Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Garnely s mátovým pestem na plátcích lehce pikantní pečené mrkve

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Vareniste.cz Vareniste.cz

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie395 kJ /
94 kcal
Bílkoviny1,93 g
Tuky6,85 g
Vláknina2,35 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 53 mg
Sůl0,13 g
Sacharidy5,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 200°C. Krok 2: V misce smícháme lžíci olivového oleje, nastrouhanou kůru z poloviny citronu, na špičku nože mletého chilli. Krok 3: Oloupanou mrkev nakrájíme na šikmé plátky silné asi 3 mm a smícháme s marinádou, osolíme a rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem. Dáme péct na 10-15 minut. Krok 4: Do hmoždíře vložíme slunečnicová semínka, pokrájenou mátu a špetku soli, podrtíme. Krok 5: Přidáme lžíci olivového oleje a rozetřeme na pastu. Krok 6: Pánev lehce pokapeme olivovým olejem a garnely orestujeme, lehce zakápneme citronem a smícháme s „pestem“ z máty. Krok 7: Na talíř rozložíme pečenou mrkev a navrch garnely.

Zveřejněno 8. 9. 2015

Poznámka autorky Vareniste.cz

Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Garnely s mátovým pestem na plátcích lehce pikantní pečené mrkve

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XR3V

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Garnely s mátovým pestem na plátcích lehce pikantní pečené mrkve

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XR3V

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
jak připravit garnely, jak připravit garnely restované

Suroviny:
garnela, olej olivový extra virgin, máta, semínka slunečnicová, citron, sůl, chilli, mrkev

Přidat fotografie receptu