Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládový dort bez mouky - božská Nemesis

Hodnocení receptu je 4,3 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

masa603

Náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 16

16

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie49 528 kJ /
11 838 kcal
Bílkoviny157,66 g
Tuky803,72 g
Vláknina57,00 g
Cholesterol 4,63 g
Sodík 1,45 g
Sůl2,97 g
Sacharidy964,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve velkém hrnci rozpustíme 8 čokolád s máslem, v míse ušleháme žloutky s cukrem. Přidáme do čokoládové hmoty v hrnci, potom ušleháme bílky a přidáme také k hmotě. Krok 2: Formu o průměru 26 cm (klidně i 28 cm), vysypeme cukrem/kokosem (preferuji kokos), vlijeme 3/4 těsta a dáme péct na 160 stupňů (horkovzduch) cca 80 min, pro lepší efekt doporučuji péct v parní lázní (dát do trouby plech s vodou). Krok 3: Dort v troubě naběhne, po vytažení splaskne.
Nalijeme zbylou 1/4 syrového "těsta", dort bude krásně vysoký (stejně jako ráfek).
Pak polijeme smetanovou polevou, dáme vychladit - nejlépe do druhého dne.

Já dort pekla jako narozeninový, tak jsem jej nazdobila marcipanovými růžemi a profiterolkami (větrníčky).

Lze udělat i nižší verzi - méně svátečnější (viz obrázek v detailu), postup stejný a surovin méně - 250 g másla, 400 g čokolády, 200 g cukru (u menší verze dávám více cukru), 9 vajec, poleva stačí i z jedné tabulky a smetana 120 ml.

Zveřejněno 11. 10. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládový dort bez mouky - božská Nemesis

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jNOW

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládový dort bez mouky - božská Nemesis

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jNOW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

qvladka: ta 1/4 syrová se nalije, a už se dort nepeče, nechá se vychladnout, a poté vychladit v lednici

nějak mi není vůbec jasné, proč se jedna čtvrtina těsta leje na upečený korpus a jestli a jak dlouho se to ještě pak peče

qvladka:
No, provedení připomíná Šalamounovy řezy
Tam se ale k polití upečeného korpusu používá část těsta odložená bokem PŘED přidáním vajec :-)

teda ten vypada skvele :)

Máte skvělý recept? Podělte se o něj!

Přidat recept

Právě bylo uvařeno

Tématické fráze:
čokoládový dort bez mouky, čokoládový dort bez mouky a cukru, dort z kokosové mouky, cokoladovy dortik nemesis, čokoládový dort z hořké čokolády, kokosovo čokoládový dort, dort bez mouky a cukru, dort z hořké čokolády recept, cokoladovy dort s kokosem, marsalek cokoladovy dort bez mouky, čokoládový dort bez mouky a se smetanou, čokoládový dort bez mouky top recepty, čokoládový dort bez cukru, dort bez mouky z másla vajec čokolády a smetany, dort s kokosem a hořkou čokoládou, dort z hořke čokolady bez mouky, coko dort bez mouky, top recepty bez mouky, čokoládový dortík bez mouky, cokoladovy dortik bez cukru a mouky

Suroviny:
čokoláda hořká, cukr, vejce, máslo, cukr, čokoláda mléčná, čokoláda hořká, smetana ke šlehání

Přidat fotografie receptu