Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory z Loštic

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie90 kJ /
22 kcal
Bílkoviny0,84 g
Tuky0,06 g
Vláknina1,96 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy4,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dělala jsem v remosce Original (ta menší), na zalití jsem použila 2 vejce. Krok 2: Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kostky. Maličko větší část jich uložíme do sádlem vymazané remosky, osolíme, opepříme, lehce sypneme kmínem. Další vrstvou byl rozetřený česnek a nakrájené syrečky, které jsem zasypala kostkami zbylých brambor. Krok 3: Osolíme, pokmínujeme, pokapeme sádlem a dáme zapéct. Přibližně po 40 minutách zalijeme rozšlehanými vejci a dopečeme.

Zveřejněno 18. 9. 2015

Poznámka autorky cathleen

Tyto "voňavé" brambory mi poradila upéct kamarádka poté, co jsme ji podarovali krabičkou syrečků z výletu do Loštic.

Se solí trochu opatrně, syrečky jsou slané až moc.

Pekla jsem v remosce proto, ať ji můžu zapnout venku, mimo dům. Na pečení uvnitř jsem byla moc veliký zbabělec :))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory z Loštic

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vro0

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory z Loštic

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vro0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Výborné :-p:-p:yes::yes:

Já bych to v průvanu klidně riskla:yes:

zizala: mám radost, že nejsem jediný "zbabělec":-D

:-p:yes:

:-)) Syrečkové recepty dělávám v létě na terase, taky po zkušenostech raději ne doma, ten odér je těžce větratelný :-D

Dělávám "Smradlavé brambory", jsou trochu jiné, tyhle by nám taky chutnaly :yes:

´Dalšia dobrota zo zemiakov. :yes:;-)

Tématické fráze:
pečení cukrový loštice, kamarádi z loštic, brambory se syrečky, syrečkové brambory, pečené batáty v troubě se syrečky, francouzské brambory se syrecky, zalití hub do sádla v troubě, zapečené loštice, bataty se syrecky, syrečkové brambory recept, gratinované brambory z remosky, cukrový z brambor, pečení loštice

Suroviny:
brambory, sýr syrečky olomoucké, česnek, kmín drcený, sůl, pepř mletý, vejce, sádlo

Přidat fotografie receptu