Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Výborné těsto na pizzu (používané už 20 let)

Hodnocení receptu je 4,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivanhoe111

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 613 kJ /
2 059 kcal
Bílkoviny63,50 g
Tuky31,30 g
Vláknina18,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,21 g
Sůl8,00 g
Sacharidy371,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnku rozdrobím droždí a smíchám s lžičkou cukru. Poté čekám až to zkapalní. Krok 2: Mezitím si odvážím 500 g hladké mouky, přidám sůl a 2 lžíce olivového oleje-pak si odměřím 250 ml vlažné vody. Krok 3: Když už droždí s cukrem teče, tak vše vypracuji do bochánku( pokud těsto lepí, přidám trocha mouky (mně se to ještě nestalo) a přikryté v teplejším prostředí nechám kynout asi 40 minut. Krok 4: Rozdělím nakynutý bochan na dvě části a vytvořím dva menší bochánky, které ještě nechám kynout asi 15 minut. Krok 5: Poté uválím obdélník, který se vejde akorát na pečící plech -několikrát těsto propíchnu vidličkou a pak už dávám rajčatovou pastu a to ostatní. Krok 6: Já osobně peču na dvakrát při 230 stupních cca 14 minut, dokud nejsou okraje do zlatova.

Zveřejněno 26. 9. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výborné těsto na pizzu (používané už 20 let)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qmQG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výborné těsto na pizzu (používané už 20 let)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qmQG

Marie

Komentáře (9)

Těsto výborné a když se vyválí natenko, tak krásně křupavé, potřebovala jsem rychle nějaké zakousnutí pro neohlášenou návštěvu a povedlo se

Výborné,skvělé dělala jsem včera neměla jsem normální kvasnice tak jsem dala sušený a povedlo se moc chutné a měkoučké i dnes při opětovném ohřátí v troubě!!!!<3<3<3:yes:

Cesto je skutočne výborné, veľmi dobre sa s ním pracuje.
mariana. : Pokiaľ použijem vodu, nie mlieko, a nedám tam vajce, ktoré do pizzy nepatrí, tak to nie je vôbec buchtové.
Laďka: Tenké je také, aké ho vytiahnem. Dávala som na veľký plech (robila som z polovičnej dávky, takže len jeden, 32x40 cm) a preto bolo po upečení tenké a chrumkavé. ;-)

Dělám hodně podobné těsto, jen místo vody mléko a oleje 150 ml, vyjde mi to na 2 celé plechy

taky dělám pizzu z podobného těsta bez vajíčka.
Mariana měla možná na mysli výslednou konzistenci upečeného těsta - ano toto těsto je měkké "jako buchtové". Není to tenké a křupavé těsto jako z pizzerie.
Ještě poznámka - recept je zařazen v kategorii Domácí pekárna, ale o té v textu není žádná zmínka. Nebyla by lepší - když už se recept jmenuje ... na pizzu - dát do Pizza ?

Chuchu: nepochybně dva bochánky - dvě pizzy - dvakrát pečení;-)

Prosím, nerozumím - peču na 2x při 230 stupních cca 14 min, jak je to myšleno?

mariana.: proč myslíš? Mám hodně podobný recept, možná trochu víc oleje a hodně méně droždí. Ale jinak je:yes:

To je trošku buchtová pizza, ne?

Tématické fráze:
buchtová pizza, recept na výbornou těsto na pizzu, recept na vybornou pizzu, těsto na pizzu, výborný recept na pizzu, těsto na pizzu recept, buchtové těsto na pizzu, těsto na výbornou pizzu, buchtova pizza recept, vyborne cesto na pizzu, tenké těsto na pizzu, cesto těsto na pizzu, pizza těsto, pizza buchtova, vyborny recept na pizza, těsto na pizzu s vajickem, vybone testo na pizzu, recept na těsto na pizzu, výborný recept pizza, výbrné těstp na pizu

Suroviny:
mouka hladká, droždí, olej olivový, sůl, cukr, voda

Přidat fotografie receptu