Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažená krkovička v županu

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

chicken

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 70 min

70 min (70 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 116 kJ /
2 896 kcal
Bílkoviny175,12 g
Tuky180,71 g
Vláknina46,98 g
Cholesterol 948 mg
Sodík 5,52 g
Sůl12,80 g
Sacharidy118,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Usmažený řízek v troj nebo pětiobalu necháme vychladnout, zatím uvaříme oloupané brambory do měkka. Krok 2: Připravíme si salát - já jsem smíchal pokrájené pekingské zelí, rajčata, papriku, na tenké plátky postrouhané menší žampiony a nastrouhanou mrkev. Krok 3: Zalil několika lžícemi panenského olivového oleje, zasypal lžičkou soli, třemi lžičkami cukru, špetkou čerstvě mletého pepře a přestříknul asi dvěma lžícemi tmavého balzamikového octa, nakonec vsypal petrželku. Krok 4: Pak položíme usmažené řízky na talíř nebo mísu, potřeme je na vrchní straně rajčatovým protlakem nebo kečupem, na něj položíme tenké plátky žampionů a hustě zasypeme strouhaným parmazánem nebo jiným chutným tvrdým sýrem. Krok 5: Pak dáme do mikrovlnky a necháme dvě minuty rozpouštět sýr, až udělá krustu a náplň změkne. Krok 6: Na talíř dáme spolu se salátem a bramborami maštěnými máslem.

Zveřejněno 4. 10. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažená krkovička v županu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JrYo

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažená krkovička v županu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JrYo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

casino:Záleží na tom, koľko rokov tie "ptačí prsa" majú:-D:-D:-D:-D
Chicken, myslím si, že je podstatne jednoduchšie vyprážať rezne na pekáči v rúre,trvá to síce dlhšie ako na panvici, popritom robiť šalát, keď sú rezne hotové ,posypať syrom a všetko je hotové zároveň, bez použitia mikrovlnky. Tá je vraj na naše zdravie nie príliš vhodná. A nerozumiem tomu, prečo treba rezne nechať vychladnúť:-? Kvôli potieraniu pretlakom:-?

Já bych asi křupavý řízek už ničím "nevylepšovala" a ten salát bych dala zvlášť do misky.

No, já kdybych dal řízek do MW, tak troj nebo pětiobal přestane být chrumkavý:-//
...a chrumkavý obal? Tak ten já tůůůze rád:-)

(ach přírodo... Jak může někdo klást na roveň SMAŽENOU krkovičku a ptačí prsa?:-O

Tématické fráze:
smažená krkovíčka, smažená krkovice, recept na smaženou krkovice, krkovička a pekingské zelí, smaženav krkovička z trouby, krkovicka vzupanu, smažená krkovička, smažená krkovička recepty, smažená krkovice v troubě, jak usmažit vepřový řízek do měkka, smažená krkovice\\, krkovička smažená

Suroviny:
krkovice vepřová, vejce, mouka hladká, strouhanka, parmazán, protlak rajčatový, žampióny, zelí pekingské, rajče, lusk paprikový, mrkev, žampióny, ocet balsamiko, olej olivový extra virgin, sůl, cukr, pepř, nať petrželová

Přidat fotografie receptu