenosti. Napr. aj to, že niektorí sladíme menej, že uvedené množstvo cukru je prekvapujúce.
Lenunka, vaša poznámka o 22:25:19 vyvoláva úsmev. Asi sa nikto nediví, že kategória "Moučníky" cukor obsahuje.

Lenunka: Lenulko, pokud je někdo zvyklý péci, tak ho půl pytlíku cukru na jednu várku moučníku opravdu zarazí, jak píše Magdalenka.:-O V českých zemích není běžné moučníky takto moc sladit. Takže nejde o to, že tam je cukr vůbec, ale že ho tam je docela velké až nepřiměřené množství. A je dobře, že se o tom debatuje, protože pokud by chtěl recept vyzkoušet někdo méně zběhlý v pečení (a určitě bude, fotka je velmi lákavá), může množství cukru předem zvážit. To je přece výhoda komentářů, ne? Nebo bychom měli ty, které jenom nevychvalují do nebe, raději cenzurovat?:-//

chute-sveta: já jsem ale u vašich receptů nekonstatovala, ptala jsem se... co si pamatuju tak u lívanců na sirup a ještě u něčeho.

Když se jedná o moučník, předpokládá se, že v něm bude cukr. Nikdo nepsal, že nemáte otvírat recepty, ale že nikdo nemusí = není povinen otevírat kategorii Moučníky. Samozřejmě může, pokud chce, ale pak je zbytečné se tu divit, že nějaký recept obsahuje cukr.

Recept, kde na 220 g múky - cesto - autorka pridáva 500 g cukru a do krému ďalších 280 g, okrem toho je tam aj čokoláda 150 g v poleve - zákonite zaujme. Aj preto, že nie som v kuchyni nováčik. Pozastavujem sa nad tým, nemusím ho realizovať ( môžem zmeniť gramáž prípadne). Nepohoršujem sa, neuráža ma. Ale radiť, že nemusím otvárať recepty mi príde dosť na hlavu postavené. Načo sa sem potom recepty pridávajú?

Já myslím, že Jarka má pravdu, podělila se tu o svůj recept a nikoho přece nenutí to péct. Osobně taky vyznávám filozofii, že nejsou nezdravé potraviny, ale jsou jen nezdravá množství, a pokud někdo upeče kalorickou bombu z plnohodnotných surovin a ne chemických náhražek a nesní jí pekáč, nemůže se mu nic stát:-) O ne/prospěšnosti bílého cukru si myslím, že vůbec žádný cukr není prospěšný, tak komu se jeho konzumace nelíbí, ať neotvírá kategorii "Moučníky" a uvaří si zeleninku:-);-)

chute-sveta.cz: Nemyslím si, že když nedám do dortu 500 g cukru, tak své strávníky o něco ošidím a jsem špatná kuchařka. Spíše naopak, bílý cukr je našemu tělu v podstatě nanic. Není to o šizení, ale spíše o tom, jak je kdo zvyklý hodně sladit. Já osobně bych si na přeslazeném moučníku nepochutnala. Takže i ty sladké recepty, které obsahují méně cukru, ještě o trochu cukru ošidím. Přesto mým strávníkům chutná.:-O

Petra:Milá Petro, na veškeré komentáře, které vyžadují moji odpověď se snažím vždy odpovědět, ale uznávám, že přes léto to bylo pomalejší kvůli prázdninám. Ale na rovinu, co odpovědět na komentáře, které jen něco konstatují, jako že je tam hodně cukru nebo kakaa. Ano, v tomto receptu je hodně cukru. Pokud vám to vadí, dejte si ho polovinu. Moje filozofie vaření a pečení je stejná, jako ta životní. Nic neošidit a žádné kompromisy. Přece nikde nepíšu, že to musíte sníst na posezení a nebo si uříznout velký kus. Mně stačí málo jako sladká odměna a raději si uvařím a upeču z plnotučného mléka, smetany nebo másla než z nějakých nízkotučných variant a zvýšený přísun kalorií vynahradím pravidelným pohybem. Pokud ale někdo tento přístup nevyznává, tak je lepší udělat si něco nízkotučného, osladit to umělým sladidlem a předstírat si, že je to mňam. Na závěr jen dodám, že nikdo z mé rodiny nemá nadváhu natož aby byl obézní a pravidelným pohybem kompenzujeme případný (a především nárazový) zvýšený přísun kalorií. Je to "jen" recept a pokud vás množství cukru, másla, smetany, apod. pohoršuje nebo snad uráží, stačí si zakroutit očima, zaťukat na čelo a nebo ho vůbec neotvírat. Krásný a sladký den!

Já se taky ptala na pár věcí, a nikdy mi Jarka neodpověděla, tak nevím k čemu tohle je...:-8

... už jsem reagovala i na jiné recepty ohledně cukru, ale paní nikdy nereaguje..
To je brutální množství cukru, opravdu takhle běžně pečete?

janatka: maris: Dievčatá, dievčatá...veď aj ľudia v cukrovaroch musia z niečoho žiť. :-D;-)

janatka: + 280 g na náplň:-D

Tak to je mazec-500 g cukru!!:-

Tématické fráze:
recepty s arašídovym máslem, recepty z arašídového másla, moučník s arašidovým máslem, moučník z arašídového másla, řezy z arašídového másla, recept s arasidovym maslem, moučníky s arašídovým máslem, moučníky z arašídového másla, moučníky z arašídovým máslem, cookies s arašídovým máslem, arašídové máslo recepty, čokoláda s arašídovým máslem, řezy s arašídovým krémem, cookies z arašídového másla, rez s arašídové máslo, moučník s arašídové máslo, arasidove řezy, řezy z burákováho arašídového másla, moučníky s burakoveho masla, recept na řezy z arašidového másla

Suroviny:
kakao holandské, káva instantní, voda, čokoláda hořká, máslo, olej rostlinný, vejce, žloutek, extrakt vanilkový, cukr krupice, mouka hladká, sůl, máslo arašídové, máslo, sůl, cukr moučkový, mléko plnotučné, extrakt vanilkový, čokoláda mléčná, máslo arašídové

Přidat fotografie receptu