Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Langoše (na týden)

Toto těsto na langoše je skvělé, protože vydrží až týden v lednici. Můžeme ho tedy připravit předem a odebírat po částech podle potřeby. Díky kynutí v lednici se těsto krásně zpevní a dobře se s ním pracuje. Langoše můžeme podávat nasladko i naslano.

Hodnocení receptu je 5,0 (36×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby kynutí v lednici přes noc

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby kynutí v lednici přes noc)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 561 kJ /
4 197 kcal
Bílkoviny143,50 g
Tuky55,30 g
Vláknina32,40 g
Cholesterol 120 mg
Sodík 5,92 g
Sůl14,75 g
Sacharidy765,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse v mléku rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a umícháme těsto. Krok 2: Hned po umíchání těsto vytáhneme, dáme do dostatečně velkého sáčku nebo krabičky s víčkem a uzavřené uložíme do lednice, kde nakyne (pozor na prasknutí příliš těsně utaženého sáčku). Použít se dá už druhý den. Krok 3: Nožem ukrojíme potřebný kus těsta, z něj nakrájíme kousky na langoše. Mělký talíř lehounce vymažeme olejem, položíme na něj kousek těsta a naolejovanými prsty ho roztáhneme do tenka. (Oleje se není nutné bát, langoše se v něm přece pak i smaží). Těsto se vůbec nebude lepit a je nádherně poddajné. Krok 4: Langoše usmažíme v oleji na pánvi, na talíři pak ubrouskem lehce odsajeme přebytečný tuk a můžeme je potírat dle chuti. Krok 5: Můžeme je připravit na sladko – potřít je marmeládou, nebo zvolit slanou variantu – nejčastěji česnek, kečup a strouhaný sýr.

TIP: Jakých chyb se vyvarovat při přípravě langošů

Zveřejněno 11. 9. 2015

Poznámka autorky cathleen

Toto těsto opravdu v lednici vydrží i týden a my si můžeme dělat langoše podle momentální chuti, třeba každý den, po jednom.

Recept máme doma už roky, jiné langoše neděláváme.

Zdroj receptu: http://www.pekarnomanie.cz

.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Langoše (na týden)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jPGy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Langoše (na týden)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jPGy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

dělala jsem přesně podle receptu a těsto se povedlo. byla to pro nás moc příjemná změna a takový návrat do dětství když jsme to jedli občas na koupáku

První pokus dopadl na výbornou :yes: těsto krásně kyne, byly dnes k obědu a v dalších dnes si budeme dělat třeba k večeři... posílám bod a fotky :-) Recept doporučuji!!! Po všech stránkách výborný:yes::-K

Paulina Groblová 7. 6. 2017 09:01
Nic proti langošům, u nás doma jsme tomu říkali vdolky a mazali povidly.:-)

Paulina Groblová: No, langoše a vdolky sú dve úplne odlišné veci, tak neviem...;-) Už len veľkosťou, ale aj konečnou úpravou sa to líši. Na langoše nepatria povidla, langoše sú vždy slané. ;-)

Je to super recept a to, že těsto mám v lednici a beru z něj,kdy mě napadne,to je úplně nejlepší.Jsem sama, langoše mám moc ráda a teď si je mohu dělat třeba jen po dvou každý den.To mi vyhovuje,to chválím!... a navíc jsou chuťově bezkonkurenční.:yes::yes::yes::yes::yes:

Langoše dělám obdobně,jen místo smetany dávám velký bílý jogurt a navíc přidávám 1lžičku jedlé sody bikarbona,to zabrání pálení žáhy,pokud někomu vadí mouka.Jinak zadělávám v domácí pekárně,program těsto,ušetřím si námahu rukama.:-)

maťule: och, omlouvám se - samozžejmě, že v mléce. Opravím to, děkuji za upozornění:-8

dík za recept, jen nerozumím tomu začátku - "v míse ve vodě rozmícháme droždí"?? Droždí bych rozmíchávala v tom 500ml mléka. Jaký je přesný postup? Díky za odpověď. Maťule

MirkaL: díky za upřesnění :-)

marcela: vidíš - a já zásadně:-! smetanu sladkou a recept děláme roky, protože nám tohle těsto chutná nejvíc :-p
Droždí nejsou potřeba kvanta (kostka), protože těsto kyne dlouhou dobu v lednici.

Ahoj Hedwiko,
ja mam skoro stejny recept jako semka pridala Cathleen a pouzivam "heavy cream" - tedy 36% (ziju v USA) a nema to chybu.:yes:

Zásadně kysanou smetanu,kostku droždí a lžíci soli.Jinak zbytek surovin souhlasí.:yes:

Super:yes::-K

:yes: Já dávám bílý jogurt, ale vyzkouším i se smetanou :-)) Většinou si připravím těsto ráno , a večer smažím. Co zbyde vydrží pád dnů v lednici.

Nepamatuji odkud recept mám, dělám ho už roky.
Těsto je fantastické - první den lepí, kynutím v chladu lednice se zpevní a je tvárné jako měkká plastelína. Zakryté proti osýchání vydrží opravdu týden a my si, když nás chytne chuť, uděláme v rychlosti třeba jeden, dva langoše.

Hedwika: věršinou mívám tučnou, 31%, ale už jsem dělala i s 12% - a také dobré.

Tématické fráze:
langoše recept, langoše do lednice, recept langoše, recept na langoše, langoše z lednice, langoše recepty, těsto na langoše v lednici vydrží, recept langose i na druhy den, měkké langoše, recepty na langoše, jak delat langose, nejlepší langoše recept, langoše ze sacku, těsto na langoše které vydrží v lednici, langoše těsto do lednice, langoše co vydrží v lednici, langoše, langoše kynuté v lednici, langoše lednice, měkký langoš

Suroviny:
mléko, smetana, mouka hladká, droždí, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu