Velikonoční beránek (nebo bábovka)
Veganské recepty se těší velké oblibě, i kvůli použití prvotřídních surovin. Při konzumaci můžete sami ocenit, jak moc se kvalita surovin odráží na výsledné chuti a kvalitě pokrmu. Vyzkoušejte to sami.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 31 012 kJ / 7 412 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 97,27 g |
Tuky | 316,75 g |
Vláknina | 33,69 g |
Cholesterol | 13 mg |
Sodík | 3,94 g |
Sůl | 2,42 g |
Sacharidy | 1 015,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu včas předehřejte na 180 °C a zvolenou formu dobře vymažte tukem a vysypte moukou.
Krok 2: Mouku, mleté mandle, kukuřičný škrob, prášek do pečiva, pečící sodu a sůl prosejte do misky a dobře promíchejte.
Krok 3: Ve větší míse metličkou prošlehejte olej s jogurtem (či jablečným pyré), vanilkou, rumem, citrónem a cukrem.
Krok 4: Poté do této směsi střídavě prosévejte směs s moukou a přilévejte kokosové mléko, po každém přídavku pečlivě promíchejte metličkou.
Krok 5: Vlijte do formy, vložte do trouby a pečte na 180 °C tradičně (spodek- vršek), či 160 °C horkovzduch asi hodinu.
Krok 6: Poté udělejte test špejlí - pokud na ní není mokré těsto či velké drobky, je hotovo.
Zveřejněno 14. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční beránek (nebo bábovka)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6jLO
Moje poznámka
Velikonoční beránek (nebo bábovka)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6jLO
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 16 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 17 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 20 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 30 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 14 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 14 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 16 hodinami
Tématické fráze:
velikonoční beránek s jogurtem,
velikonoční beránek recept,
recept na velikonočního beránka,
beránek s jogurtem,
velikonoční beránek z jogurtu,
velikonoční beránek do střední formy recept,
tncz nova,
jogurtová bábovka beránek recept,
recept na velikonočniho beranka,
velikonoční beránek s babovky,
velikonoční beránek olejový,
velikonoční beránek recepty,
velikonoční beránek bez formy,
velikonoční beránek střední velikonocům,
střední beranek recepty,
beránek z jogurtu,
velikonoční beránek s bábovka s olejem,
beránek z kukuřičný škrob,
velikonoční beránek střední forma,
kukuricny beránek recept
Suroviny:
mouka polohrubá,
mandle,
škrob kukuřičný,
prášek do pečiva,
soda jedlá,
sůl,
mléko kokosové,
olej rostlinný,
jogurt bílý,
cukr krupice,
citron,
rum
Komentáře (2)