Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cizrnová Nutella

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petram petram

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 071 kJ /
1 451 kcal
Bílkoviny63,80 g
Tuky75,00 g
Vláknina94,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 76 mg
Sůl0,17 g
Sacharidy83,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cizrnu rozmixujeme s trochou vody na hustou hladkou pastu. Krok 2: Přidáme ostatní suroviny, znovu promixujeme a můžeme podávat.

Zveřejněno 9. 9. 2015

Poznámka autorky petram

Cizrna má sama o sobě oříškovou chuť a v kombinaci s kakaem mi opravdu vzdáleně připomínala oříškové pomazánky typu nutela. Chvíli jsem experimentovala se surovinami, až jsem získala takovou odlehčenou verzi nutely, která je místo nezdravých tuků a cukrů plná bílkovin a kvalitních tuků. Množství cukru si může každý upravit podle chuti, dá se použít třtinový cukr, ale i med, agávový sirup nebo stevia.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cizrnová Nutella

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pPOQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cizrnová Nutella

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pPOQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Recept je u nás IN i po letech hlavně na dorty! Teď jsem našla v časopise info o žlutém hrachu, že je zaměnitelný s cizrnou. (Ne nadarmo se říká cizrně římský hrách, ale mně by to nenapadlo. :-)) Zkusili jsme Váš recept s půleným žlutým hrachem (je loupaný a tudíž bez slupek jemnější). Krém je jemnější než z cizrny a hrách se taky rychleji uvaří. I cena za půl kila byla 10 Kč, což je též příjemné.

petram: Díky za tip a odkazy. Příležitostně se po něm poohlédnu.
I Vám pohodové svátky, radost v novém roce a spoustu invence v kuchyni. :-)

TerezaVe: Dort je nádherný, určitě udělal velkou radost. Zkoušeli jste doma nepražené kakao? Sice je výrazně dražší, ale řadě alergiků nedělá problémy. Navíc má výraznější chuť a stačí ho dát mnohem méně.
http://www.iswari.cz/katalog/neprazene-kakao-prase...
http://eshop.lifefood.cz/index.php?main_page=index...
Krásné svátky!

petram: Přidala jsem foto s výsledkem. Bylo fakt dobré na dort i na promazání mezi vrstvami. Dort byl jen taková rychlovka: tedy obyčejná buchta pečená v dortové formě, promazaná touto nutellou. Navrchu taktéž tato nutella, posypáno kokosem a zdobení domácím marcipánem (viz. https://www.toprecepty.cz/recept/46000-marcipanove...)
Jediná chyba je, že se osypeme po kakau, a já po něm nemůžu usnout, když si dám nutellu večer. Tož příště bude z karobu, ikdyž je chuťově trošku méně zajímavá. To pak budu moct dort klidně dojídat i v 10 večer. :-)

TerezaVe: Díky za vyzkoušení, mně to taky moc chutnalo. Na dort je to dobrý nápad! :-K

Achjo, proč je to tak dobrý. :-)
Zkoušela jsem originál s kakaem i karobem. Kakao je chuťově lepší a počítám i autentičtější k chuti originálu. Místo arašídového másla jsem použila asi 35 g najemno namletých kešu oříšků. Sladila jsem agávovým sirupem.
Přeslazený "tlamolep" Nutella mi nikdy nechutnal, takže originál chuť neznám. Toto je ovšem mňamka.
Mám v úmyslu vyzkoušet tuto "Nutellu" jako krém do a na dort. Snad se bude hodit.

To je super nápad. Vyzkouším :-)

Moc pěkný nápad, Tvoje pokusy v kuchyni jsou parádní :yes:

Experintace je tvoje silna stranka, toto je opravdu velice zdrava zalezitost:yes:

:yes: Toto sa mi veľmi pozdáva. :yes:;-)

Líbí se mi to :yes::yes:

Petruš, jako vždy super nápad:yes::yes::yes::yes:. Jak nemám ráda "ořechové" máslo v jakékoli podobě, tak tohle bych asi mohla a i dia můžou;-):yes:

Tématické fráze:
cizrnová buchta, buchta z cizrny, nugeta z cizrny, cizrnova nugeta, arašídový nutela recepty, cizrnová pomazánka s kakaem, voda z cizrny, dort z cizrny, cizrnova nutella s arasidovym maslem, pomazánka cizrnová s kakaem, nutella z tahini pasty recept, domácí nutela z cizrny, buchta z cizny, nugeta s z cizrny, nuttella cizrnová, cizrnová, carob nutella, nutela mám ráda recepty, cizrna ala nugeta, cizrna recepty

Suroviny:
cizrna, máslo arašídové, kakao holandské, olej kokosový, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu