Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňový guláš

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Mama v kuchyni Mama v kuchyni

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 222 kJ /
531 kcal
Bílkoviny102,96 g
Tuky6,84 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 396 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy12,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Příprava tohoto guláše se vlastně v zásadě neliší od přípravy toho klasického (jen já nepoužívám mouku k zahuštění, jako se to v českých domácnostech často dělá). Krok 2: Na trošce tuku osmahneme cibuli - krájím ji klidně i docela nahrubo, neboť základ stejně mixuji, aby se tak šťáva hezky zahustila. Když cibule začne chytat barvu, přidáme na kostky nakrájené a okořeněné hovězí maso a dýni (taktéž na větší kostky nakrájenou). Krok 3: Společně orestujeme, zaprášíme mletou paprikou a podlijeme vodou - tolik, aby bylo vše ponořené, ale rozhodně ani o kapku víc. Krok 4: Vaříme do změknutí masa, což trvá většinou něco přes hodinku. Nakonec vybereme maso a část dýně, a zbytek společně rozmixujeme. Dýně a cibule omáčku zahustí a nebudete už potřebovat žádnou jinou (nezdravou) variantu. Krok 5: Pokud si s gulášem chcete vyhrát, vyduste několikrát až do základu a znovu podlévejte, chytne tak krásně tmavou barvou. Pokud jste zvyklí, klidně přidejte rajský protlak, česnek, majoránku, kmín či cokoliv jiného, čím guláš rádi dochucujete.

Zveřejněno 23. 9. 2015

Poznámka autorky Mama v kuchyni

Tento i mnoho dalších mých receptů najdete na: www.facebook.com/mamavkuchyni

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňový guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jr8P

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňový guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jr8P

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Mama v kuchyni:
No, tejaja: se možná překlepla:-) ale proč vy se vědomě uchylujete k takovému výrazivu, he?:-/

Rcp bych rád vyzkoušel, ale od jisté doby používám tlakáč pouze na humatu;-):-D

casino: Vegani ať si tam dají klidně jen dýni (mimochodem, u nás se v rodině tradičně dělá guláš i kedlubnový a světě div se, i pod tímto názem se skrývá maso + kedlubna). A myslím, že dobře rozumíte, co chtěla Tejaja vyjádřit, takže je trochu trapné chytat ji na překlepech. To se mi taky nepíčí.

tejaja:
Co že se vám recept? Příčí, nebo páči?:-D;-)
Já rcp otevřel až po vašem komentáři, protože už samotný název, jako všežravci, sa mi nepáči:-/ A dokážu si živě představit jak se asi tváří vegani, když rcp otevřou...

Mama v kuchyni: Ja to robím tak, ak potrebujem do papiňáku niečo neskôr pridať, že ho zoberiem zo sporáka, pustím naň studenú vodu, a po pár sekundách para skondenzuje a papiňák sa dá otvoriť, Doložím, čo treba, zavriem, a hneď s ním späť na naplno pustený sporák. A zase trvá pár sekúnd, kým začne hrniec syčať, stiahnem plyn a varí sa to ďalej.;-)
Ale recept sa mi píči, dyne mám, tak možno vyskúšam. ;-)

tejaja: To rozhodně. Ne že by mě to nenapadlo, ale vařila jsem v papiňáku a ten se těžko otevírá uprostřed vaření. Navíc výhoda toho je, že to pak víc pojme té dýně co se chuti týče ;-)

Mama v kuchyni: Ja nevravím, že švindľuješ. :-) Ja by som radšej rezala dyňu na menšie kocky a dala ich variť neskôr. :-) ale je to na každom, však? ;-)

tejaja: Chce to opravdu krájet na větší kostky, je jasné, že dýně se vaří daleko rychleji a bude dost měkká, ale tvar to jak vidíš udrželo a zůstaly mi opravdu kostky, nešvindluju ;-)

Po hodine dusenia ti ostanú takéto kocky dyne? Za ten čas sa dyňa rozvarí. :-/

Tématické fráze:
dýňový guláš, dynovy gulas recept, guláš z dýně, dynovy gulas bez masa, dýňový guláš top, recept na dynovy gulas, recept dýňový guláš, dynovi guláš, guláš dyňový, gulas z dyne vegan, dynovy guláš s hovezim, dý ový guláš recept, pica z dýně, dyne jako zahustit guláš, dýňévý guláš recept, guláš z dýně hokaido, dyne gulas, gulaš dýně recepty, guláš s z dýně, dinovigulas

Suroviny:
dýně hokkaido, kližka hovězí, cibule, olej, paprika sušená sladká, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu