Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Langoše (na týden)

Toto těsto na langoše je skvělé, protože vydrží až týden v lednici. Můžeme ho tedy připravit předem a odebírat po částech podle potřeby. Díky kynutí v lednici se těsto krásně zpevní a dobře se s ním pracuje. Langoše můžeme podávat nasladko i naslano.

Hodnocení receptu je 5,0 (34×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby kynutí v lednici přes noc

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby kynutí v lednici přes noc)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 561 kJ /
4 197 kcal
Bílkoviny143,50 g
Tuky55,30 g
Vláknina32,40 g
Cholesterol 120 mg
Sodík 5,92 g
Sůl14,75 g
Sacharidy765,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse v mléku rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a umícháme těsto. Krok 2: Hned po umíchání těsto vytáhneme, dáme do dostatečně velkého sáčku nebo krabičky s víčkem a uzavřené uložíme do lednice, kde nakyne (pozor na prasknutí příliš těsně utaženého sáčku). Použít se dá už druhý den. Krok 3: Nožem ukrojíme potřebný kus těsta, z něj nakrájíme kousky na langoše. Mělký talíř lehounce vymažeme olejem, položíme na něj kousek těsta a naolejovanými prsty ho roztáhneme do tenka. (Oleje se není nutné bát, langoše se v něm přece pak i smaží). Těsto se vůbec nebude lepit a je nádherně poddajné. Krok 4: Langoše usmažíme v oleji na pánvi, na talíři pak ubrouskem lehce odsajeme přebytečný tuk a můžeme je potírat dle chuti. Krok 5: Můžeme je připravit na sladko – potřít je marmeládou, nebo zvolit slanou variantu – nejčastěji česnek, kečup a strouhaný sýr.

TIP: Jakých chyb se vyvarovat při přípravě langošů

Zveřejněno 11. 9. 2015

Poznámka autorky cathleen

Toto těsto opravdu v lednici vydrží i týden a my si můžeme dělat langoše podle momentální chuti, třeba každý den, po jednom.

Recept máme doma už roky, jiné langoše neděláváme.

Zdroj receptu: http://www.pekarnomanie.cz

.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Langoše (na týden)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jPGy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Langoše (na týden)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jPGy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

dělala jsem přesně podle receptu a těsto se povedlo. byla to pro nás moc příjemná změna a takový návrat do dětství když jsme to jedli občas na koupáku

První pokus dopadl na výbornou :yes: těsto krásně kyne, byly dnes k obědu a v dalších dnes si budeme dělat třeba k večeři... posílám bod a fotky :-) Recept doporučuji!!! Po všech stránkách výborný:yes::-K

Paulina Groblová 7. 6. 2017 10:01
Nic proti langošům, u nás doma jsme tomu říkali vdolky a mazali povidly.:-)

Paulina Groblová: No, langoše a vdolky sú dve úplne odlišné veci, tak neviem...;-) Už len veľkosťou, ale aj konečnou úpravou sa to líši. Na langoše nepatria povidla, langoše sú vždy slané. ;-)

Je to super recept a to, že těsto mám v lednici a beru z něj,kdy mě napadne,to je úplně nejlepší.Jsem sama, langoše mám moc ráda a teď si je mohu dělat třeba jen po dvou každý den.To mi vyhovuje,to chválím!... a navíc jsou chuťově bezkonkurenční.:yes::yes::yes::yes::yes:

Langoše dělám obdobně,jen místo smetany dávám velký bílý jogurt a navíc přidávám 1lžičku jedlé sody bikarbona,to zabrání pálení žáhy,pokud někomu vadí mouka.Jinak zadělávám v domácí pekárně,program těsto,ušetřím si námahu rukama.:-)

maťule: och, omlouvám se - samozžejmě, že v mléce. Opravím to, děkuji za upozornění:-8

dík za recept, jen nerozumím tomu začátku - "v míse ve vodě rozmícháme droždí"?? Droždí bych rozmíchávala v tom 500ml mléka. Jaký je přesný postup? Díky za odpověď. Maťule

MirkaL: díky za upřesnění :-)

marcela: vidíš - a já zásadně:-! smetanu sladkou a recept děláme roky, protože nám tohle těsto chutná nejvíc :-p
Droždí nejsou potřeba kvanta (kostka), protože těsto kyne dlouhou dobu v lednici.

Ahoj Hedwiko,
ja mam skoro stejny recept jako semka pridala Cathleen a pouzivam "heavy cream" - tedy 36% (ziju v USA) a nema to chybu.:yes:

Zásadně kysanou smetanu,kostku droždí a lžíci soli.Jinak zbytek surovin souhlasí.:yes:

Super:yes::-K

:yes: Já dávám bílý jogurt, ale vyzkouším i se smetanou :-)) Většinou si připravím těsto ráno , a večer smažím. Co zbyde vydrží pád dnů v lednici.

Nepamatuji odkud recept mám, dělám ho už roky.
Těsto je fantastické - první den lepí, kynutím v chladu lednice se zpevní a je tvárné jako měkká plastelína. Zakryté proti osýchání vydrží opravdu týden a my si, když nás chytne chuť, uděláme v rychlosti třeba jeden, dva langoše.

Hedwika: věršinou mívám tučnou, 31%, ale už jsem dělala i s 12% - a také dobré.

Jednoduchý recept, který láká k vyzkoušení. Nepatřím ke zkušeným kuchařkám, proto bych ráda požádala o doplnění, kolika procentní smetanu použít.

Tématické fráze:
langoše recept, langoše do lednice, recept langoše, recept na langoše, langoše z lednice, langoše recepty, těsto na langoše v lednici vydrží, recept langose i na druhy den, měkké langoše, recepty na langoše, jak delat langose, nejlepší langoše recept, langoše ze sacku, těsto na langoše které vydrží v lednici, langoše těsto do lednice, langoše co vydrží v lednici, langoše, langoše kynuté v lednici, langoše lednice, měkký langoš

Suroviny:
mléko, smetana, mouka hladká, droždí, sůl

Přidat fotografie receptu