Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Teplý fazolový salát s kadeřávkem a rajčaty

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 486 kJ /
1 311 kcal
Bílkoviny71,80 g
Tuky26,75 g
Vláknina59,32 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 30 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy166,91 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z kadeřávku odstraníme tvrdší stonky a nakrájíme / natrháme / ho na menší kousky. Krok 2: V hlubší pánvi rozehřejeme máslo i olej, přidáme jemně nakrájený česnek, restujeme cca minutu, vložíme kadeřávek, osolíme, ochutíme chilli a krátce podusíme - spíš necháme zavadnout. Krok 3: Rajčata rozkrojíme, odstraníme semínka, nakrájíme je na malé kousky a přidáme ke kadeřávku. Krok 4: Vše promícháme s fazolemi / konzervované propláchneme a dáme okapat / a necháme společně prohřát. Krok 5: Posypeme cibulkovou natí a můžeme zakápnout olivovým olejem.

Zveřejněno 13. 9. 2015

Poznámka autorky maris

Nemám s kadeřávkem moc zkušeností, předpokládala jsem, že ho použiji syrový, ale zdál se mi moc tuhý, proto ta tepelná úprava.

Salát je dobrý i studený.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Teplý fazolový salát s kadeřávkem a rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V9gz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Teplý fazolový salát s kadeřávkem a rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V9gz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

maris: Je mangold jemnejší, máš pravdu, ale zase kadeřávek sa hodí na iné veci a má inú chuť, tiež výbornú. ;-)

Děkuju:-), je to taková rychlovka.
Terezko - řekla bych, že mangold je jemnější, vyzkoušet se ale má všechno:-). Já nic nepěstuju - tak jsem odkázaná jen na Farmářské trhy, v " normální " zelenině se taky nekoupí, ani kadeřávek, ani mangold.

Tahle směs by nám chutnala jak teplá, tak studená :-p:yes:

magdalenka: Magduška, po slovensky je to kučeravý kel, nerobí hlávky ako klasický kel. ;-) U nás som ho v obchode nevidela, len som ho, ako vravím, kedysi pestovala. Má pevnejšie listy a sú výborné aj vyprážané.;-)

:-p:yes::yes:

Ja tento "kadeřávek" nepoznám. Verím však, že by som si pochutnala, všeobecne mám rada šaláty, aj ich často robím.:yes:

Maruško, opět hezký recept:-p+:yes:

Mruška super :yes: Boli časy, keď som ho pestovala na záhrade, potom som dala prednosť mangoldu. Ale robila som z neho výborné fašírky. http://www.toprecepty.cz/recept/29632-karbanatky-z... :-);-)

Tématické fráze:
recept z kaderabku, kadeřavek recepty, úprava kaderavku, teplý fazolový salát, salát kadeřábek, recept na salát z kadeřábku, kadeřávek salat, recepty uprava kaderabku, jak upravit kadeřábek na salát, uprava mangoldu a kadeřábku recept

Suroviny:
fazole bílé, kadeřávek, rajče, česnek, chilli paprika čerstvá, máslo, olej olivový, sůl mořská, nať cibulová

Přidat fotografie receptu