Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kančí guláš na víně

Výborný kančí guláš připravíme z kančí kýty, kterou osmažíme na cibulovém základu, okořeníme divokým kořením a dusíme zalité vínem a vývarem. Na závěr dochutíme a můžeme podávat například s knedlíkem.

Hodnocení receptu je 5,0 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

terezicka1 terezicka1

Náročný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 80 min

100 min (20 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 031 kJ /
1 919 kcal
Bílkoviny164,85 g
Tuky96,74 g
Vláknina21,32 g
Cholesterol 385 mg
Sodík 1,95 g
Sůl4,77 g
Sacharidy45,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Špek rozškvaříme v kastrolu a po chvilce přidáme oloupanou a nakrájenou cibuli, kterou restujeme do hnědé barvy. Krok 2: Přidáme maso, jalovec, nové koření, bobkový list, celý pepř, kmín, rozmarýn, tymián, papriku a zprudka osmahneme. Podlijeme vývarem, promícháme a zalijeme 200 ml vína. Krok 3: Přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka. Krok 4: Asi po hodině přidáme zbytek vína, protlak, majoránku, sůl, feferonkovou pastu, feferonky, prolisovaný česnek a zahustíme. Krok 5: Krátce povaříme a můžeme servírovat. Krok 6: Můžeme podávat s klasickými hrnkovými knedlíky, do kterých přidáme smaženou cibulku.

TIP: Jak uvařit výborný guláš

Zveřejněno 18. 9. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí guláš na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AgP3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí guláš na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AgP3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Skvělý recept! Měli jsme k němu Karlovarský knedlík a byla to mana nebeská <3 Dávám do oblíbených :yes:

Je to výborný recept. Děkuji :-)

Dnes jsem vařila a měl veliký úspěch :yes:

Dnes jsem vařila tento gulášek,je opravdu vynikající;-):yes:

super jídlo, přidal jsem ještě houby a podával s chlupatýma knedlíkama. Bomba :-)

Tak právě jsem ho dovařila je super:yes::yes::yes:Vkládám fotečku:yes:

Nasraný 8. 5. 2016 14:57
Zrovna ho teď dusím, ale recept má docela dost chyb.
Jakožto amatér v kuchyni mě vytáčí, když zde není přesně popsané kolik přesně toho a toho koření tam mám dát, jestli ten česnek má být propasírovaný nebo nakrájený, dále jestli ten tymián s rozmarýnem, který je psaný v surovinách a ne v pracovním postupu, je jen tak pro srandu, aby mě autor zase nasral a přidal další překážku na cestě k vytouženému kančímu guláši a nebo jestli mám toho vývaru kurva dost.
Prosil bych o opravu, ale už je stejně pozdě, protože se mi to už dusí v hrnci. Tak doufám, že se mi to povede. Předem děkuji za pochopení.
Nasraný.

Nasraný: Koření si každý dá své vlastní chuti, neb chutě máme každý jiné. S popisem česneku, tymiánu a rozmarýnu souhlasím, není to v postupu, já bych dala všechno koření a česnek na plátky, ale autorka to měla uvést. Příště, ale prosím, trošku slušnější výrazy, dyk to máte už v hrnci, tak jste si evidentně poradil ;-);-);-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

Výborný recept,děkuji:-8dělal jsem minulý týden,nemělo to chybu:yes:

to je nádherný gulášek:yes::-D

Pekný guláš, neodmietla by som. ;-)

Krásná barva :-p:yes:

Tématické fráze:
gulas z divočáka na víně, kančí guláš na červeném víně, kanci na vine, kančí guláš, kančí maso na víně, guláš na víně, kanči guláš s houbami, kanci gulas s červeným vinem, recept na guláš z divokého kance, kančí guláš recept, guláš z divočáka na cervenem vine, recept na kanci gulas, vynikající kančí guláš, guláš s rozmarýnem, gulaš z kance, kančí na červeném víně, kančí guláš s červeným s vínem, top recepty kanči guláš, kanec na víně, kanci g

Suroviny:
kýta kančí, cibule, sůl, paprika sušená sladká, kmín drcený, protlak rajčatový, víno červené, pasta feferonková, jalovec, koření nové koření, pepř celý, bobkový list, majoránka, rozmarýn, tymián, feferonka sterilovaná, špek, česnek, vývar masový

Přidat fotografie receptu