Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Opékané jehněčí maso s bramborami

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 340 kJ /
1 276 kcal
Bílkoviny129,60 g
Tuky55,10 g
Vláknina9,80 g
Cholesterol 468 mg
Sodík 476 mg
Sůl1,08 g
Sacharidy60,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zemiaky ošúpeme a narežeme na kolieska. Mäso nakrájame na kocky. Krok 2: Na rozpálený olej dáme mäso a opečieme ho, kým sa nezatiahne. Potom pridáme zemiaky, posypeme rascou a za stáleho miešania opekáme cca 5 minút. Krok 3: Nakoniec vložíme nakrájané paradajky, stiahneme teplotu a prikryté dusíme, kým nie je mäso mäkké. Ak paradajky pustia málo šťavy, podlejeme trošička vriacou vodou. Krok 4: Hotové jedlo necháme zakryté cca 10 min dôjsť a podávame so zeleninou.

Zveřejněno 11. 9. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Opékané jehněčí maso s bramborami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oPpY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Opékané jehněčí maso s bramborami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oPpY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Anna Kocikova: Ďakujem Anička;-)

Sympatický recept:-p:-K:yes:

cecilka: :-D Cecilka moja, stačí to, mäso je narezané na malé kúsky, opekanie cca 6-7 min + opečenie so zemiakmi, to úplne stačí, jahňacina je mäkká skoro. ;-) Len kým sa neopečú zemiaky. Zemiaky varené v šupke a surové majú inú chuť.

Terezka ,:-p.....ale celkom mi tam nesedí čas pridanie uvarených zemiakov k iba "zatiahnutému" mäsu.:-// Netreba jahňacinu udusiť aspoň do polomäkka, potom pridať uvarené zemiaky:-? Alebo keď už, tak k "zatiahnutému" pridať zemiaky, ale surové:-? no a paradajky úplne na koniec, tie sú hotové "šup-šup"....ale inak, vďaka za inšpiráciu, ešte mám asi pol stehna v mrazničke a pečené ma už omrzelo.

Tématické fráze:
jehněčí maso recepty, recepty na jehněčí, jehneci maso s bramborem

Suroviny:
maso jehněčí, brambory, olej, sůl, pepř, kmín drcený, rajče

Přidat fotografie receptu