Točený dort s marcipánovou šlehačkou
Tento recept je pro ty, kdo nemají času nazbyt nebo jednoduše nemají shůry danou trpělivost nebo nadání na piplání se a zdobení s dortem. Velmi jednoduchý a nenáročný dortík se bude líbit i dětem. Po rozříznutí je pruhovaný jako zebra!
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 444 kJ / 1 540 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,04 g |
Tuky | 43,48 g |
Vláknina | 14,90 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 359 mg |
Sůl | 0,95 g |
Sacharidy | 232,70 g |
Postup přípravy
Žloutky našleháme s oběma cukry do pěny, přidáme ostatní a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Krok 2: Těsto rozetřeme na pečicí papír a v předehřáté troubě na 180-200 °C pečeme asi 8 minut, až se těsto na dotek prstu nelepí. Upečený korpus překlopíme na jiný plech a stáhneme z těsta papír. Krok 3: Vychladlý plát těsta si změříme a po délce rozřízneme na 4 stejně široké pruhy (cca 7 cm). Krok 4: Šlehačku vyšleháme dotuha společně se ztužovačem a pak do ní lehce vmícháme nahrubo nastrouhaný marcipán. Krok 5: Pruhy těsta pomažeme šlehačkou po celé délce i šířce. Krok 6: První pruh opatrně stočíme do roličky a postupně navíjíme a napojujeme další pruhy. Pak postavíme na podnos a ozdobíme.
Zveřejněno 7. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Točený dort s marcipánovou šlehačkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JZQJ
Moje poznámka
Točený dort s marcipánovou šlehačkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JZQJ
Nejnovější recepty
Polévka z rybího filé s koprem
Přidáno před 4 hodinami
Rybí polévka s kurkumou
Přidáno před 5 hodinami
Krémová rybí polévka se smetanou
Přidáno před 5 hodinami
Rybí polévka Halászlé
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 7 hodinami
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nepečený zebra dortík
MPetra před 1 hodinou
Špenátová polévka se smetanou
Jasek před 4 hodinami
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 9 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 9 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 11 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 12 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 12 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 13 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik 20. 11. 2024 21:58
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. 20. 11. 2024 20:51
Tématické fráze:
brněnský dort,
jak ozdobit dort,
piškotové těsto na dort,
recept na brněnský dort,
šlehačkový dort recept,
brnensky dort video,
brněnský dort recept,
marcipánové ozdoby na dort,
brněnský dort postup,
jak jednoduše ozdobit dort,
jak ozdobit dort marcipánem,
puntíkatý dort,
zdobení šlehačkou,
zdobení dortů marcipánem,
potahování dortu marcipánem,
metrovy dort,
jak pracovat s marcipánovou hmotou,
marcipánová poleva,
šlehačkový dort s marcipánem,
dort malinový s marcipánem recept
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
kakao,
mouka polohrubá,
moučka škrobová,
prášek do pečiva,
smetana ke šlehání,
ztužovač šlehačky,
marcipán
Komentáře (36)