Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klasický cheesecake

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

chute-sveta.cz chute-sveta.cz

Středně náročný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 120 min

140 min (20 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 12 - 16 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 152 kJ /
3 622 kcal
Bílkoviny95,94 g
Tuky157,63 g
Vláknina2,90 g
Cholesterol 1,36 g
Sodík 4,11 g
Sůl9,70 g
Sacharidy453,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Korpus: předehřejeme troubu na 180°C. Krok 2: Smícháme rozemleté sušenky s rozpuštěným máslem, cukrem a solí. Krok 3: Dno dortové formy vel. 24 cm. vyložíme pečícím papírem a směs vtlačíme na dno. Krok 4: Pečeme v předehřáté troubě cca 12 - 15 minut, necháme zcela vychladnout. Krok 5: Teplotu trouby snížíme na 160°C. Krok 6: Náplň: v míse kuchyňského robotu ušleháme smetanový sýr dohladka. Krok 7: Postupně přidáváme cukr a po každém přidání řádně prošleháme. Krok 8: Přidáme vejce, jedno po druhém, a promícháme. Krok 9: Vmícháme citronovou kůru, šťávu a sůl. Opět dobře prošleháme. Krok 10: Nakonec přidáme kysanou smetanu, ale už promícháme jen lehce, aby se suroviny dobře spojily. Krok 11: Pečení: dno pečící formy s vychlazeným korpusem zabalíme do alobalu tak, aby se do formy nedostala voda a alobal dosahoval cca 5 cm výšky po stranách. Krok 12: Do větší kulaté pečící formy** (nebo jakékoliv zapékací formy, do které se pohodlně vejde forma s korpusem) dáme formu s korpusem. Na korpus nalijeme náplň, lehce uhladíme. Krok 13: Do velké pečící formy nalijeme vroucí vodu tak, aby dosahovala přibližně do poloviny pečící formy s dortem a cca 2 - 3 cm pod okraj alobalu. Krok 14: Opatrně vložíme do trouby. Krok 15: Pečeme 1 hodinu a 45 minut. Krok 16: Troubu vypneme a dveře necháme mírně pootevřené. Krok 17: Po 20 minutách vyndáme dort z vodní lázně a okraj dortu ořízneme špičkou nože. Krok 18: Necháme zcela vychladit při pokojové teplotě a nakonec přes noc v lednici. Krok 19: Krájíme ostrým nožem, který před každým řezem vždy namočíme do horké vody a řádně osušíme. Krok 20: Podáváme jen tak nebo třeba s borůvkovou nebo jahodovou omáčkou. Krok 21: "Levnější" varianty se stejným výsledkem dosáhneme použitím plnotučného tvarohu (mám vyzkoušeno). Jen doporučuji nechat tvaroh přibližně 1 hodinu vykapat přes jemné sítko, abychom ho zbavili přebytečné vody. Krok 22: **Já používám skleněnou kulatou zapékací formu z Ikea, průměr cca 30 cm. Teď už ji bohužel nemají v nabídce.

Zveřejněno 13. 9. 2015

Poznámka autorky chute-sveta.cz

Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Klasický cheesecake

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1DmZ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Klasický cheesecake

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1DmZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Poprvé jsem zkoušela cheesecake podle Vašeho receptu.Nakoupila jsem všechny ingredience. Pak když jsem si přečetla celý postup s tím alobalem a vodou, a že se koláč docela dlouho peče...no byla jsem trochu vytočená a chtěla jsem se na to vykašlat.:-/ Nakonec jsem ho teda podle Vás upekla a můj manžel říká, že lepší koláč nikdy nejedl a mamka na mne byla naštvaná (z legrace), že jsem udělala lepší cheesecake než ona. TAKŽE moooc děkuju za recept a ukládám si ho. :yes: a všem doporučuju !

Tématické fráze:
cheesecake, cheesecake top recepty, tvarohový cheesecake top recepty, cheescake, pečený cheesecake z bebe sušenek, cheesecake recept, cheesecake top recepty pečený, cheesecake top recepty citronový, pečený tvarohový dort cheesecake, cheesecake pečený citronový, citronový cheesecake pečený, jak se peče cheesecake, klasický tvarohový cheesecake, klasický dort kulatý recept, chesecake, jak dlouho se peče cheesecake, cheesecake recept pečený, chesscake, chescake, chececake

Suroviny:
sušenky bebe, máslo, cukr krupice, sůl, sýr smetanový, cukr krupice, kůra citronová, šťáva citronová, sůl, vejce, smetana kysaná

Přidat fotografie receptu