Suroviny
Porce: 5-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 875 kJ / 3 077 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,44 g |
Tuky | 213,68 g |
Vláknina | 9,60 g |
Cholesterol | 1,28 g |
Sodík | 531 mg |
Sůl | 1,33 g |
Sacharidy | 232,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Budete potřebovat ruční šlehač a nebo kuchyňského robota, neboť se bude šlehat. A taky alespoň 3 větší mísy. Dále si připravte formičky či formy, vyložené potravinářskou folií, které se vám tvarově líbí.
Krok 2: V míse či ještě lépe v robotu (ať vám taky občas někdo pomůže s pracemi, neb tuhle dřinu mu ráda svěřím a zatím mohu dělat něco jiného) si vyšlehejte šlehačku.
Krok 3: V další (největší) míse vyšlehejte žloutky s cukrem, kam pak přimíchejte brandy či rum.
Krok 4: Poslední úkol je ušlehat tuhý sníh z bílků v další mísce.
Krok 5: Ve žloutkové směsi tedy máte už brandy (ale klidně alkohol vynechte) a teď tam opatrně vmíchejte šlehačku stěrkou.
Krok 6: Nakonec tam přijde i sníh z bílků, který přidávejte pomalu v menších dávkách, jemně ho převalováním stěrkou zapracujte. Teď stačí už jen přidat vanilkový extrakt (není podmínkou úspěchu, ale je moooc dobrý).
Krok 7: Pokud chcete udělat jednoduché semifreddo, tak v této fázi směs vlijte do připravené formy (třeba na srnčí hřbet či biskupský chlebíček). Tu je třeba vyložit potravinářskou folií tak, aby alespoň 10 cm z každé strany přesahovala.
Krok 8: Později tyto dlouhé přesahy použijeme na překrytí zmrzliny.
Krok 9: Když je směs nalitá do formy či formiček, tak jí překryjte potravinářskou folií a dejte alespoň na 6 hodin zamrazit.
Krok 10: Také máte možnost do jednobarevného semifredda vmíchat nějakou náplň jako jsou kousky ořechů, čokolády, lentilky, nasekaný karamel či ovoce. To je na vaší fantazii a chutích...
Krok 11: Servírování bude jednoduché, neb semifreddo vytáhnete z formy, když chytnete za okraje potravinářské folie a přenesete na servírovací tác, kde folii odstraníte.
Krok 12: Stačí konzumovat tak jak semifreddo je, nebo posypat čokoládovými hoblinkami či polít oblíbenou polevou. Až potud je to recept základní.
Krok 13: Já jsem ale chtěla něco extra pro své hosty a vyrobila jsem semifreddo dvoubarevné. Vanilkové a čokoládové. Tudiž ve fázi, kdy máte smíchané všechny vaječné směsi základní směsi dohromady, prostě přidáte pár surovin navíc..
Krok 14: Na rendlík s trochou horké vody posaďte misku s nalámanou čokoládou; rozpusťte ji a dejte stranou.
Krok 15: Vaječno-šlehačkovou směs si rozdělte zhruba napůl do 2 různých nádob.
Krok 16: Tu jednu část, kterou ponecháme světlou, dejte do ledničky. Pro přípravu čokoládové části prosijte kakao, promíchejte.
Krok 17: Pak tam opatrně vmíchejte lehce zchladlou rozpuštěnou čokoládu a promíchejte jemně, ikdyž důkladně, aby se tmavé částečky spojily se světlou hmotou.
Krok 18: Vlijte čokoládovou část semifredda do připravené a folií vyložené formy. Nechte zamrazit na 20 minut.
Krok 19: Po vyndání z mrazáku na tmavou část semifredda nalijte tu světlou z lednice, formou jemně klepněte o stůl, aby si hmota hezky sedla a zmizely bubliny. Pokud máte chuť vmíchat náplň typu ořechy, lentilky a podobně, tak teď je ta poslední možnost.
Krok 20: Já jsem použila zbyteček lahodné čokolády Toblerone se slanými mandemi a karamelem, nasekané na kousky. Pokud vám část směsi na zmrzlinu zbyde, tak nevyhazujte a vlijte třeba do kelímku od jogurtu. Opět dejte zamrazit, tentokrát na 6 hodin minimálně. Servírování je velmi snadné díky potravinářské folii, za kterou zmrzlinu vytáhnete ven z formy, sloupnete ji z povrchu zmrzliny a naporcujete.
Zveřejněno 15. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládovo-vanilkové semifreddo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5Xy8
Moje poznámka
Čokoládovo-vanilkové semifreddo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5Xy8
Nejnovější recepty
Tuňákový salát v tortille
Přidáno před 6 hodinami
Sekaná se sýrem a sušenými houbami
Přidáno před 7 hodinami
Bramborové placky s jitrničkou
Přidáno před 11 hodinami
Bramborové placky plněné brynzou
Přidáno před 12 hodinami
Bramborové krokety jako chuťovky
Přidáno před 12 hodinami
Smažený bramborový knedlík v těstíčku
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí čína jinak
Neregistrovaný před 58 sekundami
Piškotová bábovka
Neregistrovaný před 9 minutami
Domácí křupavé rohlíky
Neregistrovaný před 56 minutami
Dělbuchy
Neregistrovaný před 1 hodinou
Jablkový koláč
L.Komrska před 1 hodinou
Bramborové lokše (patenty, laty)
Neregistrovaný před 2 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Neregistrovaný před 2 hodinami
Paella Valenciana a Paella de Marisco
Neregistrovaný před 2 hodinami
Linecký moučník s ovocem
Neregistrovaný před 2 hodinami
Duo řezy s mákem a povidlovou náplní
Neregistrovaný před 2 hodinami
Tématické fráze:
semifredda recept,
čokoládovo vanilkové řezy,
formičky na semifreddo,
jak udělat čokoládovou bublinu,
pomerancove semifreddo,
emifredo,
semifreddo do formiček,
slané semifreddo recepty,
semifreddo s ořechy,
tunel čokoládovo-vanilkový,
toblerone tunel,
jahodový dort, mísa vyložená potravinářskou folií,
semifreddo z formiček,
cheesecake s lentilky,
vanilkove kostky v čokoládě,
semifredda recepty,
dort z toblerone recept,
kokosovesemifredocesky,
semifreddo,
semifreddo recepty
Suroviny:
smetana ke šlehání,
vejce,
cukr krupice,
brandy,
čokoláda,
kakao holandské,
extrakt vanilkový,
ořechy,
lentilky,
ovoce,
čokoláda
Komentáře (2)