Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švédský princeznin dort

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

veganotic veganotic

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 375 kJ /
2 241 kcal
Bílkoviny24,56 g
Tuky161,02 g
Vláknina6,29 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 197 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy170,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V dortové formě upečte vanilkový korpus dle receptu. Krok 2: Po úplném vychladnutí rozkrojte korpus na dva silnější a jeden tenčí plát (případně na tři silnější a jeden tenčí). Krok 3: Připravte si kulatou mísu (logicky takového tvaru, jaký chcete aby měl dort) a vyložte jí potravinovou fólií tak, aby přečuhovala ze všech stran. Nejtenčí plát korpusu opatrně vtačte do mísy a vytvarujte. Krok 4: Připravte šlehačku a krém. Krok 5: Kokosové mléko vyndejte z lednice a ze spodní strany udělejte do plechovky dvě díry. Nechte vytéct kokosovou vodu (pokud by náhodou tekla hustší bíla tekutina, vraťte mléko do lednice - není ještě plně ztuhlé). Krok 6: Plechovky poté otevřete a ztuhlý mléčný tuk přendejte do mísy (pro snazší přípravu dejte mísu, ve které budete šlehat a metly šlehače před přípravou do mrazáku). Krok 7: Začněte šlehat na nízký stupeň otáček, pomalu přidávejte a šlehejte, dokud šlehačka není hustá, nadýchaná a krémová. Krok 8: Přidejte necelou lžíci citronové šťávy, cukr moučka a vanilku dle chuti, vešlehejte též ztužovač, pokud ho používáte. Krok 9: V jiné míse vyšlehejte dle návodu vanilkový puding s mlékem, příp. dle chuti doslaďte cukrem a dochuťte vanilkou. Na jeden dort stačí pouze cca 1/3 pudingu z celého balení. Krok 10: Odeberte tedy zhruba třetinu pudingu a vyšlehejte ho s trochou hotové kokosové šlehačky (dělám to od oka a dle chuti, prostě přidávejte jedno, druhé či třetí (cukr), dokud nebudete spokojení). Krok 11: Plát korpusu v míse pokapejte amarettem a naplňte kokosovou šlehačkou (použijte všechnu). Krok 12: Přiklopte dalším plátem korpusu a opět pokapte amarettem. Na tento korpus dále navrstvěte pudingovo-šlehačkový krém. Krok 13: Poslední plát korpusu opět pokapte likérem, namažte marmeládou a namazanou stranou přiklopte na pudingový krém. Pokud jste korpus rozkrojili na 4 díly, můžete postupovat např. podle tohoto schématu. Krok 14: Přes spodní (horní) stranu dortu natáhněte fólii a nechte dobře ztuhnout v lednici (ideálně přes noc). Krok 15: Před vyndáním z lednice si připravte marcipán a "podkladový" krém. Krok 16: Zbytek pudingu vyšlehejte s trochou Alsanu či ztuhlého kokosového oleje (pokud máte rádi kokos), přidejte cukr moučka aby byl krém sladší a tužší. Krok 17: Marcipán obarvěte (trochu barvy dejte doprostřed hroudy marcipánu a pak hněťtě a hněťte a hněťte, dokud není barva taková, jakou chcete) a vyválejte na placku o tloušťce cca 3 mm (nezapomeňte si plochu SILNĚ podsypávat moučkovým cukrem). Krok 18: Krém opatrně vyklopte na podnos, na kterém budete dort podávat, a pomažte ho Alsano-pudingovým krémem (zahlaďte dokonale všechny nerovnosti, jinak to bude i pod marcipánem vidět!). Krok 19: Vyválený marcipán namotejte na váleček (posypaný moučkovým cukrem) a přemístěte na dort. Krok 20: Rukama uhlazujte, dokud dort není pěkně hladký. Krok 21: Zbytek marcipánu odřežte a očištěte podnos kolem dortu. Krok 22: Ozdobte čokoládovou polevou a květinami, kolem dolního okraje můžete uvázat mašli. Uchovávajte v lednici a před podáváním posypte moučkovým cukrem.

Zveřejněno 30. 9. 2015

Poznámka autorky veganotic

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švédský princeznin dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OzPL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švédský princeznin dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OzPL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Krásný dortík:yes:, takový slaďoučký

:-O krásný :yes:

Něžná krása :yes:

Tématické fráze:
švédský mandlový dort, švédský dort, vegansky dort recept, princeznin dort, veganský dort, švédsky mandlovy dort recept, recept princeznin dort, veganský mrkvový dort, švédský dort recept, veganský dort recepty, veganský korpus na dort, švédský dort s marcipánem, princeznin dort recept, švédská jablečný dort, recept na vegansky dorty, recept na princeznin dort, biovegan loc:cz, švédský ořechový dort, veganský marcipán recept, nejlepší princeznin dort

Suroviny:
korpus vanilkový, mléko kokosové, cukr moučkový, vanilka, šťáva citronová, ztužovač šlehačky, pudink vanilkový, mléko mandlové, cukr moučkový, vanilka, amaretto, marcipán, džem malinový, poleva čokoládová, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu