Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Napité kuře a kralík

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MartinZ105 MartinZ105

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie143 kJ /
34 kcal
Bílkoviny0,98 g
Tuky0,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králíka naporcujeme - odřežeme zadní i přední nohy, hřbet a hrudní koš, použijeme jen nohy a část hřbetu, zbytek užijeme na polévku nebo necháme zamrazit na později. Krok 2: Přední nohy dáme do větší mísy, zadní nohy vykostíme a maso nakrájíme na kostky a vložíme do mísy. Kuřecí stehna stáhneme z kůže a přidáme do mísy, toto celé zakapeme worchestrem, sójovkou, přidáme lžíci hořčice a dobře promícháme. Krok 3: Dále oloupeme a nakrájíme cibuli na měsíčky, oloupaný česnek nastrouháme na jemno a společně s cibulí vložíme do mísy s masem. Opět dobře promícháme a necháme uležet. Krok 4: Poté vložíme do zapékací mísy a celé zalijeme pivem tak, aby bylo 95 % směsi ponořené, mísu zakryjeme víkem a vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů a pečeme 90 minut.
Poté mísu odkryjeme, maso jemně promíchneme a vložíme nezakryté zpět do trouby, kterou zmírníme na 100 stupňů a necháme dojít cca 30 minut. Krok 5: Mezitím klasicky uvaříme brambory, které poté scedíme, do hrnce se zemáky dáme kus másla a trochu mléka a celé rozmačkáme na kaši.

Zveřejněno 26. 9. 2015

Poznámka autora MartinZ105

Pivo sem použil 11% a maso jsem nesolil.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Napité kuře a kralík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/okZ3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Napité kuře a kralík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/okZ3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
přední a zadní mléko, jak zamrazit marinovaného králíka, zapékací mísy s víkem na kuře, králìk ragú

Suroviny:
králík, stehno kuřecí, cibule, hořčice, omáčka worcesterová, omáčka sojová, pivo světlé, brambory, mléko, máslo

Přidat fotografie receptu