Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládový cheesecake

Tento vynikající čokoládový cheesecake připravíme bez živočišných produktů. Na náplň použijeme doma vyrobený sýr z kešu oříšků a vegan jogurtu, který necháme zakysat. Upečený a vychladlý cheesecake ozdobíme šlehačkou z kokosového mléka, čokoládou a ovocem.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

veganotic veganotic

Náročný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 60 min bez doby kysání

130 min (70 min příprava + 60 min tepelná úprava, bez doby kysání)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie48 459 kJ /
11 582 kcal
Bílkoviny220,07 g
Tuky704,39 g
Vláknina83,33 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 307 mg
Sůl0,89 g
Sacharidy1 028,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předem namočíme kešu oříšky na 8 hodin do vody. Kokosové mléko, které použijeme na ozdobu, dáme před přípravou na noc do ledničky. Krok 2: Namočené kešu slijeme a spolu s jogurtem, necelým hrnkem vody a větší špetkou soli dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Pokud nemáme výkonný mixér, postupujeme po troškách, výsledná směs musí být úplně hladká. Když mixér přeplníme, nevytvoří se vír a mixování bude obtížnější. Mixujeme, dokud to není úplně hladké. Krok 3: Poté směs přelijeme do čisté mísy, přikryjeme utěrkou a necháme při pokojové teplotě 48-55 hodin kysat. Můžeme průběžně ochutnávat, dokud nedosáhneme požadované nakyslé chuti, v zimě to trvá asi těch 55 hodin. Krok 4: Poté výsledný kešu sýr přendáme do dobře uzavíratelné nádoby a skladujeme v lednici. Krok 5: Troubu vyhřejeme na 180 °C a formu na dort lehce vymažeme olejem. Krok 6: Nejdříve připravíme korpus: lískové ořechy, mouku, cukr a kakao dáme do mixéru a rozmixujeme. Přidáme olej a opět promixujeme, nakonec po částech přiléváme rum, dokud nemá korpus takovou konzistenci, že když část těsta stiskneme mezi prsty, zůstane kompaktní. Krok 7: Poté rozprostřeme těsto na dno dortové formy, dobře vytlačíme po celém spodku (například skleničkou či rukama). Na náplň odměříme 3 a 1/4 hrnku kešu sýra, přidáme cukr a opět rozmixujeme v mixéru dohladka. Krok 8: Přidáme ostatní ingredience (kypřicí prášek do pečiva nejdříve dobře rozmícháme ve škrobu) a zase mixujeme. Krok 9: Náplně je docela hodně, takže pokud nemáme obří mixér, budeme muset postupovat opět po částech. Když je náplň úplně hladká, přelijeme ji do dortové formy, uhladíme a dáme do trouby. Pečeme asi 1 hodinu, dokud není povrch suchý. Krok 10: Necháme úplně vychladnout při pokojové teplotě, poté přendáme do lednice a před podáváním necháme nejméně 8 hodin odležet. Krok 11: Na kokosovou šlehačku: kokosové mléko vyndáme z ledničky, otevřeme, vylijeme vodu a lžící vybereme ztuhlou kokosovou smetanu. Našleháme šlehačem, můžeme přidat vanilku, agáve sirup či jiná dochucovadla dle chuti, ale není to nutné. Navrstvíme na cheesecake. Krok 12: Před podáváním je dobré nechat ho asi půl hodiny při pokojové teplotě, aby z chladu trochu povolil.

TIP: Kokosové mléko a jeho využití v kuchyni

Zveřejněno 26. 9. 2015

Poznámka autorky veganotic

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládový cheesecake

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wvV1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládový cheesecake

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wvV1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (1)

Ten dort je krásný:yes:

Tématické fráze:
čokoládový cheesecake, cheascace, čokoládový cheesecake recept, čokoládový cheesecake top recepty, recept na čokoládový cheesecake, cheesecake čokoladovy, čokoladovy cheescake, cokoladovy chesecake, čokoladový chescake, cheesecake recept, cheesecake top recepty, zdravý čokoladovy cheesecake, cheesecake z kokosového mléka, bezlepkovy čokoladovy cheesecake, čokoládový chessecake, čokoládový cheesscake, cheesecake čokoláda, cheascace s ovocem, cheesecake s jogurtem, cheascace tvarohový

Suroviny:
oříšky kešu, jogurt vegan, cukr, mléko kokosové, čokoláda na vaření, sirup javorový, škrob kukuřičný, kypřící prášek do pečiva, extrakt vanilkový, sůl, ořechy lískové, mouka špaldová hrubá, cukr, kakao, olej, rum, mléko kokosové, vanilka, sirup agávový, ovoce, čokoláda

Přidat fotografie receptu