Suroviny
Porce: 6 - 8 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 903 kJ / 3 084 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,95 g |
| Tuky | 65,79 g |
| Vláknina | 100,16 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 4,16 g |
| Sůl | 10,90 g |
| Sacharidy | 481,62 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sušené houby (pokud jsou nakrájené na velké kusy, natrhejte je na menší) zalijte 3 hrnky vroucího zeleninového vývaru, přikryjte a nechte stát po dobu přípravy receptu.
Krok 2: Ve větší hrnci zahřejte olivový olej a nechte na něm zesklovatět cibuli (smažte cca 5 - 7 minut).
Krok 3: Přidejte rozmačkaný česnek a nechte další minutku osmahnout.
Krok 4: Žampiony nakrájejte na plátky, mrkev a celer na tenčí špalíčky (julienne) a přidejte spolu s tymiánem a rozmarýnem do hrnce.
Krok 5: Smažte asi 5 minut, dokud houby nepustí šťávu a lehce nezhnědnou.
Krok 6: Přidejte pivo, rajčatový protlak, čerstvý černý pepř a přiveďte k varu.
Krok 7: Pivo by se mělo asi po třech minutách varu mírně zredukovat.
Krok 8: Přidejte sušené houby společně s 3 a půl hrnku vývaru, zakryjte hrnec poklicí, přiveďte k varu a nechte vařit asi pět minut. Poté pomalu přidávejte mouku rozmíchanou v 1 hrnku studené vody.
Krok 9: Pokračujte ve vaření, přibližně po pěti minutách ragú zhoustne. Pokud je husté příliš, přidejte zbylého půl hrnku vývaru.
Krok 10: Pokud je tekutější či tak akorát, další vývar nepřidávejte.
Krok 11: Do hrnce vmíchejte fazole, sejměte z ohně, přikryjte a nechte odpočívat po dobu přípravy bramborových houstiček.
Krok 12: Troubu předehřejte na 210°C a připravte si menší pekáček či zapékací mísu.
Krok 13: Ve větší míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, cukr a sůl.
Krok 14: V jiné misce smíchejte bramborovou kaši, olivový olej a vodu. Pokud nemáte kaši, dejte větší oloupanou bramboru do mikrovlnky a pečte/vařte/mikrovlňte na nejvyšší teplotu cca 5 minut (pravidelně kontrolujte).
Krok 15: Poté bramboru rozmačkejte vidličkou, přidejte asi 1/4 hrnku rostlinného mléka, 2 lžíce olivového oleje či trochu vegan tuku, špetku soli a vyšlehejte do konzistence kaše.
Krok 16: Z ingrediencí na houstičky vypracujte tužší těsto. Prodělejte ho na vále, vytvarujte do tvaru pečící formy a rozdělte na požadovaný počet porcí.
Krok 17: Ragú přelijte do zapékací nádoby, rozmístěte na něj těsto na houstičky, opepřete, posypte tymiánem a rozmarýnem, zalijte olivovým olejem a vložte do trouby.
Krok 18: Pečte asi 20 minut, dokud nejsou houstičky zlatavé a ragú nebublá.
Krok 19: Vyjměte z trouby, nechte nejméně čtvrt hodiny chladnout a poté podávejte.
Zveřejněno 21. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pivní fazolové ragú s houbami a bramborovými houstičkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZNYw
Moje poznámka
Pivní fazolové ragú s houbami a bramborovými houstičkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZNYw
Nejnovější recepty
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 3 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 4 hodinami
Domácí vlašský salát na chlebíčky
Přidáno před 5 hodinami
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí prsa na smetaně s paprikami
Přidáno před 19 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Karamelový likér - latté
Merylas před 8 minutami
Jablkový závin
Lucy27 před 1 hodinou
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 1 hodinou
Moji utopenci
marky79 před 2 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 2 hodinami
Kokosové strojkové cukroví
adela. před 2 hodinami
Sachr cukroví
adela. před 2 hodinami
Hrnková buchta
Helenecka 21 před 4 hodinami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
tomas.rejzek před 4 hodinami
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 5 hodinami
Tématické fráze:
houbové ragú,
recepty houby a fazole,
houbové ragú recept,
ragu z cervenych fazolí,
vege houbove ragu,
houbové ragů recepty,
fazolové rahu,
fazolové ragů se zeleninou kuskus
Suroviny:
hříbky sušené,
vývar zeleninový,
olej olivový,
cibule,
česnek,
žampióny,
celer řapíkatý,
mrkev,
rozmarýn sušený,
tymián sušený,
pivo světlé,
protlak rajčatový,
mouka polohrubá,
fazole červené,
pepř mletý,
sůl,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
cukr,
sůl,
olej olivový,
voda,
mléko rostlinné
Komentáře (3)