Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládovo-vanilkové semifreddo

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Madla Novak Madla Novak

Náročný

Doba přípravy 380 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 360 min

380 min (20 min příprava + 360 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 5-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 875 kJ /
3 077 kcal
Bílkoviny51,44 g
Tuky213,68 g
Vláknina9,60 g
Cholesterol 1,28 g
Sodík 531 mg
Sůl1,33 g
Sacharidy232,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Budete potřebovat ruční šlehač a nebo kuchyňského robota, neboť se bude šlehat. A taky alespoň 3 větší mísy. Dále si připravte formičky či formy, vyložené potravinářskou folií, které se vám tvarově líbí. Krok 2: V míse či ještě lépe v robotu (ať vám taky občas někdo pomůže s pracemi, neb tuhle dřinu mu ráda svěřím a zatím mohu dělat něco jiného) si vyšlehejte šlehačku. Krok 3: V další (největší) míse vyšlehejte žloutky s cukrem, kam pak přimíchejte brandy či rum. Krok 4: Poslední úkol je ušlehat tuhý sníh z bílků v další mísce. Krok 5: Ve žloutkové směsi tedy máte už brandy (ale klidně alkohol vynechte) a teď tam opatrně vmíchejte šlehačku stěrkou. Krok 6: Nakonec tam přijde i sníh z bílků, který přidávejte pomalu v menších dávkách, jemně ho převalováním stěrkou zapracujte. Teď stačí už jen přidat vanilkový extrakt (není podmínkou úspěchu, ale je moooc dobrý). Krok 7: Pokud chcete udělat jednoduché semifreddo, tak v této fázi směs vlijte do připravené formy (třeba na srnčí hřbet či biskupský chlebíček). Tu je třeba vyložit potravinářskou folií tak, aby alespoň 10 cm z každé strany přesahovala. Krok 8: Později tyto dlouhé přesahy použijeme na překrytí zmrzliny. Krok 9: Když je směs nalitá do formy či formiček, tak jí překryjte potravinářskou folií a dejte alespoň na 6 hodin zamrazit. Krok 10: Také máte možnost do jednobarevného semifredda vmíchat nějakou náplň jako jsou kousky ořechů, čokolády, lentilky, nasekaný karamel či ovoce. To je na vaší fantazii a chutích... Krok 11: Servírování bude jednoduché, neb semifreddo vytáhnete z formy, když chytnete za okraje potravinářské folie a přenesete na servírovací tác, kde folii odstraníte. Krok 12: Stačí konzumovat tak jak semifreddo je, nebo posypat čokoládovými hoblinkami či polít oblíbenou polevou. Až potud je to recept základní. Krok 13: Já jsem ale chtěla něco extra pro své hosty a vyrobila jsem semifreddo dvoubarevné. Vanilkové a čokoládové. Tudiž ve fázi, kdy máte smíchané všechny vaječné směsi základní směsi dohromady, prostě přidáte pár surovin navíc.. Krok 14: Na rendlík s trochou horké vody posaďte misku s nalámanou čokoládou; rozpusťte ji a dejte stranou. Krok 15: Vaječno-šlehačkovou směs si rozdělte zhruba napůl do 2 různých nádob. Krok 16: Tu jednu část, kterou ponecháme světlou, dejte do ledničky. Pro přípravu čokoládové části prosijte kakao, promíchejte. Krok 17: Pak tam opatrně vmíchejte lehce zchladlou rozpuštěnou čokoládu a promíchejte jemně, ikdyž důkladně, aby se tmavé částečky spojily se světlou hmotou. Krok 18: Vlijte čokoládovou část semifredda do připravené a folií vyložené formy. Nechte zamrazit na 20 minut. Krok 19: Po vyndání z mrazáku na tmavou část semifredda nalijte tu světlou z lednice, formou jemně klepněte o stůl, aby si hmota hezky sedla a zmizely bubliny. Pokud máte chuť vmíchat náplň typu ořechy, lentilky a podobně, tak teď je ta poslední možnost. Krok 20: Já jsem použila zbyteček lahodné čokolády Toblerone se slanými mandemi a karamelem, nasekané na kousky. Pokud vám část směsi na zmrzlinu zbyde, tak nevyhazujte a vlijte třeba do kelímku od jogurtu. Opět dejte zamrazit, tentokrát na 6 hodin minimálně. Servírování je velmi snadné díky potravinářské folii, za kterou zmrzlinu vytáhnete ven z formy, sloupnete ji z povrchu zmrzliny a naporcujete.

Zveřejněno 15. 9. 2015

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládovo-vanilkové semifreddo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5Xy8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládovo-vanilkové semifreddo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5Xy8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Na mě moc dlouhá příprava, nějak jsem se v tom ztratila.

janatka: Ivet, mně to zas přijde jako velmi dobře a podrobně popsaný postup :-*

Tématické fráze:
semifredda recept, čokoládovo vanilkové řezy, formičky na semifreddo, jak udělat čokoládovou bublinu, pomerancove semifreddo, emifredo, semifreddo do formiček, slané semifreddo recepty, semifreddo s ořechy, tunel čokoládovo-vanilkový, toblerone tunel, jahodový dort, mísa vyložená potravinářskou folií, semifreddo z formiček, cheesecake s lentilky, vanilkove kostky v čokoládě, semifredda recepty, dort z toblerone recept, kokosovesemifredocesky, semifreddo, semifreddo recepty

Suroviny:
smetana ke šlehání, vejce, cukr krupice, brandy, čokoláda, kakao holandské, extrakt vanilkový, ořechy, lentilky, ovoce, čokoláda

Přidat fotografie receptu