Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečený pastýřčin koláč s tempehem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

veganotic veganotic

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 516 kJ /
3 230 kcal
Bílkoviny157,20 g
Tuky121,14 g
Vláknina114,37 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 293 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy333,41 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do většího hrnce rozdrobte prsty na menší kousky tempeh, zalijte půl litrem vody, přidejte sójovou omáčku a 1 lžičku oleje. Přikryjte poklicí, přiveďte k varu a vařte asi 10 minut, poté odkryjte a nechte vařit dalších cca 5 - 7 minut. Krok 2: Mezi tím připravte brambory a dejte je vařit. Tempeh slijte, nechte okapat a prázdný suchý hrnec (či jiný s velmi širokým dnem) vraťte na vařič. Zahřejte v něm olej, přidejte cibuli a asi 5 minut opékejte. Poté přidejte rozmačkaný česnek a koření a krátce, asi minutu, osmahněte. Vmíchejte tempeh, žampióny a mrkev a za občasného míchání opékejte asi 10 minut. Brambory by teď už měly být měkké (vaří se přibližně 20 minut), slijte je a nechte vychladnout. Krok 3: Připravte si pékaček, ve kterém budete koláč zapékat a troubu předehřejte na 180°C.
Do směsi s tempehm přidejte hrášek a kukuřici a nechte prohřát. Odměřte zeleninový vývar a společně s nadrobno nasekanou petrželkou ho vlijte do směsi s tempehem. Zamíchejte a na mírném ohni finálně povařte ještě asi 5 minut. Krok 4: Brambory rozmačkejte mačkadlem, přidejte všechny ostatní ingredience na bramborovou kaši, opět rozmačkejte a pro extra jemnou konzistenci vyšlehejte šlehačem. Dochuťte solí a čerstvě namletým pepřem. Krok 5: Do pekáčku navrstvěte tempehovou směs, pokryjte bramborovou kaší, vložte do předehřáté trouby a pečte asi 25 minut, dokud tempehová směs nebublá a kaše není na některých místech lehce opečená (pokud by se neopekla ani po půl hodině, můžete ji na chvíli vložit nahoru do trouby pod gril).
Můžete podávat ihned, lépe se však koláč servíruje když trochu vychladl.

Zveřejněno 15. 9. 2015

Poznámka autorky veganotic

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený pastýřčin koláč s tempehem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9mRJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený pastýřčin koláč s tempehem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9mRJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
tempeh recepty, tempeh recept, recept s tempeh, zapečené brambory a tempeh, tvarohovy dort s makem bez mouky, pohankový koláč s tempehem, recepty s tempehem

Suroviny:
tempeh, omáčka sojová, voda, olej olivový, cibule, česnek, žampióny, tymián sušený, koriandr, hrášek mražený, kukuřice mražená, mrkev, vývar zeleninový, petrželka, brambory, mléko mandlové, olej olivový, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu