Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sebevražda - panenka

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

casino casino

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 207 kJ /
1 962 kcal
Bílkoviny95,20 g
Tuky175,20 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 452 mg
Sodík 1,78 g
Sůl4,40 g
Sacharidy1,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smísíme a našleháme suroviny na omáčku. Krok 2: Vychlazené maso očistíme a nakrájíme na co nejtenčí plátky.

Maso rozložíme na talíře po celé ploše (bez překrývání), dobře osolíme, nalijeme na ně omáčku (kapáním z polévkové lžíce vytváříme nepravidelné obrazce) a posypeme nakládaným pepřem.

Podáváme s bílým pečivem.

Poznámka:
Prý to není profesionální, ale plátky masa lze zlehka naklepat (mezi foliemi)

Zveřejněno 4. 10. 2015

Poznámka autora casino

Zdroj (upraveno):

http://www.labuznik.cz/recept/sebevrazda/

V původním receptu stojí psáno:

"Na vlastní nebezpečí, stejně jak u klasického tataráku!!! Ale kdo nezkusil…"

*****

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sebevražda - panenka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X27m

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sebevražda - panenka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X27m

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

tejaja:to byste se divila, ohledně jídla mam dost srandovny život a syrove maso i ryby jím. Ale rozhodně ne ve formě tlustých špalku z vepřového polité majonezou s mlíkem-to je spís snaha být moderní ale trošku nevydařene

casino:
Tak:-)
No, chtěl jsem napsat, že mi prodali dvacetidekový švonec (po našom = kousek, zbytek), ale abych nebyl za příliš velké hovado, tak píšu: 20dkg zbytek:-8;-):-D
Připravil jsem z toho 3 porce. Na úvodním obrázku je na talíři 60g masa, tedy taková předkrmová chuťovka. MAKRONKY říkaly že si také pochutnaly, akorát se nemohly dosolit, tak jsem to dopsal do surovin:-)

casino:;-):-)

maris:
Hovězí?
No jo, no, i to tu je:-)
http://www.toprecepty.cz/recept/45003-carpaccio/

Já bych určitě upřednostnila hovězí maso, ale proč ne vepřové;-). Syrové vepřové, ale mleté / škrábané ? / jsem kdysi měla v Německu, je to v podstatě vepřový tatarák a říkají tomu Hackepeter:-)

mika59:
Ano, máte pravdu, je to nahrubo:-8
To byl první pokus, jen na zkoušku, zda je to vůbec jedlé;-)
Fčíl jsem přidal druhý obrázek... Nekoresponduje s receptem (mletý pepř) ale maso už je krájené trošku natenčejc;-)

Nicméně, chvátám k řezníkovi pro panenku! Jednak jsem na ni dostal chuť:-p druhak to nechám MAKRONKY znovu nafotografovat:-)

Já bych určitě vyzkoušela, ale na mně je to moc hrubé. Plátky musí být úplně tenké jako list, proto se to částečně zamrazí a potom to jde krásně naplátkovat. Líbí se mi to ;-)

Klasický tatarák nám chutná, tohle vypadá zajímavě, tudíž to chce zkusit. Jelikož na tataráku ujíždíme už drahně let a žádné tasemnice ani jiné potvůrky nás nepotrefily, tak i nadále se jich nebojím ;-):-D:-p:yes:

Domi: V postupe máte napísané, že mäso sa krája na čo najtenšie plátky. A to mlieko, 2-3 lyžice, to je na to, aby sa majonéza zriedila, pretože tá je veľmi hustá.
Nepleťte tu pásomnice a iné parazity, je to web kuchársky, nie parazitologický. :-) Mimochodom, asi žijete v predstave, že každé mäso, každý kúsok, je napadnutý parazitmi. Škoda, nemáte srandovný život. ;-)

Surovú panenku som ešte nejedla, ale ochutnať by som chcela. Vyzerá to veľmi dobre a v kombinácii so zeleným korením :yes:

asi máte rád tasemnice :-) a pokud vím, syrové maso ala carpiacco se má krájet na tenké plátky! původně jsem myslela že to je fotka pred opečením nějakych naklepaných medailonků....jo, a ta omáčka s mlíkem??!! proste tohle neee

Tématické fráze:
hovězí panenka, panenka recept, hovězí panenka recepty, hovězí panenka recept, tatarák z vepřové panenky, hackepeter, recept na hovězí panenku, recepty z hovězí panenky, recept hovězí panenka, panenka recepty, recepty z panenky, recepty hovězí panenka, tatarak z panenky, recepty panenka, top recepty z panenky, jak vypadá hovězí panenka, tasemnice z veprove panenky, recepty z panenky hovězí, tatarak z veproveho masa, hovezi pa

Suroviny:
panenka vepřová, sůl, pepř zelený sterilovaný, majonéza, omáčka worcesterová, šťáva citronová, mléko, sůl, pepř bílý mletý

Přidat fotografie receptu