Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená ricotta s olivami a tymiánem

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 865 kJ /
924 kcal
Bílkoviny56,18 g
Tuky62,94 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 509 mg
Sodík 490 mg
Sůl1,04 g
Sacharidy30,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zahřejte troubu na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Krok 2: Ricottu nebo tvaroh nechte na cedníku a utěrce důkladně vykapat. Krok 3: V misce prošlehejte vidličkou vejce, smíchejte s vykapanou ricottu, tymiánovými lístky, opepřete a vmíchejte olivy. Krok 4: Směs dejte do formy a uhlaďte povrch. Z tohoto množství vyšly tři formičky na tartaletky. Můžete připravit i v menší formě vcelku. Krok 5: Pečte asi 10-20 minut (podle velikosti formy), aby ricotta ztuhla. Krok 6: Vyklopte z formiček na připravený plech s pečícím papírem a podle chuti pokropte olejem. Krok 7: Pak pečte ještě 10–15 minut dozlatova. Potom ricottu nechte 5 minut odstát, posypte tymiánem, opepřete drceným barevným pepřem a podávejte s dalšími olivami.

Zveřejněno 20. 9. 2015

Poznámka autorky hosta

Zdroj: Apetit

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená ricotta s olivami a tymiánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NyLD

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená ricotta s olivami a tymiánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NyLD

Marie

Komentáře (10)

To vypadá moc dobře...dobrá inspirace na předkrm na výročí:-) určitě vyzkouším.

To vypadá moc dobře...dobrá inspirace na předkrm na výročí:-) určitě vyzkouším.

Mooc pěkné :yes::-p

tejaja: budem si posílat jídla vzájemně přes DHL:-D

:-D:-D Mne by 100 g olív Jitka rozhodne nestačilo, ale keby si mi nedala viac, tak by som si doniesla. :-D:-D Môžem prásť?

Ježíš, to je krása!!!:-O Po návratu z "teplých krajin" mě nějak už vůbec nelákají těžká jídla... tohle je přesně to, co bych si s chutí dala!!!:-p:-p:yes::-K

hosta:co takhle segedín???

magdalenka: a jak ráda, aspoň bych uvařila něco nedietního:-D

krásne a originálne...:yes:
mimochodom, nechceš návštevu z BA na pár dní?

Zajímavý dvoufázový způsob pečení:yes:
...asi mám vyřešený teplý předkrm na sv. Václava:-K

Tématické fráze:
pečená ricotta, zapečená ricotta, recepty z ricotty, pečená riccota, kuřecí stehna po středomořsku, ricotta pecená, jak vypada je ricotta, ricotta recept. teplý pokrm, ricotta recepty, ricotta recept, ricotta jak to vypadá, recky rizek plneny olivami a balkánským sýrem, salát z čekanka hermelín

Suroviny:
sýr ricotta, vejce, tymián čerstvý, pepř, olivy, olej olivový, tymián

Přidat fotografie receptu