Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Omáčka na pizzu

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

chute-sveta.cz chute-sveta.cz

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: na 8 porcí pizzy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 066 kJ /
494 kcal
Bílkoviny14,34 g
Tuky3,64 g
Vláknina27,54 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 101 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy89,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hlubším hrnci rozehřejeme na středním stupni olivový olej, přidáme cibuli a za stálého míchání ji smažíme cca 4 až 5 minut. Přidáme česnek a smažíme asi další 1 minutu.
Přidáme kuřecí vývar a za občasného míchání vaříme asi 10 minut, nebo dokud se tekutina nevypaří o polovinu. Krok 2: Přidáme krájená rajčata, promícháme, sůl a pepř a cukr podle chuti. Promícháme.
Nakonec přidáme oregano a bazalku. Krok 3: Snížíme teplotu a za pravidelného míchání vaříme bez pokličky 30 minut.
Nakonec omáčku lehce rozmixujeme ponorným mixerem. Skutečně jen lehce, větší kusy rajčat, cca 10 krát krátce zapulzujeme. Krok 4: Sladkost můžete vždy doladit přidáváním více cukru, ale vždy jen maximálně po 1/4 lžičky. Pokud máte tedy strach, aby omáčka nebyla moc sladká, začněte menším počtem lžiček a pak vždy přidávejte a ochutnávejte, dokud nedosáhnete správné rovnováhy.

Zveřejněno 11. 9. 2015

Poznámka autorky chute-sveta.cz

Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Omáčka na pizzu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QR3G

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Omáčka na pizzu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QR3G

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

Já také sladím, ještě se mi nestalo že bych nemusela. Ale to záleží na chuti. Spíš se mi na fotce zdá, že je omáčka moc řídká, určitě bych nedávala ten vývar. Jinak je to klasické sugo:-)

Když se na cibulový základ dají nejdřív na slunci vyzrálá rajčata a pořádně zasmahnou, zesládnou a není potřeba omáčku sladit.

Tématické fráze:
omačka na pizzu, rajcatova omáčka na pizzu, pizza omáčka, omáčka na pizzu recept, omáčka na pizu, omáčka na pizza, rajska omačka na pizzu, domácí rajčatová omáčka na pizzu, domácí omáčka na pizzu, omacky na pizzu, recept na omáčku na pizzu z domácích rajčat, recept na omacku na pizzu, recept omáčka na pizzu, omáčky na pizu, omáčka pod pizzu, pizza omáčka recept, rajčatova omáčka na na pizzu, domací rajčatová omačka na na pizzu, rajčatová omáčka na pizzu recept, rajčatová omáčka na pizu

Suroviny:
olej olivový, česnek, cibule, vývar kuřecí, rajče, sůl, pepř mletý, koření oregáno sušené, sušená bazalka, cukr

Přidat fotografie receptu