Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovička na česneku

Vepřová krkovice je chutné a šťavnaté maso, které lze upravit všemi možnými způsoby a vždy si na ní pochutnáte. Sama o sobě je krkovička plná chuti, a proto nepotřebuje žádné složité dochucení. Zasypte jí česnekem, upečte v troubě a získáte výborný oběd téměř bez práce.

Hodnocení receptu je 5,0 (52×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 488 kJ /
356 kcal
Bílkoviny3,96 g
Tuky29,92 g
Vláknina7,84 g
Cholesterol 27 mg
Sodík 12 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy16,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme, nakrájíme a rozprostřeme na dno pekáčku. Na ni rozložíme osolené a okořeněné plátky krkovičky. Krok 2: Česnek oloupeme, nakrájíme a zasypeme jím maso v pekáčku. Přidáme lžíci sádla, podlijeme trochou vody a pečeme dozlatova. Krok 3: Jako příloha je vhodný vařený brambor nebo bramborová kaše.

TIP: Jak skladovat česnek, aby vydržel co nejdéle lahodný a voňavý

Zveřejněno 7. 4. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička na česneku

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wjr1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička na česneku

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wjr1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (36)

Dnes k obědu s bramborovou kaší a moc jsme si pochutnali. Určitě bude brzy repete. :-K:yes:

Dobrý den recept mě velmi zaujal chci se jen zeptat pečetě zakryté nebo odkryté ?:-8

Cukr44: Odkryté :-)

Já když peču krkovici tak ani nenaklepavam a ani nepředsmažuji, je to zbytečné, a je vždy skvělá.
Proč mě ani nepřekvapuje Casinova neotesanost..........

Zuzana: Já ji někdy nenaklepávám proto, že ji dělám v pomalém hrnci, jinak většinou ano.

Ahoj chtěl bych tento recept zkusit zitra.Jen mam dotaz, naklepali jste maso dopředu? A co kdybych maso nejdřív osmahl na pánvi aby se zatáhlo, a pak ho dal teprve péct? Díky za odpověď ☺

casino: no jaký jsi zas "můdrý"8-(

Zobrazit 2 starší odpovědi

:yes::yes: v jednoduchosti je krása i chuť <3

Jak dlouho a na kolik stupňů pečeme? 200°C, cca 1,5 hodiny?

Jirka: Správně :-). Pokud člověk nikam neodejde a malinko hlídá, co peče, mělo by to vždy dopadnout dobře :-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

Vypadá luxusně-ukládám a udělám na víkend.:yes: ;-)

Lenchula:potri medom a uvidíš

Dnes bylo k obědu, vynikající:-p, jako přílohu jsem udělala opečené brambory.:-K Posílám bodíka

Hedwika: super!:-)

bara.it: díky Báro!!

Jana Remkova: Ivana79 dotáhla vynikající receptík k dokonalosti: naházela vše do jednoho kastrolu:yes::yes::yes:. Díky Vám, milé dámy, móóóc jsme si pochutmali:-*:-*:-*

Janinko - tak jsem zase jednou sahla po tvem receptiku a bylo mi predem jasne, ze je to nase krevni skupina - a nespletla jsem se. Uz pribiha bodik :yes:18:yes: a davam taky fotku meho dila:-K

ella1::-D:-D:-D:-D:-D:yes:

v náhodných se m i tohle objevilo a to je skoro deset večer ;-(na noc hrozná představa si to nedat teda....dieta nedieta,mít to doma v kastrolu,už to ohřívám....:yes:

Lenchula: Díky!! Příště se to určitě povede, stačí ke konci, pokud máš zapnout gril, nebo horký vzduch na cca 5 min.;-)

Tématické fráze:
krkovice na česneku, krkovička na česneku, vepřová krkovice na česneku, pečená krkovice na česneku, recept na krkovícku, jak upravit krkovičku, jak upéct krkovici, jak upéct krkovičku, recepty z krkovičky, recept z krkovičky, pečeme krkovičku, vepřová krkovička na česneku, jak upravit krkovici, krkovička, vepřové krkovice na česneku, na česneku, pečeme krkovici, pečeme vepřovou krkovici, jak upravit vepřovou krkovici, pečená krkovička na česneku

Suroviny:
krkovice vepřová, česnek, sádlo, cibule, koření, sůl, sádlo, voda

Přidat fotografie receptu