Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechová náplň (nejlepší, co znám)

Ořechová náplň se skvěle hodí do buchet, koláčů, šátečků, závinů (štrúdlů) a mnoha dalších moučníků. Každá zkušená kuchařka má oblíbený recept, za který by dala ruku do ohně. Pokud jste ještě ten svůj nenašli, vyzkoušejte náš prověřený. Třeba se trefíme do vkusu a vy tak získáte svůj rodinný poklad.

Hodnocení receptu je 4,9 (56×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 487 kJ /
2 507 kcal
Bílkoviny52,94 g
Tuky167,50 g
Vláknina15,60 g
Cholesterol 12 mg
Sodík 88 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy173,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce nalijeme mléko a přivedeme ho k varu. Krok 2: Ořechy umeleme najemno. Krok 3: Ořechy spaříme vařícím mlékem a přimícháme piškoty, med, cukr, rum a bílek. Krok 4: Náplň je velice dobrá, tvárná a i v pečivu drží tvar.

TIP: Jak uskladnit vyloupané vlašské ořechy

Zveřejněno 11. 10. 2015

Poznámka autorky cathleen

Další moje recepty na Pekárnománii -> http://www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechová náplň (nejlepší, co znám)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kNOx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechová náplň (nejlepší, co znám)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kNOx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (34)

janatka: ano, proto jsem jí dala ten název :-D Nemám moc ráda jídla s názvy -nejlepší, pravý atd.- ale opravdu jsem lepší ořechovou náplň nepotkala, tak jsem ji výjimečně takto "označkovala". :-8
Děkuji za zprávu, že chutnala i u vás! :-K

Moc chutná náplň. Pekla jsem svatební koláčky a použila ji do nich. :-);-)

kimlo: děkuji za zprávu i fotku :-K

Výborná plnka, dal som ju do martinských rohlíčkov, vďaka za recept! Pridávam foto… :yes:

Kristen1993: mám radost, děkuji za zprávu! :-K

Výborná náplň, dobře se s ní pracuje,už nebudu dělat jinou :yes::yes::yes:

:yes::yes::yes:

Eveeve: to mě moc těší <3 díky!

Lepší orechovou napln jsem snad v zivote nedelala.

Před časem jsem dávala ořechovou náplň do rohlíčků, taky bez bílku, ale trošku více rumu<3 Ze všech náplní, které jsem našla, byla tahle nejlepší<3

MirkaL: pekanovy orech?
Z jádrovin neznám nic chutnějšího, než řádně připečený pekanový ořech :yes:

MirkaL: já bych se této kombinace nebála, mi by to určitě chutnalo

Ahoj holky! Muzete mi prosim poradit? Bude to dobra kombinace, kdyz se do Dvojctihodnych kolacu dovnitr zabali orechova nadivka a nahoru se da ochuceny tvaroh a doprostred pekanovy orech? Poradte prosim! Ja furt nevim, mam jenom ja takove divne chute? :-)

Dělám také tak. Máslo nikdy nedávám!:yes:

Základem jsou určitě ořechy a rum. Bez toho by to nešlo.:-)

také nedávám bílek a místo něho máslo je super:-) ani nedávám med ani piškoty jen ořechy mléko cukr rum a špetku skořice

Někdy přidám trošku hvězdičkové koření.:yes::yes::yes:

Ja ešte pridám trochu masla a štipku škorice a šTIpku mleté klinčeky...

Dávám kousek másla, je taková hedvábná a někdy trochu citronové kůry, rum... bílek ne.
:-)

:-))

Marie:¨dvakrát psaný cukr byl překlep, bylo hned opraveno;-)

náplň se mi zdá moc dobrá,a ten cukr tam dvakrát nevidím.Ale sladit si múžete podle svého.:yes::-K:-D:-))

Eva Pospíšilová: ano, ale to pak už není tahle náplň, ale náplň dost jiná:-p

Eva Pospíšilová 8. 1. 2016 18:41
Dělám bez bílku,ale vařím v mléku. Ani piškoty nedávám. Osladím dle chuti,povařím, nechám vychladnout a použiji.

Děkuji, tu zkusím :-))

Minjaver Vilímková 5. 12. 2015 10:24
Kdo má rád trošku kořeněnější,může přidat podle chuti i trošku skořice.Samozřejmě opatrně, všeho moc škodí.Dáváme do směsi a ochutnáváme musíme myslet na to, že až se vše spojí po chvíli se chutě rozvinou.Dává se i trošičku drceného hřebíčku.

Náplň znám, dělávám stejně. Možná dávám v poměru méně medu a více rumu:-D ale pěkně se s ní tvaruje, plní cukroví:-p+:yes:

maiva: Dobrý den.Prosím,bílek předpokládám ušlehaný a jaký cukr?Děkuji.:-K

Ta je :yes:

Uloženo :yes:

Jo,ten rum mi tam bude chutnat :-D:-D:-D

Články s tímto receptem

Tématické fráze:
ořechová náplň, orechova nadivka, orechova napln do kolacu, ořechová náplň recept, jak se dělá ořechová nápln, ořechová náplň do buchet, ořechová náplň na koláče, ořechová náplň do ořechů, ořechová nádivka do koláčů, recept na ořechovou náplň, oříšková náplň, ořechová nádivka do buchet, ořechová nápln na koláč, ořechová náplň bez másla, napln do ořechu, ořechová nádivka do cukroví, ořechová nápln z maslem, spařené orechy, ořechová náplň s mlekem, napln orechova

Suroviny:
ořechy mleté, mléko, piškoty, med, cukr, rum, bílek

Přidat fotografie receptu