Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Valentýnský dort „červený samet“

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

chute-sveta.cz chute-sveta.cz

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 12 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie58 010 kJ /
13 865 kcal
Bílkoviny220,98 g
Tuky783,86 g
Vláknina23,16 g
Cholesterol 1,29 g
Sodík 9,72 g
Sůl14,42 g
Sacharidy1 469,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dort:
Troubu předehřejeme na 180°C a 2 dortové formy vel. 20 cm lehce vymažeme a vysypeme moukou.
V větší míse nebo v míse kuchyňského robotu smícháme olej, podmáslí, vejce, barvivo, ocet a vanilku. Krok 2: Ve jiné míse smícháme mouku, cukr, sodu, sůl a kakao a přidáme do olejové směsi, promícháme, dokud se suroviny nespojí a nevytvoří hladké těsto.
Těsto rozdělíme rovnoměrně do připravených forem. Krok 3: Pečeme cca 30 minut nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed dortu není po vytažení suchá.
Necháme vychladnout ve formách, cca 15 minut, potom vyndáme z formy a necháme zcela vychladnout. Krok 4: Krém:
V míse kuchyňského robotu nebo ručním mixerem nejdříve ušleháme sýr a máslo na středním stupni, dokud nebude máslo se sýrem nadýchané. Přidáme cukr a promícháme, až se suroviny spojí.
Potom zvýšíme rychlost a šleháme až bude krém nadýchaný.
Nakonec přidáme vanilkový extrakt a naposledy ještě pořádně promícháme.
Pokud je třeba, necháme krém před zdobením lehce ztuhnout v lednici. Krok 5: Krémem ozdobený dort posypeme nasekanými ořechy.
- na obarvení dortu by mělo stačit 1/2 až 1 lžička gelového barviva. Začneme 1/2 lžičky a potom opatrně přidáváme více gelu, až dosáhneme požadované barvy.

Zveřejněno 15. 9. 2015

Poznámka autorky chute-sveta.cz

Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Valentýnský dort „červený samet“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5gJY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Valentýnský dort „červený samet“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5gJY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

jajynka: :-K Rozhodně ne, to bych si nedovolila.
Ubrat cukru asi prospěje nejen zdraví strávníků a celkové chuti, i když podle obrázku korpus nevypadá, že by vůbec nevyskočil, je tam na málo mouky poměrně dost sody jakožto kypřidla ;-)
Osobně bych raději zvolila jiný recept :-8

zizala: to jistě ano, také obvykle ve všech receptech snižuji množství cukru - nejsme totiž rodina extrémních "sladičů", nicméně jsem se zamyslela i nad tím, jak s tímto množství cukru piškotové těsto povyskočí... Takže pokud jsi mi chtěla sdělit, že bych byla nerozumná, tak opak je pravdou, neboť jsem se právě zamyslela:-D

jajynka: Rozumný člověk se neřídí striktně receptem, ale sníží množství cukru dle své chuti ;-) A nebo si vybere lepší recept :-)):yes:

Vaše dortíky vypadají báječně, ale nešlo by opravdu nějak přehodnotit množství cukru ve vašich receptech? Vždyť to je o uhnání cukrovky... Opět na 310 g mouky 300 g cukru a do krému dalších 450 g, takhle snad nepekla ani Rettigová:-(( a navíc - přijde mi, že ten piškot díky tomu cukru ztěžkne a snad ani nenaskočí...

Tématické fráze:
valentynsky dort, cerveny dort, červený sametový dort, dort srdce obrázky, valentynsky dort obrázky, červený piškot, valentýnský čokoládový dort, red velvet s červenou řepou, recept na červený dort, dorty srdce obrázky, valentynsky obrázky, sametovy dort, cerveny samet, red velvet dort s červenou řepou, sametovy červený dort, red velvet recept, cerveny dorrt, red velvet valentýnský dort, valentynsky dort recept, dort červený

Suroviny:
mouka hladká, cukr, soda jedlá, sůl, kakao, olej rostlinný, podmáslí, vejce, potravinářské barvivo červené, ocet, extrakt vanilkový, ořechy vlašské, sýr smetanový, cukr moučkový, máslo, extrakt vanilkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu