Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinovaná grilovaná krkovička

Prorostlá krkovička je po upečení krásně šťavnatá, proto se výborně hodí na gril - zvláště, když ji na několik dní naložíme do marinády. Můžeme připravit třeba tuto, provoněnou česnekem a rozmarýnem, navíc příjemně pikantní díky hořčici.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 14 min Doba tepelné úpravy: 16 min bez doby odležení masa

30 min (14 min příprava + 16 min tepelná úprava, bez doby odležení masa)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 975 kJ /
472 kcal
Bílkoviny3,48 g
Tuky42,71 g
Vláknina5,12 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 366 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy17,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Marinádu připravíme smícháním všech surovin, česnek do marinády prolisujeme. Krok 2: Maso v marinádě důkladně obalíme a necháme uležet nejlépe 2 dny v lednici. Krok 3: Před grilováním vytáhneme maso z lednice alespoň 2 hodiny předem. Krok 4: Grilujeme na rozpáleném grilu z každé strany 8–10 minut. Podáváme s čerstvým pečivem.

Jak na marinády

Zveřejněno 14. 9. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaná grilovaná krkovička

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/plwV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaná grilovaná krkovička

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/plwV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

:-)<3:yes::yes: moc pěkný recept i foto:-K

Já teda nechávám Marinovat pět dní i více.

To je balada pro oko i žaludek:-K:-p:yes:

Máš to hezké a i bude chutné :-p:yes:

Já si myslím, že 2 dny marinovat vepřové maso v koření je moc. To už se ztrácí chuť masa a převládá chuť koření... Ale někomu to tak může vyhovovat, neříkám že ne :)

To je krása, sbíhají se mi sliny:-)

Paráda:-p:-p:-p

Mám to přes internet KOŘENÍ OD SINDIBÁDA :-K

Koření brazilská sůl neznám, můžu se zeptat kde si jí koupila? Jinak to musí být prima papáníčko.:yes::yes:

Tématické fráze:
marinovana krkovice, marinovana krkovicka, marinovaná krkovice recept, marinovaná vepřová krkovička recept, marinovaná vepřová krkovice, marinované krkovice, grilovana krkovice, marinovana krkovicka recept, jak marinovat krkovici, marinovaní krkovičky, marinovany krkovice, grílovaná krkovička, krkovička marinovana, marinovaný krkovicka, recept na marinovanou krkovici, marinovaná krkovice recepty, recept-marinována krkovička, recept na marinovanou vepřovou krkovici, krkovice marinovana, marinované plátky z krkovice recepty

Suroviny:
krkovice vepřová, olej, česnek, hořčice hrubozrnná, koření, rozmarýn, cukr hnědý, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu