Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ryzce na kmíně s křupavou bagetkou

Kuchyňská úprava ryzců je omezená, nejvíce se nakládají do láku, naložené v oleji s kořením se považují za delikatesu. Ryzce mají tužší konzistenci, proto se jen pečou na sádle se solí a dochucují kmínem.

Hodnocení receptu je 4,3 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

veganotic veganotic

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Ryzce očistěte, seřízněte nohy a pokud jsou klobouky velké a prohnuté, nakrájejte je na ploché kousky, které pěkně přilnou k pánvi. Krok 2: Ve větší pánvi s rovným dnem zahřejte trochu oleje, vložte ryzce tak, aby nebyla pánev přeplněná a lehce posolte. Krok 3: Na mírném ohni zvolna opékejte, pokud jsou houby tuhé a masité, na chvíli pánev přiklopte pokličkou a trochu je poduste. Krok 4: Po chvilce obraťte, přidejte kmín a ještě chvilku opékejte. Krok 5: Podávejte ihned s čerstvou petrželkou, opečeným pečivem a zeleninou, nejlépe lehkým salátem.

TIP: Jak připravit ryzce - oblíbené recepty

Zveřejněno 20. 9. 2015

Poznámka autorky veganotic

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ryzce na kmíně s křupavou bagetkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RDOO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ryzce na kmíně s křupavou bagetkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RDOO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Tohle mi uvařil manžel, koukala jsem na to sice nedůvěřivě, ryzce mi připadají jako prašivky:-DAle po ochutnání jsem nemohla přestat dávat do pusy další a další houbové kousky<3:-8:yes:

Všem oznamuji že je to opravdu výborné. Sami o sobě jsou ryzce opravdu aromatické a chutné houby ,ale stímhle spojenim jsou neodolatelné<3

Já mám ryzce i pánev:-):-):-):-):-):-)

Pánvičku mám,jen čekám na ty ryzce!:-p Někdo k nim má i hezký košíček.Košíček mám taky, jen ty ryzce.....;-(

Jů, jak já bych si dala !!! Miluji houby a letos byla jen jedna maličká bedlička, a to ještě pro dva.;-(;-(;-(

Mám ráda ryzce a tohle musí být super;-):yes:tak už jen najít ryzce
a jdu na to:-p;-):yes:

Ó, mňam :-!

tedy to vypadá lahodně! :yes:

:-p:yes:

Tématické fráze:
ryzec na kmíně, ryzec recepty, ryzec smrkový recepty, recept na ryzce, recepty z ryzce, ryzec recept, ryzec smrkový recept, ryzce recept, ryzce recepty, ryzce, recepty na ryzce, ryzec smrkový na kmíně, ryzec na pánvi, opecene ryzce, houby na kmíně, recept ryzec, recept ryzec smrkový, ryzce na panvi, rizec re ept, houby ryzce recept

Suroviny:
ryzce, olej, kmín celý, sůl, nať petrželová, pečivo

Přidat fotografie receptu