Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lasagne s houbami, kapustou a bešamelem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

veganotic veganotic

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 049 kJ /
2 880 kcal
Bílkoviny104,03 g
Tuky163,20 g
Vláknina103,74 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,77 g
Sůl2,52 g
Sacharidy210,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve si připravíme základ na bešamel. Krok 2: Celer nakrájíme na větší kostky, cibuli na hrubo a spolu s bobkovým listem, kuličkami pepře a nového koření dáme do hrnce. Krok 3: Zalijeme mlékem a pomalu zahříváme. Těsně před tím, než se mléko začne vařit sejmeme z ohně. Přikryjeme pokličkou a dáme stranou. Krok 4: Kapustu omyjeme, dáme do hrnce se studenou vodou, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme 2-3 minuty, slijeme a necháme okapat. Krok 5: Houby nakrájíme na plátky. Krok 6: Na pánvi rozpustíme Alsan (30 gr) či zahřejeme olej, přidáme houby a smažíme asi 10 minut, dokud nepustí vodu a ta se nevypaří. Krok 7: Přidáme rozmačkaný česnek, tymián, sůl a pepř a ještě asi dvě až tři minuty osmahneme. Krok 8: Troubu předehřejeme na 180°C. Krok 9: Vlašské ořechy, sezam a droždí rozmixujeme do konzistence strouhanky. Krok 10: Mléko s kořenovou zeleninou opět zahřejeme a poté přecedíme. Krok 11: Na pánvi zahřejeme 50gr Alsanu, přisypeme mouku a za stálého míchání asi 2-3 minuty osmahneme. Krok 12: Sundáme z ohně, přilijeme trošku ochuceného mléka a rychle kvrdláme metličkou, aby se nevytvořily hrudky. Postupně přiléváme další mléko a mícháme. Krok 13: Když je všechno mléko vmíchané do základu bešamelu, vrátíme na plotnu a opět zahříváme, mícháme, dokud nemáme hustý bešamel (stačí chvilička). Krok 14: Vmícháme hořčici, dochutíme pepřem a solí. Krok 15: Půlku bešamelu vmícháme do kapusty, 1/4 nalijeme na spod zapékací mísy. Krok 16: Navrstvíme první patro lasagní, na které nandáme kapustu. Pokryjeme další vrstvou lasagní, na tu nasypeme houby. Další patro lasagní potřeme zbytkem bešamelu a posypeme ořechovou směsí. Dáme do trouby zapéct asi na 30 minut.

Zveřejněno 26. 9. 2015

Poznámka autorky veganotic

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lasagne s houbami, kapustou a bešamelem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rn84

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lasagne s houbami, kapustou a bešamelem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rn84

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Marie Švarcová 1. 4. 2017 08:55
:yes: Jsem "masožravec" nebo spíš "všežravec" , ačkoli mám maso ráda nemusím ho mít každý den a ráda zkusím něco jiného. Moje vnučka je vegetariánka a i jí budu moci udělat podle Vašich receptů něco nového. Díky :-K

Tématické fráze:
lasagne s růžickovou kapustou, houbové lasagne veganské, nemusim vařit lasagne, lasaně s houbami

Suroviny:
těstoviny lasagne, žampióny, listy kapustové, česnek, tymián sušený, olej rostlinný, ořechy vlašské, semínka sezamová, droždí lahůdkové, mléko rostlinné, celer, cibule, bobkový list, koření nové koření, máslo rostlinné, mouka hladká, hořčice dijonská, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu